تبیین و تشریح وجوب زکات در جامعه ضروری است

نماینده ولی فقیه در لرستان از زکات به‌ عنوان یکی از منابع مهم درآمد حکومت اسلامی نام برد و برضرورت نهادینه شدن فرهنگ پرداخت زکات در جامعه تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، حجت الاسلاام سید احمد میرعمادی، نماینده ولی فقیه در استان و رئیس ستاد احیای زکات لرستان، شب گذشته (9 خرداد) در دیدار با جلسه ستاد احیای زکات استان، گفت: ستاد احیای زکات باید در زمینه تبیین و تشریح وجوب زکات تلاش کند.


وی با تاکید بر ضرورت نهادینه شدن فرهنگ پرداخت زکات و تبیین و تشریح وجوب زکات در جامعه، گفت: عاملان باید زکات کلام امام علی(ع) در نهج‌البلاغه در خصوص نحوه گرفتن زکات را مورد توجه قرار دهند.


حجت‌الاسلام میرعمادی با اشاره به آیات و روایاتی در خصوص اهمیت پرداخت زکات، اظهار داشت: مسئله پرداخت زکات در دین مبین اسلام یک امر روشن و بدیهی است و در آیات متعددی از قرآن‌کریم زکات هم ‌سنگ با نماز قرار گرفته و به پیامبر اسلام دستور داده شده که از اموال مردم زکات را بگیرد.


نماینده ولی فقیه در لرستان تصریح کرد: در سیره پیامبراکرم(ص) مسئله وجوب زکات آن قدر مهم بوده که افرادی که زکات بر آنها واجب می‌شد و زکات مال خود را پرداخت نمی‌کردند جایگاهی در اجتماع مسلمین نداشتند.


حجت‌الاسلام میرعمادی از زکات به‌عنوان یکی از منابع مهم درآمد حکومت اسلامی نام برد و افزود: مشکلی که در بحث زکات وجود دارد این است که اعتقاد به وجوب پرداخت زکات بین مردم هنوز به‌درستی تبیین نشده که لازم است اعضای ستاد احیای زکات نهایت تلاش خود در تبیین و تشریح وجوب زکات را داشته باشند.


نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان اینکه زکات یک فلسفه مادی و یک فلسفه معنوی دارد، تصریح کرد: فقرزدایی، ایجاد اشتغال، تحقق شعار جهاد اقتصادی و از بین رفتن فاصله طبقاتی از ابعاد فلسفه مادی زکات است.


حجت الاسلام میرعمادی، طهارت، پاکیزگی و رشد و نمو انسان را از ابعاد فلسفه معنوی زکات برشمرد و بیان داشت: زکات مهم‌ ترین عامل پرورش فضایل اخلاقی در جامعه و عامل تقویت ارزش‌ها در جامعه است.


حجت‌الاسلام میرعمادی با تاکید بر اینکه توجه به فلسفه معنوی زکات انگیزه‌ای برای پرداخت زکات است، نقش عاملین زکات در احیای زکات را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: گاهی اوقات عملکرد نامناسب عاملین زکات در سیر نزولی زکات نقش دارد.


وی گفت: اگر مصرف درست زکات صورت نگیرد زکات سیر نزولی پیدا می‌کند لذا لازم است عاملین زکات در درجه اول آگاه به وظایف خود باشند و علاوه بر این هماهنگی و همکاری لازم بین عاملین زکات وجود داشته باشد.


حجت‌الاسلام میرعمادی با تاکید بر اینکه عاملین زکات باید نسبت به کسانی‌ که پرداخت کننده زکات هستند روش مناسب داشته باشند، افزود: شایسته است عاملین زکات کلام امام علی(ع) در نهج‌البلاغه خطاب به عاملان زکات و نحوه گرفتن زکات را مورد توجه قرار دهند.


نماینده ولی‌فقیه در لرستان در بخشی از سخنانش بر ضرورت نهادینه شدن فرهنگ پرداخت زکات در جامعه تاکید کرد و گفت: احیای زکات در جامعه صورت گرفته است و اکنون لازم است بر روی فرهنگ پرداخت زکات کار کنیم.


گفتنی است، در این جلسه، اعضای ستاد احیای زکات لرستان به ارائه نظرات و پیشنهادات خود برای بهتر برگزاری فریضه زکات در استان پرداختند.


پایان پیام/

کد خبر 42791

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha