یازدهمین جشنواره نقد کتاب فردا برگزار می شود

خبرگزاری شبستان: ساکت با اشاره به افت کمی و کیفی یازدهمین جشنواره نقد کتاب نسبت به سال گذشته گفت: بررسی کارشناسانه جایگاه نقد در آینده پژوهی هنر و ادبیات ضروری است.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدحسین ساکت، دبیر یازدهمین جشنواره نقد کتاب امروز در نشست خبری این جشنواره با تشکر از استاد امیرخانی از اساتید خوشنویسی گفت: سپاس نامه برگزیدگان و یا شایستگان تقدیر با خط زیبای استاد امیرخانی نوشته شده است که این نخستین تحول در این جشنواره است. ما هنرهای دیگر را به روی صحنه می کشانیم، هنر در یک شیوه و سبک نو می تواند مورد نقد قرار گیرد.

 

ساکت در مورد مقالات ارسالی به یازدهمین جشنواره نقد کتاب عنوان کرد: در این دوره مجموعه مقالاتی که مورد سنجش قرار گرفت 563 مقاله بود که 98 مقاله به مرحله دوم راه یافت.

 

وی با بیان اینکه در این دوره از جشنواره مانند سال قبل مقاله الکترونیکی نداشتیم، اظهار داشت: باید خواستار کشش و کوشش بیشتر دست اندرکاران در این زمینه باشیم، 258 مجله و نشریه را در سطوح مختلف دریافت کردیم.

 

دبیر علمی یازدهمین جشنواره نقد کتاب با بیان اینکه بیش از 50 داور در رشته های گوناگون در این جشنواره شرکت داشتند، یادآور شد: امسال با ارج نهادن به داوران پیشین از داوران جوان تر هم استفاده کردیم و سعی کردیم که ذوق و سلیقه داوران تازه کار را آزمایش کنیم.

 

ساکت با بیان اینکه جشنواره امسال از نظر کمی و کیفی افت داشته است، تصریح کرد: در سال گذشته 1445 مقاله داشتیم که بسیار بیشتر از مقالات دریافتی امسال بود، 248 مجله سال گذشته به 258 مجله افزایش یافت.

 

وی با اشاره به اهمیت دانشی به نام آینده پژوهی در پیشرفت جامعه بیان کرد: دانش پژوهی در جهان امروز نقش مهمی در برنامه های درازمدت دارد، اگر نقد را در برون داد، درون داد و پیامدهای آن منظور کنیم با کار سترگی روبرو هستیم که خانه کتاب باید در این زمینه تلاش کند.

 

دبیر یازدهمین جشنواره نقد کتاب جایگاه نقد در آینده پژوهی ادبیات هنر را مهم و موثر دانست و افزود: در این زمینه باید کار کارشناسی انجام شود، در این صورت بسیاری از دشواری ها از بین می رود.

 

ساکت خاطرنشان کرد: تقویت استانداردهای نقد کتاب جزو اولویت های ماست و فصلنامه های نقد نیز با این هدف منتشر می شود.

 

وی یادآور شد: در گروه های داوری 17 گانه ای که داشتیم ادبیات فارسی با 98 مقاله نخستین رده را دارد، سپس ادبیات داستانی و بعد از آن داستان کودک، این جای امیدواری است که به کودک در قالب داستان، شعر و تصویرگری زیاد پرداخته شده است.

 

ساکت با بیان اینکه در زمینه ها و رشته های گوناگون باید نقد داشته باشیم، اظهار داشت: متاسفانه در مجله ای که عنوان نقد کتاب را دارد می بینیم نه تنها نقد نیست بلکه معرفی کتاب نیز در دو سه بند بیشتر به چشم نمی خورد باید در زمینه نقد کتاب بیشتر تلاش کنیم و فقط از نهادهای دولتی انتظار نداشته باشیم.

 

دبیر علمی یازدهمین جشنواره نقد کتاب تصریح کرد: این جشنواره فردا 14 دی از ساعت 15 تا 17 در پژوهشکده هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 428671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha