به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، رحمان بهمنی، از فعالان عرصه مدنی و مدیر کانون آموزش شهروندی برای توسعه(کاشت) امروز در این برنامه گفت: این کانون با همکاری استانداری خوزستان سند توافق نامه میان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری اهواز جهت شرکت در رقابت پایتخت کتاب ایران تنظیم کرده است.
وی با بیان اینکه پایتخت جهانی کتاب از سال ۲۰۰۱ میلادی هر ساله به انتخاب یونسکو به شهری اعطا می شود که در جهت تقویت جایگاه کتاب و کتابخوانی کوشش شایانی کرده باشد، افزود: هدف یونسکو این است از این طریق در آن سال به اجرای برنامه های فرهنگی مرتبط با کتاب بپردازد و از این راه شوق مطالعه را در مردم ایجاد کند.
وی اضافه کرد: یونسکو با کمک سه مرکز بین المللی شامل انجمن ناشران بین المللی کتاب، اتحادیه بینالمللی فروشندگان کتاب و اتحادیه بینالمللی انجمن کتابخانه ها شهر پایتخت کتاب جهان را تعیین میکند که در این راستا تهران دو بار در سال 2006 و 2011 در این رقابت شرکت کرده و شکست خورده است.
بهمنی، با بیان اینکه رقابت فعلی پایتخت کتاب ایران جهت معرفی برای پایتخت جهانی کتاب در سال 2020 است، تصریح کرد: گستردگی برنامه باید به نحوی باشد که در آن ناشران، نویسندگان، کتاب فروش ها و کتابداران، هنرمندان و ورزشکاران، سازمان های دولتی و غیر دولتی حاضر شوند.
وی با اشاره به اینکه هر پروژه ای که کتاب و کتابخوانی را ارتقا می دهد باید انجام شود و برنامه ها باید در راستای ارتقای آزادی بیان و اعلامیه جهانی حقوق بشر باشند، عنوان کرد: بر اساس اعلام وزارت ارشاد به شهر منتخب علاوه بر لوح تقدير مقامات عالي رتبه کشوري، اعتبارات و منابع فرهنگي تخصيص خواهد يافت.
وی ادامه داد: بر این اساس برنامه هاي سالانه هر شهر که در زمينه ترويج کتابخواني که توسط ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامي و شهرداري ها با همکاري دستگاه ها و نهادهاي دولتي و غيردولتي هر شهر تدوين و ارائه مي شود، باید قابليت شرکت در طرح پايتخت کتاب ايران را داشته باشد.
مدیر کانون آموزش کاشت، با بیان اینکه برنامه ها باید متناسب با نيازهاي محلي، آيين هاي بومي و ارزش هاي ديني و ملي باشد، پیشنهادات طرح اهواز پایتخت کتاب ایران را شامل شبکه مجازی کتاب ایران، سیمای کتاب، شهرِ کتابِ اهواز، جشنواره مکتب جنوب و کتابِ سالِ خوزستان دانست.
پایان پیام/
نظر شما