استكبار با افزايش توليد مواد مخدر موجب ضرر و زيان به ايران و افغانستان شده است

خبرگزاری شبستان:قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه از زمان ورود ناتو به افغانستان توليد مواد مخدر به 6400 تن در سال رسيده است. گفت: در واقع استكبار با سير صعودي اين توليد، باعث ضرر و زيان به هر دو كشور ايران و افغانستان شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، دكتر عليرضا جزيني، قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با سيمين حسن‌زاده معاون وزير اطلاعات و فرهنگ افغانستان در امور مطبوعات و نشريات و جمعي از اهالي رسانه‌هاي ديداري، شنيداري و مكتوب آن كشور كه در محل اين ستاد برگزار شد، گفت: كشور ايران براي مقابله با اعتياد و مواد مخدر داراي يك استراتژي متوازن است و فعاليت‌هاي مربوط به حوزه‌هاي مختلف مبارزه اعم از پيشگيري، درمان و كاهش آسيب، صيانت و توانمندسازي از بهبوديافتگان، مقابله با عرضه، مشاركت‌هاي مردمي را به‌طور همزمان دنبال مي‌كند.

وي اظهار کرد: كشت مواد مخدر از سال 2002 با ورود نيروهاي غربي تا به اكنون افزايش چندين برابري داشته است، لذا دولت افغانستان بايد اهتمام بيشتري در مبارزه با مواد مخدر نشان دهد. چرا كه توليد مواد به 6400 تن رسيده است. در واقع استكبار باعث ضرر و زيان به هر دو كشور ايران و افغانستان شده است.

قائم مقام دبيركل ستاد ادامه داد: به دليل اشتراكات فرهنگي و زباني كه با افغانستان و پاكستان داريم، ‌از ديرباز با اين دو كشور در بحث مبارزه با مواد مخدر همكاري داشته‌ايم. به طور مثال مركز JPC را برای همکاری سه كشور در تبادلات اطلاعاتي و عملياتي راه‌اندازي كرديم. همچنين ارتباطات دو‌ جانبه‌اي با افغانستان داريم اما اين‌ها كافي نيست. براساس گزارش سازمان ملل، سالانه 6400 تن مواد مخدر در افغانستان توليد مي‌شود و اين از نگراني‌هاي جدي ايران و ساير كشورهاي منطقه است. لذا رسانه‌هاي دو كشور مي‌توانند با تعاملي سازنده در پيشبرد برنامه‌هاي پيشگيرانه موفق عمل كنند.

جزيني در ادامه نقش رسانه‌ها را در حوزه مبارزه با مواد مخدر را پر اهميت خواند و افزود: اين ستاد تعامل بسيار خوبي با رسانه‌هاي ديداري، شنيداري و مكتوب كشور دارد،‌ چرا كه معتقديم رسانه‌‌ها مي‌توانند تغيير ايجاد كنند و اساساً رابط ميان مسئولين و مردم هستند به همين منظور مي‌توان از اين ابزار فرهنگي مهم در جهت پيشبرد برنامه‌هاي پيشگيري از اعتياد استفاده كرد.

وي تصريح كرد: بنده معتقدم بايد با مردم شفاف‌سازي‌كرد و تبعات ناشي از مواد مخدر را براي همه اقشار جامعه بيان كرد. اين ارتباط باعث مي‌شود خود آن‌ها نيز نقش مهمي در پيشگيري از اعتياد ايفا كنند.

جزيني افزود: يكي از برنامه‌هاي ستاد طي يكسال گذشته، اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر است كه براي تحقق آن بايد مشاركت اجتماعي را افزايش دهيم و يكي از نمادهاي اين مشاركت ارتباط است. نقش اين ارتباط هم در حوزه رسانه ملموس است. آنها با حساس‌سازي اقشار مي‌توانند موجي از مشاركت مردم را در مبارزه با مواد مخدر ايجاد كنند.

وي با بيان اينكه تهديد مواد مخدر در منطقه جدي است، گفت: دو كشور مي‌توانند در راستاي پيشگيري اوليه از اعتياد هماهنگي تنگاتنگي داشته باشند. همچنين اين آمادگي را داريم كه فيلم‌ها و انيمشين‌هاي كوتاهي را كه با هدف پيشگيري از اعتياد در كشورمان توليد و پخش شده‌اند را به شما ارائه كنيم.


مواد مخدر، امنيت و سلامت رواني همه كشور را در معرض تهديد قرار مي‌دهد
همچنين سيمين حسن‌زاده معاون وزير اطلاعات و فرهنگ افغانستان در امور مطبوعات و نشريات گفت: مبارزه با پديده شوم مواد مخدر، دغدغه همه كشورها است. مبارزه با مواد مخدر در برقراري امنيت نه فقط در افغانستان بلكه در كل جهان موثر است. پيامد جنگ، فقر، تخريب بناهاي اقتصادي، حضور نيروهاي غرب و... طي اين 13 سال، باعث افزايش كشت و قاچاق مواد مخدر شده است. جامعه جهاني نيز در اين مدت، 8 ميليارد دلار براي مبارزه با مواد مخدر در اختيار دولت افغانستان قرار داده است. دولت كشورمان نيز، سياست‌هايي را در اين مبارزه اجرايي كرده است اما در اين مبارزه آنگونه كه بايد رضايت همگان را فراهم كنيم موفق نشده‌ايم.

وي افزود: كشت مواد مخدر امنيت و ثبات آن و سلامت رواني مردم ما و ديگر كشورها را تهديد مي‌كند. طي اين 13 سال، همواره از كمك‌هاي ايران و دوستان بين‌المللي بهره‌مند بوده‌ايم. اما سياست‌گذاري‌ها و مبارزات عليه اين پديده شوم، بايد تشديد يابد تا به نتيجه رضايت‌بخش برسيم.

معاون وزير اطلاعات و فرهنگ افغانستان با اشاره به ميزان تاثيرگذاري رسانه‌ها در مبارزه با مواد مخدر گفت: نقش رسانه‌ها در آگاهي‌بخشي و فرهنگ‌سازي در اين خصوص بسيار مهم است. ديدارهايي كه طي اين چند روز سفرم به ايران داشتم همگي مي‌تواند رسانه‌هاي افغانستان را در فضاسازي، تغيير نگرش فرهنگ مخرب استفاده از مواد مخدر ياري‌‌گر باشد. در خصوص كشت جايگزين نيز اميدوارم اين همكاري‌ها ما را ياري دهد تا فقر اقتصادي در كشورمان برچيده شود.

وي در پايان سخنان خود خواستار همكاري‌هاي بيشتر ايران در مبارزه با مواد مخدر با كشورش شد.


كشورهاي اروپايي، مقصد اصلي قاچاق مواد مخدر هستند
همچنين محمود بيات مديركل روابط بين‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ايران و افغانستان فارغ از اينكه يك زبان هستند، يكدل مي‌باشند. ايران، افغانستان، پاكستان و بسياري از كشورهاي منطقه، قرباني مسائلي هستند كه بيرون از منطقه است. بايد هوشيار باشيم كه آنها ما را به اين مسائل درگير كرده‌اند.

وي تصريح كرد: مقصد اصلي قاچاق مواد مخدر و قاچاقچيان، كشورهاي اروپايي است. ميزان تقاضاي مواد در آن كشورها بالاست و درآمد حاصل از اين تجارت هم به جيب مافياي جهاني مي‌رود. بايد از اروپاييان خواست تقاضا را كم كنند.


رسانه‌ها در تحقق رويكرد اجتماعي مبارزه با مواد مخدر ستون اصلي هستند
فرزين رحيم‌نظري مديركل روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر نيز در اين ديدار گفت: همانطور كه در مقابله با اعتياد و كاهش تقاضاي مواد مخدر مبادله اطلاعات نقش مهمي دارد، در رويكرد اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر، رسانه‌ها ستون اصلي هستند. لذا آنان با آگاهي‌دهي در اين بخش مي‌توانند ياري‌گر ما باشند.

وي ادامه داد: اعتياد همچون ديگر بيماري‌ها نيست كه تنها به خود فرد صدمه بزند، بلكه علاوه بر فرد معتاد، خانواده وي و جامعه را نيز درگير مي‌شود. هر چه در خصوص عوارض و عواقب اعتياد به مردم گفته شود كم است. بايد سطح آگاهي‌‌ها بيشتر شود تا گرايش به آن كمتر شود. جواني كه بداند مصرف مواد مخدر چه خطراتي دارد طبيعتاً به سراغ آن نمي‌رود.

وي در پايان گفت: آمادگي داريم تا فيلم‌هاي مشتركي را به منظور نشان دادن دادن مظلوميت ايران و افغانستان در مبارزه با مواد مخدر بسازيم. چرا كه هر دو كشور از قربانيان اصلي پديده مواد مخدر هستند.

 

پایان پیام

 

 

 

کد خبر 429649

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha