پيامدهای شوم اقتصادی اسراف و تجمل

خبرگزاری شبستان: نظام اقتصادی اسلام كه توجه به سعادت حقيقی را هدف اصلی خود می‌داند، استفاده عاقلانه از منابع خدادادی را نيز مورد تاكيد قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب «مروری بر تجمل و اسراف» نوشته محمدعلی شاه آبادی چاپ چهارم خود را پشت سر گذاشت.

 

بر پایه این گزارش، نویسنده در این نوشتار با استناد به آيات قرآن كريم و روايات ضمن برشمردن ويژگی‌های تجمل و اسراف، پيامدهای منفی آن ‌را برای جامعه اسلامی تشریح می کند.

 

كتاب در سه بخش با عناوین سادگی در زندگی (تجمّل و اسراف و تشريفات، اسراف و تبذير، آراستگی و زيبايی)، اسراف و آثار اقتصادی (توليد و ساده زيستن، صادرات و واردات و ساده زيستی، اسراف در بخش عمومی) و اسراف و اهداف نظام اقتصادی تدوین شده است.

 

در بخشی از این اثر عنوان شده است:" از آنجا كه نيازهای بشر گسترده و مدام در حال دگرگونی است، لازمه زندگی مادی وی برآوردن نيازهايش است. از ديدگاه اسلام نيز هرچند اين تلاش پسنديده به شمار آمده، اما زياده‌ روی در اين امر كه موجب اسراف، تجمل‌ گرايی و تشريفات می‌گردد مورد نكوهش قرار گرفته است. به اين معنا كه نظام اقتصادی اسلام كه توجه به سعادت حقيقی را هدف اصلی خود می‌داند، استفاده عاقلانه از منابع خدادادی را نيز مورد تأكيد قرار می‌دهد. اسراف چه در بخش خصوصی و چه در بخش عمومی آثار و نتايج زيانباری به همراه دارد؛ در بخش خصوصی، مانع دستيابی مطلوب نيازمندان به منابع ضروری شده و به علت مصرف بی ‌رويه، موجب كاهش صادرات می‌‌شود. در بخش عمومی نيز اتلاف اموال و رواج تشريفات دولتی موجب كاهش اعتماد به دولتمردان شده و وابستگی و كاهش نرخ توسعه را به دنبال خود می‌آورد."

 

گفتنی است، چاپ چهارم كتاب «مروری بر تجمل و اسراف»، در 152 صفحه، با تیراژ 2000 نسخه و قیمت 6000 تومان از سوی نشر معارف روانه بازار کتاب شده است.

پایان

کد خبر 426725

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha