به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، پرداختن به موضوع هنر و توجه به هنرمندان امر مهم و ضروري است كه موجب گسترش فرهنگ در جامعه خواهد شد.
استان قم يكي از استانهايي است كه از ديرباز مهد هنر و فرهنگ در كشور بوده است و بر خلاف ديدگاههايي كه وجود دارد اما به عنوان يك استان هنرمند پرور فعاليت كرده است.
يكي از حوزههاي هنر كه قم همواره در آن توانسته رشد قابل قبولي انجام دهد، پرداختن به موضوع تئاتر بوده و تئاترهاي مذهبي بسياري از قم در سراسر كشور و جشنوارههاي مختلف اجرايي شده كه آثار فاخر و رتبه داري بوده است.
در اين ميان متاسفانه عدم توجه به زيرساختهاي فرهنگي و هنري در قم و عدم توجه به هنرمندان موجب شده تا آنها يا از كار خود منصرف شده و يا اينكه براي اجراي كار وارد شهرهاي ديگر از جمله تهران شوند، به گونهاي كه بسياري از آثار فاخري كه در ديگر استانها اجرايي ميشود اغلب عوامل آن را هنرمندان قم تشكيل ميدهند.
حوزه هنري استان قم به عنوان يكي از متوليان اين امر وظيفه مهمي بر دوش دارد كه براي اين منظور به سراغ رئيس حوزه هنري استان رفته و در خصوص فعاليتها و حمايتهاي آنها از هنرمندان سئوال پرسيدهايم. آنچه در ادامه ميخوانيد گفتگوي خبرنگار خبرگزاري شبستان در قم با مجدالدين معلمي رئيس حوزه هنري استان قم است.
مجدالدين معلمي با اشاره به برنامههاي حوزه هنري گفت: قم بر خلاف تصور عامه در غالب رشتههای هنری چهرههای سرآمد کشور را دارد و اين يك ظرفيت و ظرفيت و پتانسيل به وجود ميآيد كه بايد استفاده كنيم.
وي بيان داشت: اغراق نیست اگر بگوییم تئاتر مذهبی کشور از قم شکل گرفت و هنوز هم متاثر از قم است. بسیاری از نامداران تئاتر کشور خصوصا در بعد تئاتر مذهبی قمی هستند.
*ضعفهاي جدي در زيرساختها داريم
رئیس حوزه هنری استان قم گفت: البته اين نكته نيز غير قابل انكار است كه به دليل ضعفهاي جدي در زيرساختهاي هنري، شاهد کوچ یا کم کاری مفاخر تئاتر مذهبی قمی هستیم كه اين يك ضعف به شمار ميرود.
معلمي با بيان اينكه بايد تئاتر مذهبي را گسترش دهيم گفت: يكي از برنامههاي ما اين موضوع بود و امسال به همت هنرمندان قمي اهتمام داشتيم که بار دیگر اجرای بزرگی از تئاتر مذهبی در قم را داشته باشیم كه با استقبال گستردهاي مواجه شد.
وي گفت: به همین منظور با متن جذاب و شیوای محمدرضا کوهستانی و کارگردانی خلاقانه احمد سلیمانی در ایام ماه صفر نمایش سردار مهر و ماه در قم اجرا شد كه در نوع خود بي سابقه بود.
رئیس حوزه هنری استان قم بيان داشت: در این اجرا به طور میانگین هر شب 400 نفر به تماشای این کار فاخر ميآمدند و به عزای حضرت عباس(ع) ميپرداختند.
وي ادامه داد: هر چند با این استقبال گرم مردم امیدوار و دلگرم شدیم ولی عدم وجود زیرساختها و نبود امکانات اولیه مثل سالن مناسب موجب خستگي عوامل شد كه نياز است در اين زمينه فكر جدي صورت گيرد.
*مسئولان استان به فكر رفع مشكلات هنرمندان باشند
رئیس حوزه هنری استان قم گفت: این برای قم که مهد تئاتر مذهبی کشور بوده و هست خوب نیست که هنرمندان قمی برای اقامه هنرمندانه عزای امام حسین(ع) در یک سوله سرد و بی امکانات اجرا بروند و اگر نبود عشق به کار برای حضرت ابالفضل(ع) حتما گروه از اجرای عمومی منصرف میشدند و بايد بكوشيم تا اين مشكلات را برطرف كنيم.
معلمي عنوان داشت: امیدوارم مدیران ارشد استان فکری جدی برای زیر ساختهای فرهنگی استان انجام دهند تا هنرمندان بتوانند با خیالی آسوده تر به فکر شکوفایی و جلوه گری هنر قم باشند.
*شاعران آييني قمي در كشور سرآمدند
وي با اشاره به حوزه شعر در قم گفت: در حوزه شعر نيز ادیبان قمی در حوزه شعر آیینی و طنز یک سر و گردن از کشور بالاتر هستند و اين را بارها و بارها در جشنوارهها اثبات كردهاند.
رئیس حوزه هنری استان قم افزود: در حوزه شعر آیینی غالب سرآمدان شعر آیینی کشور ساکن قم هستند و بدون تردید میتوان با رصد شعر آیینی قم از وضعیت شعر آیینی شناخت پیدا کرد.
*برپايي جلسات نقد شعر طنز در قم
معلمي با اشاره به فعاليتها در حوزه شعر طنز گفت: در حوزه شعر طنز قم، حوزه هنری را میتوان تنها متولی امر دانست. جلسات عمومی و کارگاهی طنز که به نام قمپز موسوم شده است به سرپرستی شاعر نامدار دکتر احمدی پیشرفتهای بسیاری داشته و به زودی آثار فاخر آنها جلوه کشوری خواهد یافت.
وي عنوان داشت: این جلسات چهار شنبه های اول هر ماه در سالن سوره برگزار میشود كه شاعران طنز پرداز استان به نقد و بررسي اشعار خود ميپردازند.
*بررسي خدمات دلاورمردان هشت سال دفاع مقدس در حوزه هنري
رئیس حوزه هنری استان قم تصريح كرد: یکی دیگر از عرصههایی که بنا داريم با قوت و قدرت در حوزه هنری پیش برود جلسات ثبت و شرح خاطرات دفاع مقدس قم است. بنا داریم به صورت تخصصی به شرح خدمات و مجاهدتهای دلاورمردان قمی در هشت سال دفاع مقدس بپردازم.
وي گفت: به همین منظور در جلساتی با نام «گاهی آسمان» به این مهم بپردازیم و اين جلسات یکشنبهها به صورت دو هفته یکبار در سالن سوره حوزه هنری بعد از نماز مغرب و عشا با حضور فرماندهان قمی دفاع مقدس اجرا شود.
معلمي عنوان داشت: در اولین نشست میزبان فرماندهان و عوامل اجرایی لشکر پیاده سیدالشهدا(ع) قم بوديم و با تمرکز بر عملیات های کربلای 4 و کربلای 5 به نقش دلاورهای قمی در این دو عملیات مهم پرداخته شد.
پايان پيام/
نظر شما