به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر حسین نحوی نژاد، مدیرکل بهزیستی گیلان امروز(22 دی) در نشست تخصصی بررسی عوارض ناشی از خشونت خانگی بر سلامت عاطفی، روانی زنان که در سالن شرکت مخابرات برگزار شد، با بیان اینکه خشونت خانگي عليه زنان علاوه بر جنبههاي حقوقي و اخلاقي، عواقب جسمي، رواني و اجتماعي متعددي دارد گفت: به طور کلی هر نوع رفتاری که باعث آزار دیگری شود، به حقوق شهروندی و انسانی او تجاوز کند، باعث آسیب جسمی، روحی و ذهنی او شود، خشونت است.
وی هدف از برگزاری این نشست تخصصی را بررسي خشونت خانگي عليه زنان و ميزان شيوع و عوامل موثر برآن دانست و افزود: وقتی در چارچوب یک ارتباط نزدیک میان دو فرد، رفتار مرد با زن خشونت آمیز و سلطه گرانه است، نتیجه آن خشونت خانگی خواهد بود.
نحوی نژاد با بیان اینکه خشونت میتواند عملا یا فقط با تهدید صورت گیرد، همیشگی باشد یا موقتا اتفاق بیفتد تصریح کرد: سوءاستفاده مالی و محدود کردن فرد نیز از مشخصههای خشونت خانگی است.
وی افزود: خشونت در خانواده در میان تمام طبقات اجتماعی، گروههای سنی، نژاد، جنس، شیوه زندگی یا به رغم معلولیت رخ میدهد و میتواند در هر زمان چه در ابتدا و چه پس از گذشت چند سال از ارتباط میان دو نفر رخ بدهد.
مدیرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه کودکان نیز از تاثیر منفی خشونت خانگی چه در کوتاه مدت و چه در درازمدت، در امان نیستند، اضافه کرد: خشونت خانگی میتواند زمینه را برای تربیت افراد بزهکار آماده کند.
وی تاکید کرد: تمام اشکال خشونت ـ روانی، اقتصادی، عاطفی و جسمانی ـ از قدرت طلبی و سلطه گری فرد آزاررسان ناشی میشود.
نحوی نژاد با بیان اینکه در گزارشهای مربوط به خشونت در خانواده زنان و کودکان به عنوان قربانیان اصلی و مردان به عنوان افراد خاطی قید میشوند تصریح کرد: بنا بر آمار جهانی حدود ۹۰ درصد قربانیان خشونت خانگی زنان و حدود ۱۰ درصد مردان هستند.
گفتنی است، بررسی تاثیر ویژگیهای فرهنگی، قومی و اجتماعی بر نحوه خشونت بر زنان و الگوهای مقابلهای با این پدیده در استان و تاثیر سلامت عاطفی – روانی زنان بر کارکرد خانواده توسط دکتر بهنام شیرینی دانشجوی دکترای تخصصی روانشناسی، دکتر رضا جعفری جامعه شناس، دکتر مهرگان فرد روانشناس و دکتر پور آقا ارائه شد.
پایان پیام/
نظر شما