تاثیر تجهیز مساجد به فضای مجازی در جذب جوانان/اهمیت مساجد در برنامه فرهنگی کشور

خبرگزاری شبستان: عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به اهمیت فعالیت مساجد در سطح فضای مجازی، اظهار کرد: استفاده از اینترنت رویکردی است که امروز بیشترین مورد مراجعه جوانان است آیا مساجد با تجهیز به این امکان می توانند به نزدیک شدن جوانان به مسجد موثر باشند؟

حجت الاسلام «توانایی»، استاد دانشگاه امام صادق(ع) در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به جایگاه بی بدیل مسجد در مهندسی فرهنگی نظام، اظهار کرد: مسجد در برنامه فرهنگی کشور از جایگاه و تاثیر عمده ای برخوردار است چراکه مهمترین خاستکاه انقلاب اسلامی نیز مسجد بود و انقلاب با بسیج توده ها و حضور مردم در مسجد به بار نشست.

 

وی ادامه داد: روحانیت و ائمه جماعات در زمان وقوع انقلاب اسلامی با حمایت و همراهی مردم در جریان تحقق نظام اسلامی با حضور در مساجد همواره سعی در بیدارسازی اقشار مختلف داشته و با سخنرانی های متعدد پرده از حقیقت رژیم ستمگر وقت بر می داشتند و مردم را به سوی حرکت جمعی عظیم انقلابی فرامی خوانند.

 

حجت الاسلام توانایی با بیان اینکه مردم حزب اللهی نیز در ابتدای شکل گیری حرکات انقلابی پناهگاه و ماوایی جز مسجد نداشتند، افزود: گویی مسجد تنها مکان و مرکز دینی بود که مردم می توانستند با حضور در آن با علقه های دینی خود پیوندی دوباره برقرار کنند و در نتیجه از همین حضورهای مکرر و مستمر هم بود که به تدریج جریان انقلاب به نتیجه رسید و امروز نیز همچون گذشته مسجد در راستای تبیین آرمان ها انقلاب به نسل جوان نقش کلیدی دارد.

این پژوهشگر حوزه علوم تربیتی اظهار کرد: مساجد اما علاوه بر آنچه که عنوان شد بعد از انقلاب نیز همچنان کانون باقی ماندند و امروز نیز مانند گذشته محور فعالیت های دینی و فرهنگی محلات هستند، اما یکی از مهمترین مواردی که می توان در راستای فعالیت ها و برنامه های مساجد در نظر داشت نقش مسجد در طول هشت سال جنگ تحمیلی بود.

 

حجت الاسلام توانایی گفت: در جریان جنگ تحمیلی مسجد محل بسیج نیروها به اعزام به جبهه بود و مردم مختلف برای یاری رساندن به قوای خط مقدم در مساجد فعالیت می کردند و در واقع مسجد نقش حمایتی نیروهای مردمی از رزمندگان بود.

 

وی با تاکید بر توجه مضاعف نهادهای متولی امور مسجد به تدوین و برنامه ریزی دینی فرهنگی برای مخاطبان مختلف به ویژه جوانان، افزود: به نظر می رسد از طریق تجهیز مساجد به تکنولوژی روز و فضای مجازی همچنین استفاده از آن می توانیم شبکه مجازی خوبی را راه اندازی کنیم و جوانان را از این طریق با فعالیت های مساجد آشنا کنیم.

 

استاد دانشگاه امام صادق(ع) افزود: همچنین این روند یعنی حضور مساجد در شبکه های مجازی در صورت تحقق امکانات کافی می تواند منجر به شکل گیری شبکه سراسری از مساجد کشور و حتی در بُعد ایده آل تر مساجد جهان اسلام شود که طبیعتا تحقق آن منجر به افزایش وجدت میان مسلمین می شود.

 

 پایان پیام/

 

کد خبر 430402

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha