به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم، "محمد جواد سلمی زاده" با اعلام این خبر افزود: این جشنواره در قالب برگزاری کرسی های آزاداندیشی، نشست های تخصصی و تریبون های آزاد برگزار می شود.
وی خاطر نشان کرد: نتایج حاصل از این برنامه ها در قالب گزارش همراه با مستندات به دبیرخانه جهت تدوین و تهیه کتاب جشنواره ملی لقمان حکیم ارائه خواهد شد.
وی بیان کرد: این جشنواره توسط معاونت های فرهنگی جهادهای دانشگاهی سراسر کشور در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در سال تحصیلی 93-94 برگزار می شود.
سلمی زاده در خصوص اهمیت و اهداف برگزاری این جشنواره افزود: مسلمانان در حوزه تنقیح منابع و تئوری پردازی در چرایی، ضرورت و اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر ید طولایی داشته و نه تنها کمی و کاستی در این عرصه مشهود نیست، بلکه برای آیندگان ما نیز جوابگو خواهد بود.
وی مصلحت فردی و اجتماعی و لزوم اجرای امر به معروف و نهی از منکر، نقش این فریضه الهی در عدالت اجتماعی، بنیان دفاعی جامعه، مقابله با تهاجم فرهنگی، معجزه الهی، مصداق بارز سبک زندگی اهل بیت(ع)، حقوق بشر، دعوت به حقوق انسانی و زیرساخت نظام های اجتماعی را از ریزموضوعات جشنواره اعلام کرد.
وی تصریح کرد: آنچه ما امروز در حوزه امر به معروف و نهی از منکر نیازمند واقعی به آن هستیم، قرار دادن این مبانی تئوری در یک مکانیزم اجرایی است در واقع تکمیل چرخه علمی ـ کاربردی است.
سلمی زاده ادامه داد: سلسله جلسات هم اندیشی «فقدان تئوریک در فریضه امر به معروف و نهی از منکر» به دنبال آن است تا با تجمیع آرا و نظرات صاحب نظران حوزه و دانشگاه در چگونگی اجرای این فریضه الهی به یک الگوی علمی و درعین حال کاربردی دست یابد تا با بسیج تمامی نیروهای دولتی و مردمی بتواند گامی هر چند کوچک در تحقق این فریضه مقدس بردارد.
به گفته وی پرداختن به این مهم مستلزم توجه به سه عنصر جایگاه حکومت، جایگاه مردم (حقوق فردی و حقوق اجتماعی) و مصداق معروف و منکر است زیرا تبیین این سه عنصر برای همگان در واقع، همان خشت نخست و زیربنایی است که اثر آن در تمامی مراحل بعد خود را نشان خواهد داد.
سلمی زاده با توجه به اینکه پرداختن به جایگاه مردم در این جریان مقدس به عنوان یکی از عناصر مهم افزود: برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی یا تریبونهای آزاد و نشستهای تخصصی در سطح دانشگاههای کشور، به عنوان قشر فرهیخته جامعه و جریانساز در امور مختلف سیاسی و اجتماعی، از جمله مقدمات مهم پاسخگویی به این فقدان تئوریک است.
وی خاطر نشان کرد: دریافت پاسخ سؤالات تدوین شده از این جامعه هدف در زمینه امر به معروف و نهی از منکر، گامی بزرگ در اعتلای هرچه بهتر این واجب فراموش شده است.
وی اضافه کرد: در این راستا، سؤالات کاربردی که با کار کارشناسی طلاب حوزه علمیه مشکات تهران تدوین شده است و ماهها و طی فعالیتهای میدانی به دست آمده است ارائه می شود.
سلمی زاده یادآور شد: طرح این سؤالات در نشستها و برنامههای اجرایی در دانشگاه ها، بانک اطلاعاتی مناسبی را جهت تهیه محتوایی فاخر و کاربردی ایجاد خواهد نمود که خود دستمایه بسیار مطلوبی برای برنامههای فرهنگی بعدی خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما