بازنگری حماسه 8دی مردم تبریز

خبرگزاری شبستان: بازنگری حماسه آفرینی مردم آذربایجان و شهر تبریز در هشتم دیماه سال 1388، غرورآفرین است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، تاثیرگذاری عمیق و محوریت خطه آذربایجان و تبریز، در تاریخ بر کسی پوشیده نیست، چه در عصر مشروطه خواهی و چه در فتنه سال 88 که جولانگاه دشمنان علیه انقلاب اسلامی شده بود.

 

خیال خام دشمنان ایران که مردم آذربایجان از فتنه گران حمایت خواهند کرد، با حضور مردم تبریز در  هشتم دی در خیابان، این نقشه و توطئه دشمنان را نقش بر آب کرد. در سالگرد حماسه هشتم دی مردم تبریز، بار دیگر، این حماسه را مرور می کنیم:

دعوت امام جمعه تبریز از مردم آذربایجان

پس از اتفاقات و اقدامات ناگوار فتنه گران پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در سال 1388، مردم تبریز، به دعوت آیت الله مجتهدشبستری، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز در هشتم دیماه سال 1388 به خیابان ها آمدند و در محکومیت فتنه گران و حمایت از ولایت فقیه و نظام اسلامی راهپیمایی کردند.

آیت الله مجتهد شبستری می گوید: «در آن دوران، وضعیت برای مردم غیرقابل تحمل بود، تا اینکه بنده بر خود وظیفه دیدم که رؤسای دسته‌جات حسینی تبریز، ریش سفیدان و معتمدین بازار و شهر را به جلسه ای در بیت دعوت کنم تا برنامه های روز راهپیمایی مشخص شود، با توجه به عمق ناراحتی مردم تبریز قرار شد این راهپیمایی هشتم دی ماه، یک روز قبل از راهپیمایی سراسری برگزار شود که با استقبال همگان مواجه شد. بنده سخنرانی این راهپیمایی را نیز بر عهده گرفتم، که با حضور در محل سخنرانی مشاهده کردم جمعیت عظیمی در محل حضور یافته اند».

مصداقی برای «آذربایجان، سر ایران است»

«میدان ساعت»، محل قرار مردمی بود که می خواستند بار دیگر نام خود را در تاریخ ثبت کنند و مصداقی بر این مدعای رهبر انقلاب باشند که «آذربایجان، سر ایران است». صاحبان «شهر اولین ها» بار دیگر اولین اتفاق را رقم زدند و الگویی برای حرکت سایر شهرها شدند.

 

کفن پوشانی که چفیه بر دوش انداخته اند، در لابه لای جمعیت به چشم می خورند. پرچم ها و علم های مشکی و سفید و قرمز و سبز به نشانه عزا در دست مردم، باد می خورد و حرکت سیل گونه جمعیت را شتاب می بخشد.

 

مشت های گرده کرده و فریادهایی که از نای جان برمی خیزد، نشان از عصبانیت مردم از فتنه گران است.

تصویر کوچکی از مقام معظم رهبری در دست یکی از نوجوانان دیده می شود که روی آن نوشته شده است: «مطیع امر رهبریم». همه اقشار در این روز حضور دارند، کودک و نوجوان و جوان و پیر، زن و مرد، دانش آموز و دانشجو و طلبه، همه و همه آمده اند تا حضور خود را در این روز تاریخی ثبت کنند.

 

هر لحظه بر تعداد جمعیت افزوده می شود،«مرگ بر منافق»، «جانم فدای رهبر»، «رهبرا از تو به یک اشاره از ما به سر دویدن»، «ای رهبر آزاده آماده ایم آماده ایم» و ... از جمله شعارهای این سیل خروشان است.

 

در راهپيمايی اعتراض‌آميز، خيل جمعيت با حركت به سمت مصلای امام خمينی(ره) تبريز با سر دادن شعارهای انقلابی در محكوم كردن هتک حرمت روز عاشورا، خشم خود را به نمايش گذاشتند. اقشار مختلف مردم كه تا شعاع چند كيلومتری مصلی را از هر طرف پوشانده بودند، يكصدا فرياد می زدند.

حماسه ای به نام 9دی

آیت الله مجتهدشبستری، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی، سخنران این تجمع مردمی است. وی که به زبان آذری سخنرانی می کند، می گوید: «داهی بیر ذات گویمادیلار قالسین، اماما جسارت ائله دیلر، رهبر جسارت ائله دیلر، قرآنا جسارت ائله دیلر، امام حسین جسارت ائله دیلر ...».

 

و بی اختیار دستانش را بر سرش می برد و در این حال صدای «یا حسین» جمعیت برمی خیزد...

 

به دنبال این گردهمایی مردمی، فردای آن روز، نهم دیماه سال 1388، مردم سراسر شهرهای ایران، با حضور در خیابان ها، علیه اقدام فتنه گران و حمایت استکبار از آنان، تظاهرات و راهپیمایی کردند و حماسه ای دیگر در تاریخ انقلاب اسلامی ایران خلق کردند که برای همیشه تاریخ ثبت شد؛ حماسه ای به نام «9دی»

 

گزارش از بیت اله احمدی

پایان پیام/

 

کد خبر 427263

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha