مشوت بابزرگان دین نابود کننده فتنه/تاکید اسلام داشتن وحدت وعدم تنازع است

خبرگزاری شبستان: وحدت امت اسلامی ازاصول و ارزش‌های مورد تاكيد پيامبر اعظم(صلی الله علیه و اله)بوده است و از منظر آن حضرت، عزت و اقتدار همه جانبه مسلمانان در پرتو وحدت و همبستگی، در برابر دشمنان مشترک است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، پيامبر اعظم(صلی الله علیه و آله)اسوه كامل در تمامی ابعاد زندگیست، طبيعی است كه الگو قراردادن سيره‌ آن حضرت، برای مسلمانان امروز نيز، كارآمد‌ترين راهكارها را برای تحقق وحدت اسلامی، ارائه می‌کند.

مراد از وحدت امت اسلامی اين است كه مسلمانان در كنار حفظ مذاهب خودشان بر محور مشتركات دينی مانند توحيد، قرآن، پيامبراعظم(صلی الله علیه و آله)، سنت و سيره‌ نبوی در برابر خطراتی كه اصل اسلام و جامعه مسلمانان را تهديد می‌كند، همبستگی و همدلی داشته باشند و از اختلاف‌های گوناگون مذهبی، سياسی، نژادی و زبانی كه موجب وهن و سستی امت اسلامی می‌شود، دوری كنند.

سيره پيامبر اعظم (صلی الله علیه و آله)‌، راهكارهای فراوان و مختلفی برای تحقق وحدت امت اسلامی ارائه داده است. پيامبر با ورودش به مدينه با ايجاد پيمان ميان اوس و خزرج وحدت اسلامی را تحقق بخشيد و با تحريک احساسات ملی و دينی وحدت جامعه آن زمان را بيمه كرد. با ايجاد قراردادهای اخوت و برادری ميان مهاجر وانصار، اخوت و برادری را از راهبردهای اساسی در راستای تحقق وحدت اسلامی، مطرح ساخته است كه يكی ازكارآمدترين راهكارها بوده است به گونه‌ای كه انصار برادران مهاجرش را در اموال و خانه‌های خود شريک دانستند.

پيامبر با نفی تعصبات ملی و نژادی و با استفاده از ظرفيت موجود جامعه و نقش موثر و سازنده‌ كعبه برای تحقق وحدت اسلامی تلاش کرد. با اعلام حمايت از قشر محروم و ستمديده، آنان را به مركز واحدی هدايت کرد و با اين طريق پايه‌های وحدت امت اسلامی را نهادينه كرد. با تحمل، مدارا و گذشت از مسائل شخصی بخاطر مصالح امت، وحدت اسلامی را تحقق بخشيد.

تاکید قرآن و اسلام داشتن وحدت و عدم تنازع است

حجت الاسلام حسین انصاری، امام جمعه تالش نیز با گرامیداشت ولادت حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله)، گفت: پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) دینی را برای بشریت به ارمغان آورد که تا روز قیامت باید بماند و نور افشانی کند و گذشت زمان این دین و نور قرآن را خاموش نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: اسلام عزیز راهنمای همه انسان‌ها به سوی سعادت و معنویت است و عالی ترین برنامه و مفاهیم اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و تربیتی در آن آورده شده است. 

امام جمعه تالش تاکید کرد: بالاترین برنامه انسان‌سازی، برنامه اسلام است که از طرف خداوند بر بشریت عرضه شده است.

وی یادآور شد: پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) در تمام عمر و دوران رسالتشان زحمات زیادی را برای حفظ و ترویج اسلام متحمل شدند.

حجت الاسلام انصاری تصریح کرد: اگر مسلمانان از صدر اسلام تاکنون به سفارشات پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) عمل می‌کردند، کشورهایی مانند آمریکا، اتحادیه اروپا و رژیم اشغالگر قدس در کشورهای اسلامی حکومت مخفی نداشتند.

وی اضافه کرد: دشمنان اسلام از روزهای آغازین پس از رحلت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) برای نابودی اسلام نقشه کشیدند و در قرن‌های بعد مشرکین و نسل‌های آنان راه کافران را ادامه دادند.

امام جمعه تالش، مهجور کردن قرآن کریم را از سیاست‌های دشمنان برای نابودی اسلام دانست و گفت: مشکل ما از زمانی آغاز شد که دشمنان اسلام به دروغ، قرآن را نشان دادند و حسبنا الله گفتند.

مردم تالش الگویی برای جهان اسلام

حجت الاسلام انصاری با بیان اینکه بیش از نیمی از آیات قرآن کریم برای اطاعت از خدا، پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) و اولی الامر است، گفت: تاکید ویژه قرآن کریم و تعالیم اسلام داشتن وحدت و عدم تنازع است.

وی داعش و گروه‌های تکفیری را توطئه دشمنان اسلام برای تفرقه‌افکنی میان ملت‌های مسلمان خواند و خاطرنشان کرد: داعش به نام دین، بین مسلمانان تفرقه می‌اندازد و جنایت می‌کند که هیچ دینی بلکه هیچ بشری آن را نمی‌پذیرد.

امام جمعه تالش تصریح کرد: داعش به دنبال تخریب چهره اسلام است.

وی اذعان داشت: مردم تالش در آرامش و وحدت کنار هم زندگی می‌کنند و الگویی برای جهان اسلام هستند.

حجت الاسلام انصاری اعلام کرد: مردم شیعه و اهل سنت تالش در انقلاب و دفاع مقدس شرکت جانانه داشتند و شهید دادند.

امام جمعه تالش اظهار داشت: مردم اهل و سنت تالش در کنار یکدیگر، امروز هم در صحنه‌های مختلف انقلاب و کشور حضور فعال دارند و در خدمت نظام اسلامی هستند.

کنار گذاشتن اختلافات فکری و کلامی بر مسلمانان واجب است

حسین خانی پور، امام جمعه اهل سنت تالش در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، با بیان اینکه دشمن برای شکست انقلاب و ملت ایران سرمایه‌گذاری کرده است، گفت: اولین وظیفه در برابر دشمن این است که حد و مرز صواب را از ناصواب بشناسیم.

وی اظهار کرد: باید خود را آماده کنیم که ساده‌انگارانه به حرکات دشمن نگاه نکنیم و هر چند که دشمن کوچک باشد او را قدر فرض کنیم.

امام جمعه اهل سنت تالش، فتنه‌انگیزی و اختلاف‌افکنی را از توطئه‌های دشمن خواند و خاطرنشان کرد: در مواقع اضطرار واجب است با بزرگان دین مشورت کنیم تا ریشه فتنه را پیدا کرده و افشا کنیم.

وی افزود: بر مسلمانان واجب است که قبل از ورود در هر مسئله‌ای، تفسیر صحیحی از دین داشته باشند و اختلافات فکری و کلامی را کنار گذاشته و یکدست و واحد تحت لوای قرآن و سنت قرار بگیرند.

عوامل همزیستی مسالمت‌آمیز در اسلام

خانی‌پور با اشاره به عوامل همزیستی مسالمت‌آمیز در اسلام، اظهار کرد: نخستین اصلی که باید به آن توجه داشت، قائل شدن حق حیات برای همه انسان‌هاست که اصل 22 قانون اساسی کشور هم این مطلب را تایید می‌کند.

وی ایمان و احترام به کرامت انسانی را دومین عامل همزیستی مسالمت آمیز در اسلام دانست و گفت: آیه «وکرمنا بنی آدم» ثابت می‌کند که انسان احترام دارد و اکرامش واجب است.

امام جمعه اهل سنت تالش اضافه کرد: باید عصای دست دشمنان نشویم و کرامت انسانی را زیرپا نگذاریم.

وی با بیان اینکه اسلام سنگ تمام گذاشته و همه حقوق انسانی در آیات و سنت دیده می‌شود، اظهار کرد: این حق آزادی که برخی از آن براساس سلیقه‌های شخصی سوءاستفاده می‌کنند به شکل لطیف و حکیمانه‌ای در دین اسلام وجود دارد.

خانی‌پور، نسبت به یکی از خطراتی که نسل جوان را تهدید می‌کند، هشدار داد و گفت: یکی از خطرناک‌ترین تفکراتی که در بین جوانان در حال نشو و نما است تفکر بی‌دینی و لائیک بودن است.

امام جمعه اهل سنت تالش همچنین اظهار کرد: مردم اهل سنت و شیعه تالش در کنار هم زندگی می‌کنند و توطئه‌های دشمنان در این خطه توسط  عالمان دین خنثی شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 430258

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha