جابجایی97 درصد از سود کلان مواد مخدر در کشورهای اروپایی و آمریکایی

قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این مطلب که فقط سه درصد از سود کشت مواد مخدر عاید کشاورزان افغانستانی می شود، گفت: اشغالگران افغانستان در توسعه، کشت و تولید مواد مخدر دخیل هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، طاها طاهری، قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در حاشیه ششمین نشست مقامات ارشد کشورهای عضو ابتکار سه‌جانبه در جمع خبرنگاران گفت: نشست امروز مقدمه اجلاس وزرای مواد مخدر کشورهای عضو ابتکار سه‌جانبه است که در آبان سال جاری در کابل برگزار می‌شود.

 

وی اظهار کرد: این ابتکار سه‌جانبه هنوز به یک حمیت بین‌المللی تبدیل نشده است و ما خواستار همکاری و مساعدت جوامع جهانی در راستای مبارزه با مواد مخدر هستیم، در غیر این صورت آسیب‌های جدی جوامع بشری آینده را تهدید می‌کند.

 

طاهری با بیان اینکه 97 درصد از سود کلان مواد مخدر در کشورهای اروپایی و آمریکایی جابجا می‌شود، خاطرنشان کرد: فقط سه درصد از سود کشت مواد مخدر عاید کشاورزان افغانستانی می شود که امیدواریم این اجلاس سه‌جانبه بتواند تمهیدات منطقه‌ای خود را برای کاهش آسیب‌های ناشی از این بلای خانما‌ن‌سوز در این سه کشور به انجام برساند.

 

 

قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کشت جایگزین در افغانستان گفت: یکی از استان‌های افغانستان برای انجام کشت جایگزین در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است که امیدواریم با کمک کشاورزان افغانستان بتوانیم این اقدام را عملیاتی کنیم.

 

طاهری خاطرنشان کرد: اعتبار پیش‌بینی شده برای این امر بستگی به مساحت سرزمین‌های این استان دارد.

 

وی افزود: مکانیزم همکاری ما در حوزه بین‌الملل دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل است که همه حرف‌های خود را از طریق همین سازمان به اشغالگران انتقال می‌دهیم.

 

وی با تأکید بر این مسئله که اشغالگران در افغانستان هیچ تمایل و اراده‌ای برای مبارزه با مواد مخدر ندارند، یادآور شد: اشغالگران افغانستان  به طور مستقیم و غیر مستقیم در توسعه، کشت و تولید مواد مخدر دخیل هستند.

 

قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: اگر این باور را بپذیریم که مسئله اشغالگران، مبارزه با مواد مخدر نیست همه مشکلات حل می‌شود، این واقعیت است که حضور ناتو و اشغالگران در این کشور اساسا برای مبارزه با مواد مخدر نیست؛ زیرا در هر مکانی که اینها حضور بیشتری داشتند کشت نیز بیشتر صورت می‌گرفت.

 

وی افزود:در زیر سایه سربازان انگلیسی زمین‌های بسیاری تحت کشت مواد مخدر قرار می‌گیرد که این امر بیانگر تناقض‌گویی و نقض آشکار اهداف آنها با عمل‌شان است.

 

طاهری با بیان اینکه ایران سالیانه چند هزار میلیارد تومان به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای مبارزه با مواد مخدر  متحمل می شود تصریح کرد: آنچه که به ایران از طریق سازمان ملل در این زمینه کمک می شود حدود 10 میلیون دلار است و این مبلغ بسیار ناچیزی است.

 

وی یادآور شد: عرصه مبارزه با مواد مخدر یک جاده یک‌طرفه است که جمهوری اسلامی ایران به تنهایی بار سنگین آن را به دوش می‌کشد و هیچ منتی هم برای دیگران ندارد.

 

شایان ذکر است، ششمین نشست مقامات ارشد کشورهای عضو ابتکار سه‌‌جانبه سه‌شنبه دهم خرداد در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 42981

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha