به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی هفت، محمود گبرلو درصحبت های آغازین خود دربرنامه این هفته هفت اذعان داشت: کسی نمی تواند مخالف مدیریت نوین درسینمای ایران باشد. چون همه ما درطی سال ها ازمدیریت سنتی و کم مایه ضربه خورده ایم. باید از تحولاتی که درعرصه مدیریتی رخ می دهد حمایت کردو این تحولات نیز باید روزآمد باشد و همزمان با روز حرکت کند.
وی ادامه داد: هیچ کس نمی تواند بفهمد درآینده سینما چه اتفاقی خواهد افتاد. راه و روشی که قطعا نظام فرهنگی ما را دچار فرسایش خواهد کرد. درصورتی که اگر همه چیزبراساس تدبیر باشد همه اهالی سینما می توانند به ارتقا کمک کنند. اما لازمه تغییرات مدیریتی این است که در حوزه های مدیریتی نیازها درک شود و هدف گذاری دقیق وجود داشته باشد و درصورتی که چشم انداز مشخص وجود نداشته باشد ممکن است به همان نتایجی برسیم که در طی سال ها بدان رسیده ایم.
مجله تصویری هفت پس از یک هفته وقفه در پخش خود و به مناسبت اربعین حسینی این هفته برنامه پربارتری را در بخش های گوناگون خود برای مخاطبان خود به نمایش گذاشت.پس از پخش آیتم ها و گزارش های مختلف از روند تولید و پیش تولید بسیاری از کارها در گفت و گویی تلفنی با دو از صاحب نظران و مدیران بخش های تصویری اتفاقات جدید حوزه سینما را مورد کنکاش و بحث قرار داد.
در ابتدای این گفت وگوهای تلفنی مسعود جعفری جوزانی کارگردان سینما بر روی خط هفت حاضرشد و به اراده دیدگاه خود در خصوص مدیریت های جدید سینمایی و مدیریت بنیاد سینمایی فارابی پرداخت. وی در بخشی از صحبت های خود اذعان داشت: از این تغییرات ناگهانی که در مدیریتهای سینما روی داده است شگفت زده شدم؛ ای کاش قبل از دست زدن به هر اقدامی با جمعی از اهالی سینما صحبت و مشورت میشد. چرا که سینمای ما هم چون انقلابمان فرهنگی است و نیاز به حفظ و حراست دارد.
این کارگردان ادامه داد: بخشی از زیر ساختهای سینما مثل دوربین و سایروسایل به عهدهی بخش خصوصی بوده است که به دلیل تدابیر نادرست و عدم مرغوبیت و جدید بودن سینما را دچار اشکال کرده است. در هرحال سینمای ما آسیب پذیر است و بی قانونی در مسائل مدیریتی ضربه های شدیدی به آن وارد میکند.
جوزانی در خصوص تغییرات مدیرتی پیش آمده در بنیاد سینمایی فارابی بیان کرد: بنیاد سینمای فارابی برای ما درجهان یک برند محسوب میشود و ایجاد تغییرات بدون تدبیر و کم کردن بودجه و کوچک کردن آن کار درستی نیست؛ جعفری جلوه پس از سالها نشان داد با یک بودجهی اندک میتوان رکورد دنیا را زد. جعفری یک مدیر مدبر و صاحب اندیشه بود که به تمام طیفها توجه میکرد وو بهترین اقدامات را با بودجه ای کم انجام داد.
وی با بیان اینکه زیر ساختهای سینمای ما نابود شده است گفت: امروزه هنر ما مظلوم واقع شده و امیدوارم جلسهای با حضور رئیس جمهور در خصوص بودجههای سینما و ابزار حکومتی بودن آن تشکیل شود چرا که نباید بگذاریم مسائل و جناحهای سیاسی وارد سینما شوند و باید با اتحاد اهالی رسانههای مختلف، حال سینما را بهتر از وضعیت کنونی کنیم.
اما هفت در برنامه شب گذشته خود میهمان دیگری در بخش تلفنی خود داشت. حسین مسافر آستانه؛ مدیر عامل موسسه رسانه های تصویری در این بخش گفت وگویی اذعان داشت: مطابق صحبتهایی که با حجتالله ایوبی داشتیم با تغییر رویکردها قرار است موسسه رسانه های تصویری به سازمان بین المللی سینمای ایران و مرکز امور جشنوارهها تبدیل شود. و در این میان بحث خاصی در خصوص انحلال این موسسه و استعفای من در نبوده است.
مسافر آستانه از واگذاری شبکه های نمایش خانگی به بنیاد سینمایی فارابی خبر داد و گفت : هنگام ورود من بحث پیرامون تغییر سیاستهای موسسه، از جمله اقتصادی فکر نکردن و حمایت از فیلمهای فاقد بودجه بود اما در حال حاضر باید دید که در شرایط فعلی نیاز به وجود من است یا خیر. درهرحال لازم است که بیان شود که در دورهی من از فیلمهای ویدیویی و سینمایی بسیاری حمایت شد.
اما پس از پایان گفت و گو های تلفنی، هفت میزبان یکی از بازیگران زن نام آشنا عرصه تئاتر، سینما وتلویزیون بود. پانته آ بهرام به عنوان مهمان اولین بخش گفت و گویی برنامه در استودیو هفت قرار گرفت و به صحبت هایی پیرامون حرفه بازیگری ونقش های خود پرداخت.
بهرام در این گفت وگو در خصوص ورود به عرصه بازیگری و نقش آن درزندگی خود اذعان داشت: کارم را با احترام به بازیگری شروع کردم و برای من حرفه ام مقوله ای دم دستی و ساده نبود. شاید یکی ازدلایلی که موجب شد کار خود را با نمایش شروع کنم همین موضوع باشد. در واقع هدفم این بود که کارم را قدرتمند و درست شروع کنم. بنابراین به بازیگری نیزهمچون کارهای دیگر در دنیا وقتی احترام گذاریم ، احترام می بینیم. سعی ای که در طول این سال ها کرده ام این بود که کارم از تکنیک و کیفیتی بر خوردار باشد که به نظر این اتفاق افتاده است.
این بازیگر افزود: من جزکسانی هستم که براین باورم که بازیگری علم است. وقتی که با دانش وارد حرفه بازیگری شویم و نسبت به قابلیت ها وتوانایی های خود شناخت داشته باشم بهتر می توانیم جهت گیری داشته باشیم. من نیز با دانش شروع کردم وچیزی که در این میان قابل توجه است جایزه بازیگری بود که در19 سالگی از جشنواره تئاتر فجر بدست آوردم که به نظر شروع محکمی برای دختر جوانی چون من بود که بداند که کارش را درست آغاز کرده است یا خیر. نکته ای که بارها به کارآموزان خودگفته ام نیز همین بوده است که زود تکلیف خود را با زندگیتان مشخص کنید.
وی توضیح داد: والدین و بسیاری از بچه های در طول تحصیلشان کارهنری را حرفه محسوب نمی کنند و معمولا بچه ها را وادار می کنند که به تحصیل در رشته های دیگر بپردازند. بنابراین وقتی می گوییم زود تکلیف خود را مشخص کنید بدین معناست که این حرفه، حرفه ای جدی است.خیلی از افراد در سنین بالا سوال دارند که چگونه می شود بازیگر شویم. در واقع این آرزوی سال های پیش آنها بوده است که منظور من این نیست که در حال حاضر دیر است بلکه اگر زودتر تکلیفشان را با زندگی مشخص می کردند درست تر، عمیق تر و روشن تر می توانستند کارشان را انجام دهند.
بازیگرفیلم بیگانه ادامه داد: صحبت هایی که درخصوص این حرفه انجام می شود باید تغییر الگو داده شود که تعبیرشان را از بازیگری تغییر دهند. در دنیای بازیگری نیز همواره این دوشکل وجود داشته است؛ بازیگران استخوان دار که کارهای ماندگار انجام می دهند و برخی که به این عرصه ورود می یابند و شاید بازی هایی هم انجام دهند اما به تدریج ناپدید می شوند. بنابراین سینما را باید از دیگر مباحث و مدیوم ها جدا کنیم . سینما به نظر یک بازی شطرنج است و مهره هایی چیده می شود اما در حوزه سینما تخته نرد بازی کردم، تاسی ریختم و به شکل دیگری جلو رفتم چون شکل دیگری در سینما کار نکرده بودم.
بهرام با بیان اینکه درسینما دو جناح وجود دارد اظهار کرد: در دو جناح خصوصی ها و دولتی ها کمتر کسی را می توان یافت که نه در جناح سیاه ونه سفید قرار داشته باشم.
بازیگر فیلم چهارشنبه سوری اشاره داشت: بخشی ازبازیگری نمایشگری آن است. در کشورهای دیگر تمام زندگی یک بازیگر از نحوه لباس پوشیدن، تفریحات و زندگی وی از نمایشگری های بازیگری محسوب می شود اما طبعا در ایران بخشی از این موارد را نداریم.
وی دربخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه جز بازیگرانی هستم که وابسته به نگاه کارگردان است در خصوص همکاری با کارگردانان مختلف گفت: در طی این مدت شانس این را داشته ام که با کارگردان خوبی تا کنون کار کرده ام. درفیلم بیگانه نقشی را بازی کردم که شاید آرزوی هر بازیگری باشد.عبدالرضا کاهانی ازکارگردانانی که کارهای بسیاری را با وی انجام داده ام و جز باهوش ترین آدم هایی که با آنها مواجه شده ام است. فریدون جیرانی کسی که من را از زوایه درست دیده است. البته من این اقبال را داشته ام که کارگردانی که به سراغ من می آید فقط به بازی پانته آ بهرام فکر می کند نه اینکه چه میزان سرمایه می تواند وارد پروژه کند که البته این نوع کارکردن اجباری نیست بلکه بخشی از سینمای مستقل است که این را می طلبد. آینده این موضوع آینده خطرناکی است. اگرچه در حال حاضر حسن نیت محسوب می شود برای مثال کارگردان و فیلمنامه نویس سرمایه ای برای ساخت اثر ندارد و حضور بازیگر با سرمایه خود در این میان ایرادی ندارد اما اگر تبدیل به اپیدمی شود اختلال در اقتصاد سینما است .
این بازیگردرپایان بخش صحبت های خود اظهارکرد: اولین رمزماندگاری یک بازیگرمردم هستند، تا زمانی که مردم وی را پس نزنند و او را دوست داشته باشند. اما بهترین انتخاب درشرایط درست، ارتباط با هنر کشور و جهان و قرار گرفتن در جریان همه وقایع و شناخت نسبت به توانایی های خود از دیگر رموز ماندگاری یک بازیگر است.
در بخش دیگری از برنامه هفت، آزیتا موگویی؛ کارگردان فیلم در حال اکران تراژدی مهمان دومین بخش گفت و گویی بود.
آزیتا موگویی درابتدای صحبت های خود در باب میزان استقبال مردم بیان کرد: میزان استقبال مردم با توجه به میزان محدود تبلیغاتی که داشته ایم خوب بوده است و روند رو به رشدی داشته است اگرچه که در حال حاضر در آغاز هفته سوم قرار داریم. این نشان می دهد که برای این فیلم تبلیغ دهان به دهان وجود دارد و مردم خود برای آن تبلیغ می کنند.
وی در صحبت های خود از آمار نادرستی که در خصوص میزان استقبال مخاطبان داده می شود گلایه کر د و بیان داشت: برای من به عنوان فیلمساز اول هرگز به ضریب واقعی ارتباط مخاطب با فیلم خود درمقابل جریاناتی که با آنها رو به رو هستم نخواهم رسید.
این کارگردان مخاطب هدف خود را خانواده ها دانست و اذعان داشت: هدف گذاری من در این فیلم خانواده ها بوده اند اما در کمال تعجب مشاهده کردم که جوانان بسیاری با آن ارتباط برقرار می کنند.
وی با بیان اینکه دراکران نیز همچون تولید و توزیع وضعیت ناعادلانه ای وجود دارد گفت: از برخی فیلم ها حمایت تام و تمام دولتی می شود و برخی خیر. برای تبلیغ این فیلم تعدادی بیلبورد داشتیم که در شرایط سختی آن را بدست آوردیم و تیزر تلویزیونی که بر اساس ارزیابی هایی تعدادی به ما داده شد. باید حمایت شود. اگرچه که ما در بخش خصوصی فیلم می سازیم اما مسئله ای که وجود دارد گران شدن تولید است. آن مکانیزم سابق درتولید اتفاق نمی افتد و حتی اگر خواسته باشید با تمام تبحر فیلم بسازید زیر یک میلیارد تومان ساخته نمی شود. از طرفی دستمزد ها به شدت بالا رفته است.
این کارگردان در پایان بخش صحبت های خود اظهار کرد: کارگردانی عرصه سختی است. عرصه تهیه و تولید برای من عرصه دوست داتنی است و اگر بخواهم فیلم بسازم و کارگردانی کنم فیلمی را که خیلی دوست داشته باشم و موضوع آن دغدغه من بوده باشد را می سازم. تراژدی فیلمی بود که در جشنواره سال گذشته با وجود اینکه دیر به جشنواره رسید مورد توجه واقع شد و دردو رشته کاندیدا دریافت جایزه شد. امیدوارم همین روند ادامه داشته باشد و فروش بالاتری را در روزهای آتی تجربه کنیم.
اما پرده آخربرنامه هفت به نقد فیلم ساکن طبقه وسط اولین فیلم بلند سینمایی شهاب حسینی اختصاص داشت که با حضور دو تن از منتقدان سینما؛ مانی باغبانی و شاهین شجری کهن مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای صحبت های هر دو منتقدان به صحبت های هفته پیش میزگرد های هفت در خصوص سینمای اجتماعی اشاره شد و هر کدام از این دو منتقد نظر خود را در خصوص گفت و گو های انجام شده مطرح کردند.
اما شاهین شجری کهن در خصوص نقد فیلم ساکن طبقه وسط اذعان داشت: این فیلم یک حکایت خاص دارد و به سبب اینکه در سینمای فقیر و کم تنوع ما که همه از یک ژانر ساخته می شوند و به خاطر فیلمنامه اش یک پیشنهاد متفاوت است.بنابراین با همین رویکرد مثبت باید فایل را بازکنیم. فیلم با همه تفاوت ، تنوع و مفاهیم خوبی که درونش گنجانده شده است دو اشکال بنیادی دارد.
وی ادامه داد: این فیلمنامه باید به کارگردان پخته و صاحب جهت گیری فکری داده شود که شهاب حسینی از این نظر گزینه خوبی است اما فیلمساز آنقدر پختگی و تجربه لازم را نداشته است که بتواند ماهیت ابزورد آن را در آورد. و به همین دلیل و به دلیل گشتن در فضاهای مختلف همه مفاهیمی که مطرح می کند را در سطح از آن عبور می کند بدون آنکه آگاهی مخاطب را به درون موضوع ببرد و هیچ کدام از آدم هایی که در فیلم میبینیم بعد از فیلم بیشتر ازآنچه که پیش از این می دانستیم نمی شناسیم. در واقع در همان چند سطر اطلاعاتی که در خصوص آنها در ویکی پدیا موجود است.
مانی باغبانی در ادامه صحبت های شجری کهن اذعان داشت: فیلمنامه به نظر آگاهانه به سمت کلیشه ها رفته است.به نظر شهاب حسینی حوصله اش از فیلم ها و نقش های تکراری که بوده است سر رفته است و و دلش می خواسته که خود این نقش را بازی کند.
وی ادامه داد: در متفاوت بودن ضعف زیاد است . درسینمای هنر و تجربه فیلم های بسیاری هستند که مورد قبول اند اما درون آنها بعضی ضعف هایی وجود دارد که ضعف آماتوری حساب می شود.
نظر شما