استفاده از نرم افزار جامع ثبت و مدیریت خون و فرآورده های خونی ضرورت دارد

خبرگزاری شبستان: مدیر کل انتقال خون استان کردستان از نبود نرم افزار جامع ثبت و مدیریت خون و فرآورده های خونی انتقاد کرد و خواستار استفاده از این نرم افزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از  روابط عمومی انتقال خون کردستان، کنفرانس یک روزه مدیریت انتقال خون و فرآورده های خونی با همکاری مشترک اداره کل انتقال خون و دانشگاه علوم پزشکی کردستان در محل سالن آمفی تئاتر بیمارستان بعثت سنندج برگزار شد.

 

 مدیرکل انتقال خون استان کردستان در این کنفرانس گفت: در انتقال خون کردستان  تمامی اطلاعات دموگرافیک و نتیجه تست های آزمایشگاهی، سوابق فرد اهداکننده، پزشک معاینه گر و پذیرش کننده اهداکننده، تکنسین خونگیری، ساعات و روز فرآیند های انجام شده و مجموعا تمام پروسه آماده سازی خون  به صورت سیستمی ثبت می شود اما پس از خروج خون از سازمان انتقال خون و ارسال واحد ها به بیمارستان ثبت نرم افزاری صورت نمی گیرد.

 

دکتر محمد سعید کریمیان، با اشاره به اینکه حلقه های نظام هموویژیلانس نیازمند انسجام بیشتر و همکاری بیمارستان های مصرف کننده خون استف اظهار داشت: یکی از تقاضا های اصلی این نهاد از دانشگاه علوم پزشکی کردستان تهیه نرم افزاری جامع جهت ثبت مابقی پروسه انتقال خون است که قابلیت ثبت کلیه فرآیند های صورت گرفته بر روی خون، تست های آماده سازی جهت تزریق به بیمار، ثبت مشخصات نیروهای انسانی درگیر در فرآیند و عوارض احتمالی پس از انتقال را داشته باشد.

 

وی، مصرف صحیح خون و فرآورده های خونی را با عوارض تزریق خون نابه جا و غیر ضروری ، هزینه های مالی و درمانی تحمیل شده به بیمار و نظام پزشکی مقایسه کرد و افزود: آموزش به روز و مداوم مدیریت مصرف خون به جامعه پزشکی علی الخصوص پزشکان جراح، تلاش برای حفظ غلظت هموگلوبین، بهبود وضعیت انعقادی بیمار در جراحی های الکتیو و اورژانسی، انتقال خون اتولوگ و همچنین استفاده از جراحی های غیر تهاجمی راهکار هایی است که میتواند موجب ارتقای نظام پزشکی در ارائه خدمات به بیماران نیازمد به خون و فرآورده خونی  شود.

 

 مدیرکل انتقال خون استان کردستان، عنوان کرد: اکنون که در فصول سرد به سر می بریم و کل کشور کاهش ذخایر خونی را تا حدودی تجربه می کند، شایسته است که پزشکان با برنامه ریزی و تعامل بیشتری با انتقال خون استان همکاری به عمل آورند.

 

کریمیان خاطرنشان کرد: برنامه ریزی جراحی های الکتیو که می توان آنها را به روزهای دیگر موکول کرد می تواند نیاز به خون در فصول سرد را تعادل بخشد تا خون سالم و در دسترس به میزان کافی در اختیار بانک خون بیمارستان جهت استفاده پزشکان قرار گیرد.

 

وی از نبود نرم افزار جامع ثبت و مدیریت خون و فرآورده های خونی انتقاد کرد و گفت: انتقال خون ایران جز برترین کشور های منطقه و یکی از 5 انتقال خون برتر دنیا در دستیابی به خون سالم وکافی به صورت صد درصد داوطلبانه است اما این برتری نباید موجب درخواست های غیر ضروری بیش از حد و عدم مدیریت خون و فرآورده های خونی شود.

 

 مدیرکل انتقال خون استان کردستان یادآوری کرد: نظام مراقبت از خون از رگ اهداکننده تا رگ بیمار مصرف کننده است و حتی بازنگری شرایط بیمار پس از دریافت خون و بهبود را شامل می شود.

 

دکتر برهان مرادویسی، فوق تخصص خون و انکولوژی اطفال،دکتر بهزاد احسن متخصص بیهوشی، دکتر نسرین صوفی زاده، متخصص زنان و زایمان، دکتر حسن معیری،جراح عمومی، دکتر معصومه سوری، پزشک عمومی ومعاون فنی و فناوری نوین انتقال خون کردستان، پژمان صالحی فر ،کارشناس علوم آزمایشگاه و مدیر گروه تضمین کیفیت، در ادامه این کنفرانس یک روزه هر یک به ارائه موضوعات مختلف پرداختند.

 

گفتنی است، کنفرانس مذکور دومین کنفرانس آموزشی یک روزه در سال جاری است که به صورت مشترک توسط انتقال خون ودانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شده است.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 430408

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha