فدرالیسم در لیبی؛آری یا نه؟

خبرگزاری شبستان:برخی کارشناسان معتقدند که برای تقویت قدرت های محلی به منظور از بین بردن آشفتگی های محلی در حالی که نگاه حمایتی از لیبی متحد وجود دارد،پیشنهاد جدید تشکیل سیستم فدرالی در این کشوربسیار کارآمد است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در پی سقوط معمر قذافی،دیکتاتور سابق لیبی که بیش از سه سال از آن می گذرد،این کشور تکه تکه شده است و خلاء یک دولت مرکزی توانا فضایی را برای درگیری های سیاسی خشن بر سر منابع اصلی و سازمان های دولتی به وجود آورده است.

با توجه به تاریخ مسئله دار لیبی با «مرکزگرایی»،اکنون باید در مورد شکل پس از انقلابی حکومت در این کشور بازبینی انجام شود.

در حال حاضر درخواست هایی برای برقراری «فدرالیسم» بر اساس سه منطقه تاریخی در لیبی ( «سیرنیکا» در شرق،«فزان» در جنوب و « Tripolitania» در غرب) مطرح می شود که البته برای برخی از تاریخ گذشته است.

برای این افراد ای مفهوم که هویت ملی خود را را قبیله ای یا قومی یا منطقه ای کنند،معنایی ندارد.

اما در خصوص «فدرالیسم جدید در لیبی»،کریم مزران و محمد الجار، ،از اعضای مرکز خاورمیانه رفیق حریری از رویکرد متفاوتی سخن می گویند.

آنها معتقدند که برای تقویت قدرت های محلی به منظور از بین بردن آشفتگی های محلی در حالی که نگاه حمایتی از لیبی متحد وجود دارد،پیشنهاد جدید تشکیل سیستم فدرالی در لیبی بسیار کارآمد است.

در این سیستم،شاخه اجرایی امور خارجی و مسائل امنیت ملی را مدیریت می کند و اختیارات قانونگذاری قابل توجه به منطاق سپرده می شود.

چنین مدلی نیازمند ارتبط شفاف میان سطوح دولتی و کمک برای از بین بردن بردن تهدید تجزیه است.

این  هدف نیز با واکنش به چالش های موجود میان بخش های مختلف در جامعه لیبی قابل تحقق است.

اما فدرالیسم در لیبی با موانعی نیز مواجه است که از آن جمله می توان به مسئله بنادی «اعتماد» اشاره کرد زیرا نگرانی هایی وجود دارد مبنی بر اینکه هدف اصلی فدرالیست ها،جدایی طلبی است.

البته پیشنهادهایی بریا چگونگی برخود با این موانع و سازمان دهی کردن فدرالیسم وجود دارد که یکی از انها ،فرآیند مشورتی قانون اساسی و آغاز یک طرح مسئولیت مدنی است که بر روی خود گردانی در چارچوب حکومت قانون متمرکز است.

کد خبر 426252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha