به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مسعود سلطانیفر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مراسم رونمایی از تندیس امیرکبیر در موزه مشاهیر برج میلاد، با بیان اینکه کشوری با هویت حداقل هفت هزار ساله است، اظهارداشت: براساس آثاری که از برخی محوطههای تاریخی بدست آوردهایم، هویت ایران تا 11 هزار سال هم پیش رفته است.
وی با اشاره به ثبت 17 اثر تاریخی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو گفت: براساس قوانین یونسکو، سالانه دو اثر توسط هر کشور میتواند در فهرست میراث جهانی به ثبت برسد، اما وضعیت محوطههای تاریخی ایران به گونهای است که اگر امکان داشت هر کشور 20 اثر را در فهرست یونسکو به ثبت برساند، ایران سالانه این آمادگی را داشت تا 20 پرونده را به یونسکو بفرستد.
سلطانی فر، ایران را یک کشور موزه دانست و خاطرنشان کرد: در طول 84 سال گذشته از زمانی که نخستین قانون حفظ بناها به تصویب رسید، موفق شدهایم سه درصد از آثارمان را در یونسکو به ثبت برسانیم، بنابراین هنوز کار زیادی برای معرفی و ثبت آنها در یونسکو داریم.
معاون رئیس جمهور، امیرکبیر را یکی از ارزشمندترین شخصیتهای ایران دانست و گفت: زمانی که امیرکبیر اصلاحات را در ایران آغاز کرد، یک شخصیت ژاپنی نیز در کشورش این کار را شروع کرد. متأسفانه امیرکبیر سه سال پس از آن کشته شد و اصلاحات در ایران خفه، اما ژاپن توانست دوره اصلاحات را بگذراند در حالی که برای ایران یک سکته تاریخی رخ داد.
سلطانیفر ادامه داد: هرچند در سالهای بعد افرادی چون مدرس برای توسعه کشور قدمهای بزرگی برداشتند با این وجود نباید این سکته تاریخی را فراموش کنیم.
پایان پیام/
نظر شما