ولایت، باطن عالم خلقت است

خبرگزاری شبستان: دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) مصداق باقیات الصالحات آیت الله مهدوی کنی هستند چراکه ایشان به تعبیر نبی مکرم علم را آموخت و به دیگران نیز آموزش داد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ آیت الله امامی کاشانی امام جمعه موقف تهران با حضور در سی و سومین سالگرد تاسیس دانشگاه امام صادق (ع) که شب گذشته در مسجد این دانشگاه برگزار شد طی سخنانی ضمن بزرگداشت ولادت پیامبر گرامی اسلام و ششمین پیشوای شیعیان امام صادق (ع) گفت: ولایت بحثی مشترک میان دو مفهوم نبوت و امامت است چراکه باطن نبوت و امامت ولایت است. بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص)، باب نبوت منقطع شد اما پس از آن تفکر نبوت در قالب امامت ادامه یافت و ولایت به امام علی (ع) منتقل شد و پس از آن نیز ولایت یک به یک به امامان رسید و سرانجام به وجود امام عصر (عج) که صاحب زمان و همه عالم امکان می رسد.

 

وی با بیان اینکه ولایت به دو طریق اثبات می شود گفت: صرف نظر از دلایل نقلی که همان آیات و روایات و تاریخ است، با برهان های عقلی فراوانی هم رو به رو هستیم که فقط در این جا به یک مورد اشاره می کنم؛ برهانی که در عین لطافت، عمیق نیز هست.

 

وی در تببین این برهان گفت: همه ادیان و مذاهب که به خدا معتقد اند به این برهان معترف اند. همه می دانیم که این عالم باطنی دارد اما در این که باطن این عالم چیست سوالات بسیاری موجود است که امثال پوپرها و هگل ها نمی توانند این باطن را تفسیر کنند چراکه آنان اساسا دین را در در کنار جادو و طلسم و... می گذارند و به راه خطا می روند. این باطن را حتی آن دسته از اندیشمندان غربی که متفاوت می اندیشند نیز نمی توانند بیان کنند زیرا باطن عالم وسیع است و عقل بشر قلیل که توان رسیدن به فهم باطن عالم را ندارد.

 

وی در ادامه بیان کرد: باطن این عالم را فقط خالق این عالم می تواند تحلیل کند. خداوند نیز از طریق انبیا، این باطن را به انسان نشان می دهد که این باطن همان سعادت و شقاوت در عالم یا همان بهشت و جهنم است.

 

امام جمعه موقت تهران با بیان این پرسش که راه رسیدن به باطن عالم چیست گفت: راه رسیدن به این باطن اطاعت از اوامر و نواهی خداوند یا همان ضوابط شرعی می توان عنوان کرد. انبیا از طریق ارایه دستورات الهی مانند نماز، روزه و... این باطن را بیان کردند. باطن نماز و تمام اعمال نیکو بهشت یا همان سعادت است و باطن گناهان ما جهنم یا همان شقاوت می باشد.

 

وی در ادامه ببیان کرد: اگر بخواهیم به باطن بهشت و جهنم دست یابیم باید بگوییم قرب الهی باطن بهشت و بُعد از خدا باطن جهنم می باشد. قرب به خدا باطن اعمال ماست فلذا نماز و اعمال ما بدون نیت باطل است چراکه بدون نیت قرب و وصل به حق نمی شود.

وی با بیان شعری از حافظ ادامه داد: « حافظ هر آن که عشق نورزید و وصل خواست/ احرام طوف کعبه دل بی وضو ببست» یعنی اعمال ما باید وصل به حق باشد ولی باید پرسید وصل به حق چگونه حاصل می شود؟ وصل به حق برای گروهی ذاتی و برای سایرین اکتسابی است. برای پیامبر (ص)و ائمه هدی (ع) ذاتی است فلذا طلوع فجر 17ربیع الاول سال 570 میلادی، وقتی پیامبر اکرم (ص) دو دستش را به زمین رساند، کاخ کسری از هم فروپاشید و آتشکده فارس که هزار سال مردم درآنجا عبادت می کردند، آتشش خاموش شد که این وصل بودن به حق بودن را می رساند.

 

 به جای آوردن نماز، روزه و... ما را به قرب حق نزدیک می کند که همان ولایت است اما این ولایت و قرب محدود است و این قرب محدود، قرب مطلق می طلبد. وجود قرب به خدا به طور مختصر و کوچک و محدود، نمی تواند بدون قرب مطلق باشد و قرب مطلق وصل به خداست که همان ولایت است. پس چون زمین خدا نمی تواند بدون باطن باشد پس زمین خدا نمی تواند بدون ولایت باقی بماند.

 

آیت الله امامی کاشانی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: هدف پیامبر اتمام مکارم اخلاقی بود چراکه مکارم اخلاقی آدمی را می سازد و او را به قرب خدا واصل می کند. مکارم اخلاق خدایی شدن و وصل به خدا شدن است.

 

امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به ویژگی های شخصیتی مرحوم آیت الله مهدوی کنی، خاطراتی را از رعایت احکام اسلامی و همچنین تاکید بر مطالعه و تهذیب نفس ایشان در دوران جوانی و طلبگی تا آخرین لحظات عمرشان اشاره کرد.

 

وی یاد و خاطره حضرت آیت الله مهدوی کنی را نیز پاسداشت و با ذکر خاطره ای از دوران طلبگی و هم – درس بودن با آن مرحوم، از تلاش و جدیت ایشان در درس گفت و خاطرنشان کرد: امروز راه را گم کرده ایم؛ دانشجو و حتی طلبه وقت ارزشمند خود را صرف فیلم و مجادله های سیاسی و ... می کند؛ همه این مسایل هم برای اینست که ما صرفا ظاهر علم را درک کرده ایم و از باطن آن غافل مانده ایم.

 

آیت الله امامی کاشانی خطاب به دانشجویان جوان حاضر در این مراسم گفت: باید بهترین وقت را برای مطالعه و تحصیل انتخاب کنید و قدر دوران جوانی خود را بدانید چراکه تا وقتی جوان هستید باید مطالعه کنید و زمان و دوران جوانی خود را بدانید و تاکید مرحوم آیت الله مهدوی کنی بر همین بود که قدر جوانی خود را بدانید و تا وقتی جوان هستید به تحصیل و علم اندوزی بپردازید.

 

پایان پیام/

 

مدرس حوزه علمیه قم به زهد و تقوای رییس مجلس خبرگان رهبری نیز اشاره کرد و اظهار داشت: باید از تفسیرهای دلبخواه از دین دست برداشت و واقعیت دین را مشاهده کرد؛ آن وقت است که آیت الله مهدوی ها بروز پیدا می کنند.

 

وی در پایان سخنانش با اشاره به حدیثی از پیامبر گرامی اسلام (ص)، خطاب به دانشجویان حاضر در مجلس، گفت: شما مصداق باقیات و صالحات آیت الله مهدوی کنی هستید چراکه ایشان به تعبیر نبی مکرم علم را آموخت و به دیگران نیز یاد داد. همه اجر تحصیل شما برای آن مرحوم هم ثبت می شود و این همان باقیات الصالحات و باطن زندگی است.

کد خبر 430129

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha