به گزارش خبرگزاری شبستان، هفتمین و هشتمین نشست از سلسله مباحث تخصصی سیره نگاری با عنوان «تطبیقات پیوستهنگری در سیرهنگاری» و «سیره ائمه معصومین (ع) از دیدگاه زیدیه و اهل سنت» با حضور احمد پاکتچی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) ساعت 17 روز شنبه، 20 دی ماه برگزار می شود.
بر اساس این گزارش همزمان با طرح نظریه نسبیت انیشتین، نظریه پیوستار در حوزه فیزیک ارائه شد. به صورت کلاسیک و سنتی، تا قبل از انیشتین این نظر وجود داشت که مکان، مکان است و زمان، زمان. اما نظریه انیشتین، تمام نظریههای سنتی را در هم پیچید و زمان را به صورت بعد چهارم در کنار سه بعد دیگر مطرح کرد. هرمان مینکوفسکی نظریهای رادیکال را مطرح کرد و آن اینکه این جهان یک پیوستار است و هیچ اتفاقی در این جهان نمیافتد، در حالی که اگر ما زمان و مکان را مربوط به یک پیوستار در نظر گرفته و زمان را بعد چهارم لحاظ کنیم، تمام اتفاقات، تنها تغییر مختصات است و بعد از این نظریه بود، که سفر در زمان، مطرح شد و پس از آن بود که با گرایشهایی مواجه شدیم که به دنبال ایجاد پیوستار در علوم انسانی بودند.
این گزارش می افزاید: برخی از علوم انسانی که درگیر این نوع نگرش شدند تاریخ، روانشناسی و زبانشناسی هستند و در این رشتهها، نوعی پیوستهنگری بوجود آمد که کل ماجرا را به مثابه یک واحد نگاه میکند. این تغییر نگاه، باعث میشود به جای اینکه به دنبال تحولات باشیم، به نسبتی میان حالتها و شرایط معتقد باشیم.
اگر تاریخ به مثابه یک پیوستار فرض شود، نخستین مسأله این است که تاریخ از یک سری category و مقوله ساخته شده و نه تحول و به گذشته و آینده به مثابه آنچه که نیست نمینگریم.
گفتنی است، در این نشست، سیرهنگاری به مثابه یک پیوستار مورد بررسی قرار خواهد گرفت و به تطبیقات پیوستهنگری در سیرهنگاری پرداخته می شود.
پایان پیام/
نظر شما