به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، پیروزی ایران در مذاکرات هستهای را در آینده نزدیک جشن میگیریم، پاسخ های رسمی وزرای خارجه عربستان و روسیه به نامه ظریف، برخوردهای قهری با رهبران مورد احترام مردم تهدیدات را افزایش می دهد، اتحادیه عرب حمایت ایران از شیخ علی سلمان را محکوم کرد، شمخانی: توسعه همکاریهای اقتصادی مهمترین اولویت مشترک ایران و عراق است برخی از اخبار دومین هفته دیماه در حوزه سیاست خارجی بود. اخبار و رویدادهای این حوزه را درادامه میخوانید:
مهر: پیروزی ایران در مذاکرات هستهای را در آینده نزدیک جشن میگیریم
رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: مطمئن باشید که مسئله هسته ای و مذاکرات ایران با ۵+۱ به اذن الهی به نفع ایران حل می شود و پیروزی ایران در آینده نزدیک را جشن خواهیم گرفت.
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه رودبار قصران که در حسینیه فشم برگزار شد، با اشاره به مذاکرات هسته ای اظهار داشت: مطمئن باشید که مسئله هسته ای و مذاکرات ایران با ۵+۱ به اذن الهی به نفع ایران حل می شود و پیروزی ایران در آینده نزدیک را جشن خواهیم گرفت.
وی تصریح کرد: امروز به مظلومان و مستضعفین دنیا نشان می دهیم که با مقاومت و استقامت و کمی صبر می توانیم به نتیجه مورد نظر خود دست یابیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در ادامه خاطرنشان کرد: ملت ایران علیرغم ۳۵ سال فشار و محدودیت و تحریم از سوی کشورهای استکبار و علیرغم همه این مشکلات دارای اقتدار بسیار قوی و خوبی است.
پاسخ های رسمی وزرای خارجه عربستان و روسیه به نامه ظریف
یک منبع آگاه اعلام کرد : چندین وزیر خارجه از جمله وزرای خارجه عربستان و روسیه به نامه ظریف پاسخ رسمی داده اند.
کمتر از یک ماه پیش محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در یک اقدام ابتکاری طی نامههای جداگانهای به همتایان خود در کشورهای مختلف جهان مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص مذاکرات هستهای را تشریح کرد.
در همین حال امروز یک منبع آگاه پیرامون ابعاد تازه ای از بازتاب های جهانی این نامه گفت: دکتر ظریف وزیرامورخارجه کشورمان در میانه های ماه گذشته نامه مهمی به وزاری خارجه کشورهای دیگر به غیر از رژیم صهیونیستی ارسال کردند که این نامه به دلایلی بعد از دو هفته از ارسال آن در رسانه ها منتشر شد.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا تاکنون به این نامه پاسخ داده شده است یا خیر، بیان داشت؛ چندین وزیر خارجه از جمله وزرای خارجه عربستان و روسیه به این نامه پاسخ رسمی داده اند. برخی وزارت خارجه ها نیز در اروپای شرقی و آمریکای لاتین در پاسخ به این نامه بیانیه عمومی صادر کرده اند.
برگزاری کمیسیون عالی مشترک دو کشور در نیمه اول سال
در دیدار امیر عبداللهیان با وزیر مشاور در امور خارجی امارات مقرر شد کمیسیون عالی مشترک دو کشور نیمه اول سال جدید در تهران برگزار شود.
در دیدار حسين امیرعبداللهیان با انور قرقاوش آخرین تحولات منطقه خلیج فارس، خاورمیانه و شمال آفریقا مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در این دیدار طرف اماراتی در جریان مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران و مذاکرات 1+5 قرار گرفت.
وزیر مشاور در امور خارجی امارات با تاکید بر نقش مهم جمهوری اسلامی و روابط ممتاز تهران و امارات، مبارزه با تروریسم و افراط گرایی را در منطقه حائز اهمیت خواند و ضمن تشکر از نقش تهران در مبارزه با پدیده شوم تروریسم، سیاست امارات در تقویت روند مبارزه با تروریسم و افراط گرایی را تبیین کرد.
همچنین در این دیدار آخرین اقدامات در حوزه مناسبات دو جانبه مورد بررسی قرارگرفت و مقرر شد کمیسیون عالی مشترک دو کشور نیمه اول سال جدید در تهران برگزار شود.
برخوردهای قهری با رهبران مورد احترام مردم تهدیدات را افزایش می دهد
وزیر امور خارجه در واکنش به بازداشت غیر منتظره شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت سیاسی الوفاق بحرین گفت: برخوردهای قهری با رهبران مورد احترام مردم مخاطرات و تهدیدات را افزایش خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه در واکنش به بازداشت غیر منتظره آ شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت سیاسی الوفاق بحرین گفت: برخوردهای قهری با رهبران مورد احترام مردم که برغم شرایط سخت سیاسی و امنیتی سالهای اخیر از مشی مسالمت جویانه برای پیگیری مطالبات مردم عدول نکرده اند، بر پیچیدگی اوضاع خواهد افزود و مخاطرات و تهدیدات را افزایش خواهد داد.
فارس: پاسخ رسمی همتایان روس و سعودی به نامه ظریف/ امیدواری به حصول توافق جامع هستهای
یک منبع آگاه درباره نامه اخیر وزیر امور خارجه به همتایان خود در کشورهای مختلف و تشریح مذاکرات هستهای گفت: چندین وزیر خارجه از جمله وزرای خارجه عربستان و روسیه به این نامه پاسخ رسمی دادهاند.
کمتر از یک ماه پیش محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در اقدامی ابتکاری طی نامههای جداگانهای به همتایان خود در کشورهای مختلف جهان مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص مذاکرات هستهای را تشریح کرد.
رشوه کلان گروهک منافقین به پنجمین رئیس افبیآی برای خلاصی از فهرست سیاه آمریکا
یک وبگاه خبری آمریکایی طی گزارشی به پرداخت رشوه از سوی گروهک منافقین در سالهای گذشته به رئیس پلیس فدرال آمریکا جهت بیرون آوردن نام این گروهک از فهرست سیاه وزارت خارجه این کشور اشاره کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، وبگاه آمریکایی «اینترسپت» طی گزارشی نوشت: «لوییز فرییح» از روسای پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) که 2 ماه قبل از ماجرای 11سپتامبر از سمت خود کنارهگیری کرد، به خاطر همکاری با گروهک منافقین و موارد دیگر فساد مالی به ثروت کلانی دست یافته است.
بر اساس این گزارش، فرییج جز چند مقام ارشد آمریکایی قرار دارد که از سوی گروهک منافقین به آنها پول پرداخت شده تا نامش از فهرست سیاه گروههای خرابکار وزارت خارجه آمریکا خارج شود.
به گزارش اینترسپت، رشوه دریافتی از سوی این مقام اسبق افبیآی بالغ بر 50000 هزار دلار بود. این در حالی است که حقوق سالیانه فرییح هنگامی مدیریت در افبیآی رقمی معادل 145000 هزار دلار بود.
اتحادیه عرب حمایت ایران از شیخ علی سلمان را محکوم کرد
دبیرکل اتحادیه عرب که در قبال سرکوبگریهای آلخلیفه سکوت پیشه کرده است، نسبت به اظهارات مسئولان ایرانی درباره بازداشت دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین واکنش نشان داد و آن را «دخالت در امور بحرین» دانست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، نبیل العربی دبیرکل اتحادیه عرب که تاکنون هیچگونه موضعگیری درباره اقدامات خشونتآمیز در بحرین و بازداشت شیخ علی سلمان نکرده است، اظهارت مقامات ایرانی در حمایت از روحانی برجسته شیعی بحرین را محکوم کرد.
دبیرکل اتحادیه عرب در بیانیهای اعلام کرد که «اظهارات اخیر مسئولان ایرانی در خصوص اوضاع بحرین نقض قوانین بین المللی و دخال در امور داخلی این کشور است».
به گزارش پایگاه خبری "الاوسط"، العربی در ادامه مدعی شد: «چنین اظهاراتی به حسن روابط همسایگی خدشه وارد میکند و امنیت منطقه خلیج(فارس) را در معرض تهدید و خطر قرار میدهد».
اتحادیه عرب به دبیرکلی نبیل العربی در حالی در قبال بازداشتها و خشونتها در بحرین سکوت پیشه میکند که حتی آمریکا، سازمان ملل و اتحادیه اروپا نیز درباره آن ابراز نگرانی کردند.
باج دادن به ایران باید متوقف شود/ ایران همچنان به تحقیقات هستهای و موشکی پیشرفتهتر ادامه میدهد
یک روزنامه صهیونیستی در یادداشتی نوشت: اگر خواهان عدم مشاهده «ایران هستهای» هستیم، باید فشار بیشتری را بر این کشور وارد کنیم.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» چندی قبل طی یادداشتی به قلم «دیوید ایبسن» مدیر عامل لابی ضد ایرانی «یوانی» مستقر در نیویورک و تحت عنوان «باید باج دادن به ایران ایران متوقف شود» نوشت: «ایران باید متوجه شود در صورت عدم توافق هستهای نهایی عواقب سنگین اقتصادی در انتظارش خواهد بود زیرا با وجود طرح اقدام مشترک و 2 دور تمدید مذاکرات، ایران همچنان به ادامه چرخش سانتریفیوژها، تحقیقات هستهای و بهبود و توسعه فنآوری پیشرفتهتر هستهای و موشکی ادامه میدهد و از پاسخگویی و همکاری با بازرسان آژانس بینالمللی هستهای سرباز میزند. در عین حال در رفتار حکومت ایران تغییری رخ نداده و از نفوذ این کشور در منطقه خاورمیانه کاسته نشده و موضع حقوق بشر داخل این کشور نیز همچنان حل نشده باقی مانده است.»
بلومبرگ از مذاکراتی درباره تحریمهای هند به دلیل سرمایهگذاری در ایران خبر داد
برخی منابع میگویند قرار است مذاکراتی درباره تحریمهای هند، به دلیل سرمایهگذاری این کشور در ایران، سوریه و روسیه برگزار شود.
بر اساس این خبر، مذاکرات مزبور در طی سفر قریبالوقوع «باراک اوباما» به هند و شرکت در مراسم روز ملی این کشور صورت میپذیرد.
باشگاه خبرنگاران: شمخانی: توسعه همکاریهای اقتصادی مهمترین اولویت مشترک ایران و عراق است
دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار باقر جبرالزبیدی وزیر حمل و نقل عراق گفت: توسعه همکاریهای اقتصادی مهمترین اولویت مشترک در روابط تهران و بغداد است.
شمخانی (چهارشنبه) با "باقر جبرالزبیدی" وزیر حمل و نقل عراق دیدار کرد، وی در این دیدار به استقرار دولت جدید و روند رو به رشد استقرار امنیت در عراق اشاره کرد و اظهارداشت: اولویت دو کشور تمرکز بر همکاریهای اولویتدار اقتصادی است.
وی افزود: گسترش همکاریهای همهجانبه به ویژه در حوزههای زیربنایی، حمل و نقل جادهای، ریلی، دریایی و هوایی و همچنین مشارکت در بازسازی ویرانیهای ناشی از فتنه تروریسم در عراق مورد اجماع مسوولان این دو کشور است.
تسنیم: احتمال کاهش تسلیحات هستهای روسیه و آمریکا بسیار کم است
مدیر بخش خلع سلاح و کاهش تهدیدات سیاسی موسسه کنترل سلاح آمریکا، معتقد است که هر چند انتظار برای کاهش تسلیحات اتمی روسیه و آمریکا در آینده نزدیک پائین است اما یک منطق استراتژیک و مالی برای کاهش زاردخانه های دو کشور وجود دارد.
، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، دکترینی جدید نظامی روسیه را امضا کرده و در آن از ناتو و آمریکا به عنوان مهمترین تهدیدات پیش روی مسکو یاد شده است. این دکترین در حالی به امضای پوتین رسیده که تنش های میان مسکو و غرب به اوج خود رسیده و مطمئنا این دکترین به تشدید فضای جنگ سرد میان دو طرف منجر می شود.
برای تحلیل بهتر وضعیت موجود و تاثیر این دکترین با "کینگستون ریف" مدیر بخش خلع سلاح و کاهش تهدیدات سیاسی موسسه کنترل سلاح آمریکا به گفتگو نشستیم.
واکنش وزارت خارجه بحرین به سخنان ظریف
وزارت خارجه بحرین در واکنش به اظهارات وزیر خارجه کشورمان که خوستار آزادی فوری دبیر کل جمعیت الوفاق شده واکنش نشان داد.
وزارت خارجه این کشور با صدور بیانیهای در خصوص سخنان محمد جواد ظریف که خواستار آزادی فوری شیخ علی سلمان دبیر کل جمعیت الوفاق بحرین شده بود این سخنان را مخالف با قوانین و مقررات بین المللی خواند.
وزارت خارجه بحرین در این بیانیه با تکرار ادعاهای پیشین خود آنچه که آن را دخالت های مکرر ایران در امور دخلی خواند ، محکوم کرده و آن را دخالت در امور داخلی خود توصیف کرده است.
این ادعاها در شرایطی مطرح میشود که روز گذشته آمریکا نیز نسبت به بازداشت شیخ علی سلمان اظهار نگرانی کرده بود ولی در بیانیه وزارت خارجه بحرین هیچ واکنشی نسبت به آن مشاهده نمیشود.
در حالی که بسیاری از سازمان های بین المللی و حقوق بشری بازداشت علی سلمان را غیر قانونی خوانده و آن را محکوم کردهاند وزارت خارجه بحرین مدعی شده است سخنان محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان، مخالف با قوانین بین المللی است.
سنا تحریمهای غیرقابل وتوی جدید علیه ایران تصویب میکند
یک سناتور تندروی آمریکایی پیش بینی کرد سنا که در سال جدید میلادی اکثریت آن جمهوریخواه خواهد بود تحریمهای جدید علیه ایران تصویب میکند.
سناتور مارک روبیو پیش بینی کرد سنای جمهوریخواه تحریمهای جدید علیه ایران تصویب میکند.
این سناتور جمهوریخواه اهل فلوریدا گفت در سال آینده پروژه خط لوله کی استون و تحریم های جدیدی علیه ایران در سنا تصویب خواهد شد.
وی در مصاحبه با ان پی آر (رادیو ملی آمریکا) تاکید کرد: تصور میکنم ما یک اکثریت قاطع، اکثریت غیرقابل وتو، خواهیم داشت تا تحریمهای اضافی علیه ایران اعمال کرده و دولت را ملزم کند تا برای تصویب هر گونه توافق اوباما با ایران، به کنگره بیاید. فکر میکنم این قضیه برای تصویب خط لوله کیاستون هم صحیح است.
این سناتور آمریکایی در ادامه سخنانش گفت که وی حتی آماده است که امروز تحریمهایی علیه ایران تصویب کند.
فتوای مرجعیت عراق سبب ایجاد روحیه جهاد در بین شیعیان شده است
نایب رئیس مجلس خبرگان گفت: فتوای مرجعیت عراق سبب ایجاد روحیه جهاد و ایثارگری در بین شیعیان شده است و باید به خوبی ساماندهی شود.
آیتالله سیدمحمود هاشمی شاهرودی صبح پنجشنبه در جلسه هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری در سخنانی با اشاره به جریانات داعش در کشورهای اسلامی گفت: یکی از مهمترین مسایل روز، مسئله تکفیر و داعش است که جریانی خبیث و مضر به حال جهان اسلام است و با هدف تامین مطامع سیاسی آمریکا و استکبار ایجاد شده است.
وی افزود: چندی قبل در قم سمینار خوبی از سوی مرجعیت برگزار شد و مقام معظم رهبری نیز در جریان دیدار با اعضای این سمینار سخنان حساس و مهمی را فرمودند و باید با این جریان مقابله فکری، فرهنگی و فقهی و علمایی صورت گیرد.
شاهرودی بیان کرد: در عراق وضعیت سیاسی خوبی به علت دخالتهای آمریکا وجود ندارد ولی به لحاظ نظامی به خصوص با فتوای مرجعیت، بسیج مردم و حمایتهای اطلاعاتی، نظامی و ... از سوی جمهوری اسلامی ایران وضعیت رو به بهبود است و پیشرفتهای خوبی به دست آمده است.
زارعی: ژست مخالفت آمریکاییها برای امتیازگیری از دولت سوریه است
یک کارشناس مسائل بینالملل گفت: ژست مخالفت آمریکاییها و فرانسویها با نشست مسکو به خاطر تردیدشان از نتیجه مذاکرات بین معارضان و دولت سوریه است.
سعدالله زارعی با اشاره به پیشنهاد روسیه برای برگزاری نشستی میان معارضان و دولت سوریه به منظور حل مسائل این کشور، خاطرنشان کرد: روسها در هفتههای اخیر نسبت به تحولات سوریه فعالتر شدهاند و تلاش میکنند تا ابتکار عملی با محوریت خودشان برای مسائل مربوط به سوریه انجام دهند.
او ادامه داد: طی هفتههای اخیر شاهد سفرهای پی در پی مقامهای روسیه به منطقه بودیم. در این راستا معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز با دبیرکل حزبالله لبنان دیدار داشت و در این دیدار اظهارنظرهایی مبنی بر جانبداری روسها نسبت به حزبالله ابراز شد و به طور کلی دیدارهای اخیر مسوولان روسی از فعالتر شدن روسیه در رابطه با بحران سوریه حکایت میکند.
برنز: در سال 2015 نتیجه سیاستهای اوباما در قبال ایران مشخص خواهد شد
معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا نوشت: سال 2015 میتواند پرچالشترین و در عین حال پرنتیجهترین سال ریاستجمهوری اوباما باشد که یکی از این چالشها دستیابی به یک توافق هستهای با ایران خواهد بود.
نشریه بوستون گلوب با توجه به فرا رسیدن سال نوی میلادی در گزارشی به قلم نیکولاس برنز، عضو دانشکده دیپلماسی و سیاستهای بینالمللی دانشکده کندی دانشگاه هاروارد آمریکا به چالشهای پیشروی اوباما در سال 2015 میلادی پرداخته است.
در این گزارش آمده است: دستیابی به یک توافق هستهای جامع با ایران یکی از چالشهای اصلی پیشروی دولت اوباما خواهد بود. آمریکا و رهبران کشورهای غربی تاکنون صبر زیادی از خود در مذاکرات هستهای با ایران نشان دادهاند اگرچه واشنگتن به خوبی میداند که تهران با توافقی که مدنظر آمریکا برای کاهش فعالیتهای هستهای ایران است موافقت نخواهد کرد.
پایان پیام/
نظر شما