به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ محمد خلیلی پیر، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مهندسی آب و فاضلاب شهری عصر امروز (17 دی) در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی با اشاره به وجود شبکه های فرسوده و قدیمی در بسیاری از شهرهای کشور و هدر رفت آب، بر بازسازی این شبکه ها تاکید کرد.
وی از محدودیت های منابع مالی ناشی از ثابت ماندن تعرفه های آب و هدفمندی یارانه ها به عنوان عواملی یاد کرد که مانع از سرمایه گذاری جدی در این مقوله شده و ازعزم جدی دولت در کاهش هدر رفت آب خبر داد و اظهار داشت: در همین راستا سرمایه گذاری خوبی طی سه سال گذشته صورت گرفته است.
خلیلی پیر خاطرنشان کرد: بر اساس هدف گذاری انجام گرفته سالانه می بایست یک درصد هدر رفت آب را کاهش دهیم که در همین رابطه سالانه باید 400 میلیارد تومان اعتبار برای این میزان کاهش هدر رفت در شبکه ها در سال هزینه شود که معادل یک هفتم بودجه این شرکت است.
وی میزان هدر رفت واقعی در شبکه های آب را حدود 13 درصد اعلام کرد که نرم جهانی معادل پنج درصد است و گفت: تلاش داریم این میزان را سالیانه یک درصد کاهش دهیم تا به میانگین جهانی نزدیک شویم.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مهندسی آب و فاضلاب شهری از استفاده از لوله های بادوام تر با عمر طولانی تر و مقاومت بیشتر در برابر بلایای طبیعی در جهت کاهش هدر رفت آب و شبکه ها به عنوان یکی از برنامه های جدی شرکت یاد کرد.
خلیلی پیر، به وضعیت مصرف آب در شهر تهران اشاره کرد و گفت: در این شهر 33 متر مکعب آب در هر ثانیه مصرف می شود و هم اکنون تمام ظرفیت های آبی اطراف این شهر را شناسایی و به تهران آورده شده است.
وی با اشاره به اینکه باید چاره اساسی جدی تری برای حل مشکل آب به ویژه در این شهر به دلیل شناسایی تمام منابع آبی اطراف تهران اندیشیده شود، متذکر شد: انتقال آب پیامدهای زیست محیطی ناگوار و خطرناکی را برای اطراف تهران داشته است.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مهندسی آب و فاضلاب شهری یادآور شد: در حال حاضر در دنیا از 100 درصد منابع آبی، 40 درصد برای مصارف شرب، کشاورزی و صنعت و 60 درصد برای مصارف زیست محیطی و زیست بوم استفاده می شود.
وی ادامه داد: این در حالی است که در کشور ما در این سال ها 80 درصد آب برای مصارف شرب و کشاورزی و 20 درصد برای حفظ محیط زیست و زیست بوم استفاده می شود که بسیار نگران کننده است و نمی تواند ادامه یابد.
وی میانگین سرانه مصرف آب خانوارهای کشور را 230 لیتر اعلام کرد و گفت: این میزان در نرم جهانی بین 100 تا 150 لیتر است که تلاش داریم با همکاری مردم و آموزش همگانی به این نرم برسیم.
خلیلی پیر، با تاکید بر اینکه باید سرمایه گذاری سنگینی برای اصلاح شبکه ها و کنترل مصرف کرد، تصریح کرد: تا کنون هیچ گونه قوانین بازدارنده و پیشگیرانه در مورد مصارف بالا نداشته ایم اما اکنون طرحی بر همین اساس به مجلس رفته تا از قوانین محکمی برای مصارف بالا برخوردار شویم.
وی افزود: کلیات این قانون هم اکنون در مجلس تایید شده که این امکان را برای ما فراهم می کند که در مصارف بالا از جریمه های سنگین و یا در شرایط ویژه قطع آب استفاده کنیم تا مصارف غیر ضروری را کنترل کنیم.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مهندسی آب و فاضلاب شهری یادآور شد: هم اکنون در تهران در سطح کلان حدود 20 درصد مشترکین 35 درصد مصارف را دارند که بسیار بالا است.
وی با اشاره به قرار گرفتن ایران در کمربندی که بیشترین بیابان های دنیا را داشته و در گرم ترین نقطه دنیا است، خاطرنشان کرد: تغییرات اقلیمی ناشی از آسیب های گازهای گلخانه ای نیز این گرما را مضاعف کرده است.
خلیلی پیر با بیان اینکه پیش بینی ها حاکی از افزایش یک تا دو درجه دما ظرف 50 سال آینده است، اظهار داشت: هر یک درجه افزایش دما یک تا پنج درصد تبخیر را نیز بالا می برد و این در حالی است که هم اکنون از بارش 400 میلیاردمترمکعب در سال 70 درصد تبخیر می شود.
وی ادامه داد: به دلیل تنوع در سامانه های برداشت آب نیز بحث دو شبکه ای کردن آب مطرح و هم اکنون مطالعات آن به صورت پایلوت در دو شهر مشهد و قم در حال انجام است و اگر به نتیجه برسد به سایر نقاط کشور که بحران کیفی آب دارند، تسری داده می شود.
پایان پیام/
نظر شما