اقامتگاه نبوی هنگام فتح مکه/ماجرای پیشنهادِ قرآن و رفتار پیامبر (ص) با زنان!

خبرگزاری شبستان: پیامبر (ص)‌ همسرانی نیز داشتند که رفتار درشت و نامناسبی با حضرت (ص) در پیش گرفته بودند و گاه بنای ناسازگاری و حتی بلند کردن صدای خود را بر پیامبر (ص)‌ می گذاشتند. اما جالب بود با آنکه خداوند در سوره تحریم آیه نازل کرد و ...

خبرگزاری شبستان: «دسته ای از افراد بودند که در جامعه به آنها سخت گرفته می شد و شرایط دشواری داشتند؛ افرادی همچون کنیزان و غلامان. پیامبر (ص)‌با این قشر از مردم رفتاری بسیار نیکو و مهربان داشتند که قابل توجه بود. از سوی دیگر با همسران خود نیز رفتاری همراه با ملاطفت و مهربانی داشتند و زمانی که از دنیا می رفتند نیز آنها را فراموش نمی کردند.» این جملات بخشی از سخنان حجت الاسلام علی اکبر مهدی پور،‌ پژوهشگر سیره اهل بیت (ع) و مدرس حوزه علمیه است که در خصوص جایگاه زن در نگاه پیامبر اسلام (ص)‌ بیان کرده است؛ گفتگوی ما را با مولف کتاب "روزگار رهایی" و " او خواهد آمد"، می خوانید:

 

پیامبر اسلام (ص) در جامعه ای که به زن نگاه درجه دومی داشت و آن چنان دچار فقر فرهنگی و بینشی بود که حتی این خلقت خدا را به زنده زنده به خاک می سپاردند، برای احیای جایگاه الهی زن و حفظ کرامت انسانی او چگونه رفتاری در پیش گرفتند؟

اخلاق و رفتار پیامبر (ص) با همه انسان ها اعم از زن و مرد فوق العاده بود تا حدی که قرآن آیه 29 سوره قلم می فرماید: «وَإِنَّکَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِیمٍ»؛ و براستى که تو را خویى والاست.

این آیه یعنی آنکه رفتار پیامبر (ص) در حد اعجاز بود و کسی نمی توانست ایشان را خشمگین کند و در مقابل سخنان بیهوده کاملا خویشتنداری می کردند. پیامبر (ص) قلبی نرم و اخلاقی توام با عطوفت و مهربانی داشتند که دوست و دشمن را شامل می شد و البته این خلق عظیم و مثال زدنی، مطابق آیات قرآن، عنایت و لطفی از جانب خداوند بود.

اما دسته ای از افراد بودند که در جامعه به آنها سخت گرفته می شد و شرایط دشواری داشتند؛ افرادی همچون کنیزان و غلامان. پیامبر (ص)‌ با این قشر از مردم رفتاری بسیار نیکو و مهربان داشتند که قابل توجه بود. از سوی دیگر با همسران خود نیز رفتاری همراه با ملاطفت و مهربانی داشتند و زمانی که از دنیا می رفتند نیز آنها را فراموش نمی کردند.

 

این رفتار منعطفانه با همسران به چه صورت تجلی داشت؟

نخستین همسر پیامبر (ص)، حضرت خدیجه (س) بود که در طی بیست و پنج سال زندگی مشترک، با همه سختی هایی که داشتند، اما مایه آرامش یکدیگر بوده و هر یک با دیدن دیگری، تلخی های خود را فراموش می کردند. مثلا سه سال محاصره در شعب ابوطالب فشارهای بسیاری را بر پیامبر (ص)‌ و حضرت خدیجه (س) وارد می کرد اما آنها سبب آرامش یکدیگر می شدند.

پس از وفات حضرت خدیجه (س) نیز پیامبر (ص) تا حدی مقام ایشان را تکریم می کردند که گاه موجب اعتراض همسران دیگر ایشان می شد.

پیامبر (ص)‌ در هر فرصتی نیکی های حضرت خدیجه (س)‌ را بر شمرده و بیان می کردند زمانی که همه من را تکذیب می کردند، خدیجه (س) من را تایید می کرد. پس از فوت آن بانو، پیامبر (ص) آن چنان محزون و غمگین شد که اصحاب آن حضرت (ص) اظهار نگرانی برای ایشان می کردند.

حتی این حالت وفاداری پیامبر (ص) به جایی رسید که وقتی مکه را بدون هیچ خونریزی فتح کردند، و همه خانه های آن در اختیار حضرت (ص) بود و هر یک از شخصیت های برجسته نزد ایشان می آمدند تا در منزل آنها سکنی گزینند، اما پیامبر (ص)‌قبول نمی کردند و سه شبی را که در مکه حضور داشتند، کنار قبر حضرت خدیجه (س)‌ چادر زدند و گفتند: تو یک عمر در کنار من با هزاران مشکل ماندی و من امروز به مکه آمدم تا روزهای شاد خود را با تو تقسیم کنم.

همچنین ام سلمه نیز بانوی ارزشمندی بود که افتخار همسری پیامبر (ص)‌ را داشت و همواره از الطاف آن حضرت (ص)‌ برخوردار بود.

اما پیامبر (ص)‌ همسرانی نیز داشتند که رفتار درشت و نامناسبی با حضرت (ص) در پیش گرفته بودند و گاه بنای ناسازگاری و حتی بلند کردن صدای خود را بر پیامبر (ص)‌ می گذاشتند. اما جالب بود با آنکه خداوند در سوره تحریم آیه نازل کرد و فرمود: پیامبر چرا حلال خدا را بر خود حرام می کنی و می توانی این همسران بدخوی خود را طلاق دهی، اما باز پیامبر (ص)‌ با این زنان نیز نرمش می کرد و با صبر و تحمل، رفتاری توام با ملاطفت و مهربانی در پیش می گرفت. حتی در ادامه آیه خداوند می فرماید: "عَسَى رَبُّهُ إِن طَلَّقَكُنَّ أَن يُبْدِلَهُ أَزْوَاجًا خَيْرًا مِّنكُنَّ مُسْلِمَاتٍ مُّؤْمِنَاتٍ قَانِتَاتٍ تَائِبَاتٍ عَابِدَاتٍ سَائِحَاتٍ ثَيِّبَاتٍ وَأَبْكَارًا؛ اگر شما را طلاق دهد چه بسا پروردگارش همسرانى بهتر از شما به او عوض دهد همسرانى مسلمان، مؤمن، مطيع، توبه كار، عبادتگر، روزه‏ گير، بيوه و دوشيزه" (تحریم، آیه 5 ) اما پیامبر (ص) علی رغم این اجازه و پیشنهاد الهی باز هم راه سازش و مسالمت را با همسرانشان در پیش گرفتند.

 

با دختران چطور؟

پیامبر (ص)‌ وقتی حضرت فاطمه (س) از در خانه وارد می شدند، تمام قد مقابل ایشان می ایستادند و احترام می کردند و دست ایشان را می بوسیدند و آن حضرت (س)‌ را در جای خود می نشاندند. این احترام تا جایی پیش رفت که پیامبر (ص)‌ حضرت زهرا (س) را مادر خود خطاب کرد. این رفتار با یک زن در حالی بود که جامعه جاهلی، هیچ شان و ارزشی برای زن قائل نبود.

 

گروه تکفیری و تروریستی داعش امروز ادعای سلفی گری و بازگشت به سنت را دارد، رفتار این گروه در خصوص زنان، تا چه اندازه به سنت و سیره پیامبر اسلام (ص) شباهت دارد؟

مطلقا قابل مقایسه نیست و در واقع اگر قرار باشد مقایسه ای صورت گیرد، این امر مانند مقایسه نور و ظلمت یا بخشت و جهنم با یکدیگر است. تکفیری ها متاسفانه هیچ مرزی را نمی شناسند و نه تنها با شیعه و اهل سنت، بلکه با پیروان دیگر ادیان نیز اعم از زن و مرد، رفتاری غیرانسانی دارند. سالیان متمادی آمریکا، این افراد درنده خو را تحت تربیت خود قرار داده تا بدست این افراد شرور، اسلام را به دنیا نشان دهد در حالی که همه مذاهب اسلامی از این گروه های تکفیری به ویژه داعش بیزار هستند.

روش آنها در برخورد با همه انسان ها، حتی زنان، رفتاری تند است که حتی در قاموس کافران نیز جایگاهی ندارد. بنابراین، به نظر می رسد داعش اصلا نمی تواند انسان محسوب شود بلکه اینها ننگ جهان خلقت هستند که باید از بین روند.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 429040

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • علي IR ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 2
    براي گوينده و منعكس كننده اين حرف ها متاسفم رحمت پيامبر هر قدر هم زياد باشد در برابر ارحم الراحمين ناچيز است خدا پيشنهاد نمي دهد حكم مي كند و پيامبر چه كاره است كه حكم خدا را اجرا نكند
  • خوزستان IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    4 0
    من با اينكه از قرآن و تفسير هيچ نمي دانم ولي خواهش مي كنم هر كسي نبايد در مورد اسلام و قرآن و پيامبر اظهار نظر كند چرا كه اين آقا پيامبر كه تمام و كمال سخنان حق را بدون هيچ كاستي اجرا مي كرد را طوري وانمود كرده اند كه پيامبر از دستورات الهي سرپيچي مي كرده است و اين شبهات به چيزهاي ديگري نيز سرايت مي كند
  • رضا IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 1
    قربان مهربانیت یا رسول ا...(ص).