به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله علوی گرگانی امروز (23 دی) در دیدار جمعی از طلاب حوزه علمیه با اشاره به آیات و روایات و با بیان این که تفقه در دین و پر کردن خلأ اهمیت زیادی دارد عنوان کرد: در اسلام جایی نداریم که اسلام در مقابل علم با خشونت برخورد کرده باشد، در برخی روایات علم به قدری قابل اهمیت است که اگر برای کسب آن اذیت و زجری باشد سزاوار است.
تفاوت دنیای امروز نسبت به گذشته باعث ایجاد مشغله زیاد طلبهها شده است
آیت الله علوی گرگانی با اشاره به این که اسلام دین رحمت است اظهار داشت: ائمه اطهار از جمله امام صادق (ع) یاران خود را به تفقه و شناخت در دین امر میفرمودند که این روایات عظمت و شأن فقه و فقاهت را نشان میدهد.
این مرجع تقلید شیعیان با بیان این که دنیای امروز تفاوت زیادی با گذشته کرده است گفت: در گذشته اجتماع این گونه پیوسته نبود و فراغت طلبهها بیشتر بود ولی امروز با وجود شبکههای اجتماعی و وسائل ارتباطاتی باعث ایجاد مشغله زیاد طلبهها شده است.
وی افزود: این به معنای مخالفت با گسترش زمانه نیستیم اما حواشی و جوانبی که از پیوستگی اجتماعات به وجود آمده باعث شده که طلبهها به متن اصلی نرسند در حالی که در گذشته اگر طلبهای وارد قم و یا نجف میشد فقط به درس طلبگی میاندیشید و توفیق کار، زیاد بود.
آیت الله علوی گرگانی بیان داشت: امروز طلبه فاضل است ولی علم به قدری گستره دارد و گرفتاری به حدی است که نمیتواند به حق مطلب برسد.
لزوم ارتباطات مبنایی در علم
این مرجع تقلید شیعیان با بیان این که در حوزههای علمیه باید همه رشتهها وجود داشته باشد تا نواقص حوزه تکمیل شود گفت: امروز در علم خلأهایی وجود دارد، در حوزههای علمیه، علم و کمالات، تفسیر و فقه وجود دارد ولی ارتباطات مبنایی ندارد مانند آجرهایی که روی هم چیده شده است ولی ملات ندارد.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: مبنا داشتن یک عالم و دانشمند، جامع بین همه متفرقات است، یک عالم و مجتهد مختلفات را با هم جمع میکند و متفرقات را از هم جدا میکند.
وی با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) که فرمودند «کمال انسانی در تفقه است» عنوان کرد: در تفسیر و فقه، مبنا نیاز است، طلبه باید درس حوزه را داشته باشد و در کنار آن از حاشیه استفاده کند و برای علم و کمال مبنا درست کند و قرآن و مبانی و اصول را بیاموزد تا کمال لازم را به دست آورد.
مردمداری یکی از مراحل تکمیل مراتب علمی است/ لباس روحانیت یعنی لباس خدمت
آیت الله علوی گرگانی اظهار داشت: امام صادق (ع) سه اصل را در زندگی بشر برمی شمرد که تفقه در دین، اندازه گیری دخل، خرج زندگی و همچنین صبر در برابر مشکلات از جمله اصولی است که باید در زندگی به کار بست.
این مرجع تقلید شیعیان بیان داشت: گریه نوزادی که به این دنیا میآید به این دلیل است که نوزاد بداند که در این دنیا مشکلات زیاد است و باید صبر کند تا موفق شود، در زندگی فردی و اجتماعی نیز افرادی موفق تر هستند که صبر را پیشه راه خود قرار دهند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که مردم داری یکی از مراحل تکمیل مراتب علمی است گفت: لباس روحانیت یعنی لباس خدمت و ما طلبهها برای خدمت به مردم مبعوث شدیم، به گونهای که در روایات آمده است که آقا و سید یک قوم، خادم آن قوم است.
آیت الله علوی گرگانی تصریح کرد: ما طلبهها باید در مقابل مردم خدمت کنیم، عرق بریزیم و در برابر توهینها، بی حرمتیها و مشکلات صبر داشته باشیم همان گونه که پیامبران ما در برابر توهینها و بی احترامیهایی که به آنان میشد صبر میکردند.
این مرجع تقلید شیعیان با بیان این که در راه خدمت به مردم باید متحمل مشکلات بود گفت: کسانی میتوانند در لباس روحانیت عزت داشته باشند که صبر را پیشه راه خود قرار دهند تا زندگی عالمانه و خداپسندانه نصیب آنان شود.
پایان پیام/
نظر شما