به گزارش خبرگزاری شبستان، نرمافزار جامع راهنماي اماكن زيارتي عراق ويژه كارگزاران حج و زيارت در دو لوح فشرده ، كار مشترك مركز آموزش كارگزاران سازمان حج و زيارت و مؤسسه فرهنگي هنري مشعر توليد شد.
در اين نرمافزار اطلاعات جامع و مبسوطي درباره اماكن زيارتي در كشور عراق ارائه ميشود و هدف اصلي از تدوين آن نيز آشنايي كارگزاران كاروانهاي زيارتي با اطلاعات مورد نياز آنان در طول سفرهای زيارتی به عراق است.
نرمافزار راهنمای اماكن زيارتی و سياحتی در عراق برگرفته از كتابی با همين عنوان و تأليف احسان مقدس از پژوهشگران حوزوی شامل هشت درس (فيلم) در دو لوح فشرده است كه جلسه نخست آن به معرفي موقعيت جغرافيايی، آب و هوا، منابع آب، درياچهها، تاريخ و اقوام ساكن در عراق اختصاص دارد.
استاد مقدس مسؤوليت معرفي اماكن زيارتی و سياحتی عراق را در اين جلسات عهده دار است و در جلسه دوم، در ادامه تاريخ عراق سخن میگويد و پس از معرفی استانهای اين كشور، شهر نجف و كوفه و اماكن زيارتی در اين دو شهر را معرفی و اطلاعات مفيدی ارائه میدهد.
اماكن زيارتی شهر كوفه و مهمترين منازلی كه امام حسين (ع) در مسير مكه به كربلا از آن عبور كردهاند از ديگر بخشهايی است كه استاد مقدس در جلسه چهارم از لوح فشرده نخست به معرفی آنها میپردازد.
جلسه پنجم از لوح فشرده دوم راهنمای اماكن زيارتی عراق به معرفی شهر كربلا و زيارتگاههای آن اختصاص دارد كه براساس توضيح استاد، شهر كربلا دومين شهر مهم و مقدس در كشور عراق است كه در فاصله ۱۰۵ كيلومتری جنوب غربی بغداد و در حاشيه صحرا و غرب رودخانه فرات قرار گرفته است.
اماكن زيارتي شهر كاظمين و بغداد در قسمت ششم و اماكن زيارتی شهر سامراء در قسمت هفتم اين نرمافزار معرفي میشوند و بخش پايانی نيز به معرفی اماكن زيارتی شهر حله و بصره و امامزادگان اين دو شهر و همچنين ديگر اماكن زيارتی و سياحتی عراق اختصاص يافته است.
از نكات برجسته اين نرمافزار، پاسخ استاد به پرسشهای مخاطبان است كه وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اينكه منظور از وجود مقامات در مساجد كوفه، سهله و وادیالسلام چيست، می گوید: جلب توجه مردم به اهميت مذهبی و تاريخی اين مساجد و اماكن است. اصولا كسانی كه با تاريخ آشنا هستند وقتی وارد مسجد كوفه میشوند حوادث تاريخی در ذهن آنها تداعی می شود و به دنبال جاهايی ميگردند كه آن حوادث تاريخي در آن قسمت از مسجد اتفاق افتاده است، اما افراد عادی كه اطلاع كمتری از تاريخ دارند تصور دقيقي از آن ندارند.
براساس اطلاعات اين نرمافزار كشور عراق بين نصف النهار ۳۸ درجه و ۴۵ دقيقه تا ۴۸ درجه و ۴۵ دقيقه طول شرقی و مدارهای ۲۸ درجه و ۵۰ دقيقه تا ۳۷ درجه و ۱۵ دقيقه عرض شمالی قرار دارد و اين موقعيت جغرافيايي آن را در منطقع معتدل شمالی قرار میدهد.
مساحت عراق به پايتختی بغداد، بالغ بر ۴۳۸۳۱۷ كيلومتر مربع است و تعداد جمعيت آن برحسب آمارگيری سال ۱۹۹۷ نزدیک به ۲۲۰۱۷۹۸۳ نفر، در سال ۲۰۰۹ قریب ۲۸ ميليون نفر و در سال ۲۰۱۲ از مرز ۳۲ ميليون نفر گذشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری علاقمندان برای تهيه نرمافزار راهنمای اماكن زيارتی عراق ويژه كارگزاران حج و زيارت میتوانند به نشانی تهران، خيابان آزادی، نبش خيابان رودكی، سازمان حج و زيارت، مؤسسه فرهنگی هنری مشعر مراجعه و يا با شمارههای ۶۶۵۸۲۱۳۸ پيش شماره ۰۲۱ تماس بگيرند.
حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت تاكنون نزدیک به ۱۰۰۰ عنوان كتاب با موضوع حج وزيارت منتشر كرده است كه تمامی اين آثار به صورت الكترونيكی به نشانیhttp://lib.hajj.ir/ قابل دسترسی است.
پایان پیام/
نظر شما