به گزارش خبرنگار شبستان، حسین پارسایی، رییس بنیاد رودکی در نشست خبری سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت که پیش از ظهر امروز دوشنبه 9 خرداد در مجموعه تئاتر شهر برگزار شد، با اشاره به سابقه این جشنواره گفت: سابقه برگزاری جشنواره تئاتر دفاع مقدس که دبیری آن بر عهده بنده است، به 15 سال پیش برمی گردد، جشنواره سراسری تئاتر دفاع مقدس دوازده دوره را پشت سر گذاشته است و از دورههای دهم و یازدهم برگزاریاش دچار وقفه شد و از دوره دوازدهم تا سیزدهم هم در برگزاری تأخیر داشت، دوازده دوره این جشنواره را بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس برگزار کرد و سیزدهمین دوره این جشنواره به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت و اداره کل هنرهای نمایشی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دو مرحله مهر و آبان امسال در تهران برگزار میشود.
وی تصریح کرد: برگزاری 12 دوره جشنواره تئاتر مقاومت صرفا معطوف به دفاع مقدس بود و در این دوره تغییراتی در مضامین جشنواره ایجاد شده است.
پارسایی ویژگی جشنواره سیزدهم تئاتر مقاومت را برخورداری از مضامین «انقلاب، دفاع و مقاومت» عنوان کرد و گفت: در این دوره از جشنواره ما مباحثی چون مقاومت در ایران و کشورهای دیگر به ویژه مسلمانان با اولویت فلسطین، لبنان و بحرین، وحدت اسلامی استکبارستیزی، بیداری اسلامی و احیای تمدن اسلامی در کشورهای اسلامی، بیان هنرمندانه تغییر نوع دفاع و مقاومت از شیوه جنگ نظامی (سخت) به جنگ نرم از اولویتهای مورد توجه سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت است.
وی تصریح کرد: ستاد برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مقاومت از آغاز هفته بزرگداشت دفاع مقدس تا شروع جشنواره رپرتواری از برخی آثار راه یافته به جشنواره را در مرکز استانها و شهرستانها برگزار میکند.
به گفته حسین پارسایی سیزدهمین جشنواره سراسری مقاومت در بخشهای مسابقه صحنهای، بینالملل، مسابقه آثار عروسکی و کودک و نوجوان، ویژه، مسابقه نمایشنامهنویسی، مسابقه آثار خیابانی، نمایشهای تلویزیونی و تولید نمایشّنامه و نمایشنامهخوانی برگزار خواهد شد.
دبیر سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت همچنین درباره حضور آثار خارجی در این جشنواره گفت:در بخش بینالملل اگر نمایشهایی با رویکرد مقاومت وجود داشته باشد میتوانند دراین دوره حضور یابند. اگر تعداد نمایشهای خارجی زیاد باشد احتمالا جشنواره در این بخش به صورت سراسری برگزار می شود تا در سالهای آینده بتوانیم جشنواره را به صورت بینالمللی برگزار کنیم.
به گفته پارسایی در بخش ویژه جشنواره به مرور آثار برتر با موضوع انقلاب و مقاومت پس از انقلاب اختصاص دارد که هشت اثر برتر در حوزه مقومت و دفاع مقدس توسط گروه های جدید باز تولید می شود و انتخاب آثار تولیدی از طریق سفارش تولید ستاد برگزاری جشنواره انجام میشود.
وی یادآور شد: در بخش صحنهای، خیابانی، عروسکی و کودک و نوجوان جشنواره تنها پذیرای نمایشنامههایی است که تاکنون هیچ اجرایی از آنها چه به صورت عمومی و جشنوارهای به صحنه نرفته باشد.
پارسایی همچنین تصریح کرد: در بخش نمایشنامهنویسی جشنواره پذیرای متونی است که با کیفیت متناسب با اهداف جشنواره تولید شده و در هیچ مسابقهای شرکت نکرده باشند.
وی با اشاره به بخش تلویزیونی جشنواره تئاتر مقاومت گفت: در این بخش با مشارکت دستگاههای فرهنگی مرتبط، نماش نامههای تلویزیونی با موضوع انقلاب و دفاع مقدس تولید خواهیم کرد و تنها به آرشیو خودمان اکتفا نخواهیم کرد.
به گفته دبیر جشنواره تئاتر مقاومت، در بخش تولید نمایشنامه و نمایشنامهخوانی به صورت فاخر و شایسته با موضوع انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و بسیج تقدیر میشود و نمایشنامههای برگزیده به چاپ خواهند رسید.
به گفته دبیر جشنواره تئاتر مقاومت، در بخش تولید نمایشنامه و نمایشنامهخوانی که به صورت غیر رقابتی برگزار میشود 8 اثر فاخر و شایسته با موضوع انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و بسیج برگزیده و مورد خوانش قرار میگیرند و چاپ میشوند.
پارسایی درباره برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت در دو بخش گفت: قرار است این دوره از جشنواره در مرحله برگزار شود در مرحله اول که از 31 تا 15 مهرماه است به اجرای عمومی آثاری اختصاص دارد که قبلا بازبینی و ارزیابی شدهاند. این آثار در همان منطقه و شهری که از آن شرکت کردهاند اجرا می شوند.
وی اضافه کرد: مرحله دوم جشنواره که بخش اصلی جشنواره است از 28 آبان برگزاری می شود و در این بخش نمایشهایی که اجرای عمومی شدهاند دوباره بازبینی میشوند و ممکن است برخی از آنها در جشنواره حضور یابند.
دبیر جشنواره تئاتر مقاومت با اشاره به اینکه برگزیدگان جشنوارههایی که تشابه موضوعی با جشنواره مقاومت دارند در بخش غیر مسابقه ای جشنواره حضور دارند، گفت: برگزیدگان جشنواره های ایثار یا فتح خرمشهر در بخش غیر از مسابقه ای میتوانند شرکت میکنند.
به گفته پارسایی در بخش جنبی جشنواره تئاتر مقاومت قرار است از شخصیت های برجسته حوزه مقامت در ایران و خارج از کشور تقدیرشوند و همچنین کتابهای پژوهشی در حوزه مقاومت چاپ و نیز کارگاههای آموزشی برگزار خواهد شد.
پارسایی درباره برگزاری جشنواره های متعدد با موضوع دفاع مقدس و موازی کاری در برگزاری این جشنواره های گفت: سالها پیش جوانان خوزستانی به صورت خودجوش جشنوارهای به نام جشنواره تئاتر مقاومت - فتح خرمشهر را راهاندازی کردند که به تازگی چهاردهمین دوره آن برگزار شد، درزمانی که من در مرکز هنرهای نمایشی حضور داشتم این جشنواره با موضوع ایثار، حماسه و مقاومت البته در راستای فتح خرمشهر به صورت سراسری برگزار شد، این جشنواره از یک جشنواره استانی آغاز شد و کار خود را دنبال کرده است. قرار است این جشنواره در موازات جشنواره تئاتر مقاومت جریان داشته باشد.
وی تصریح کرد: با مدیر کل ارشاد خوزستان به این نتیجه رسیدیم که برای یکسانسازی آثار برگزیده این جشنواره را در جشنوار تئاتر مقاومت شرکت دهیم، اما جشنوارهای با عنوان مقاومت باید پرهیز از هرگونه موازی کاری باشد و ما تصمیم داریم در سالهای آینده این مشکل را برطرف کنیم.
وی تصریح کرد: مجموعه تئاتر شهر، تالار هنر، سنگلج، تماشاخانه ایرانشهر، برج آزادی از جمله سالنهایی هستند که در دو مقطع هم در رپرتوار و جشنواره فعال خواهند بود.
پارسایی همچنین درباره موضوع مقاومت و برگزاری این جشنواره با این رویکرد گفت: بحث مقاومت مختص به ایران نیست جهانی است ،این موضوع امروز به شکل بیداری اسلامی در کشورهای مختلف ظهور و بروز داشته است، بر همین اساس ما فراخوان جشنواره تئاتر مقاومت را به دو زبان انگلیسی و عربی برای 110 کشور ارسال کرده ایم و همچنین با رایزنی های فرهنگی در تهران ارتباط برقرار کردیم که اگر آثاری متناسب با فراخوان ما دارند برایمان ارسال کنند.
لازم به یادآوری است، مهلت دریافت نمایشنامهها تا اول تیر و زمان اعلام نتایج بررسی متون پانزدهم تیرماه اعلام شده و آثار مرحله اول پنجم شهریور ماه معرفی میشود و رپرتوار آثار منتخب هم 31 شهریور ماه تا 15 مهرماه برپا خواهد شد.
گفتنی است، مراسم اختتامیه جشنواره سراسری تئاتر مقاومت 3 آذر در تالار وحدت برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما