به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، سید حمید کلانتری امروز صبح (24 دی) در دیدار با استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: در قانون اساسی سه بخش اقتصادی کشور " تعاونی، دولت و بخش خصوصی" ذکر شده است.
وی با اشاره به اینکه تعاونی ها دارای سابقه و قدمت جهانی هستند، افزود: در سطح جهان 2 میلیون و 600 تعاونی وجود دارد که بالغ بر یک میلیارد نفر عضو آن هستند و این بخش بسیار بزرگ؛ امروز جایگاه خود را پیدا کرده است.
معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه شبکه ای بودن، یکی از ویژگی های بخش تعاون است، اظهار داشت: این مهم در بخش های دولتی و خصوصی وجود ندارد و در واقع این دو بخش نمی توانند به صورت متشکل در بخش های مختلف؛ فعالیت های متفاوتی را انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه اگر برای شبکه تعاون کار شود می توانند نقش بسیار موثری بر اقتصاد کشور داشته باشند، از اینکه یک نگاه توام با ابهام، تعاون را دچار حساسیت کرده است انتقاد کرد و گفت: کارهای تعاون در رده کارهای رده 2 محسوب می کنند.
کلانتری با اشاره به وجود تعاونی های تامین نیاز که فعالیت بسیار گسترده دارند، ادامه داد: این تعاونی ها فعالیت های تولیدی از جمله صنایع غذایی، فولاد، فرش و ... را پشتیبانی می کنند.
وی با بیان اینکه تعاونی های مصرف دسته دیگری از تعاونی ها هستند که نیازهای عمومی مردم را با یک قیمت یکسان در سطح کشور تامین می کنند، گفت: در حال حاضر با پایین آوردن قیمت نفت و اینکه هر بار شوکی بر کشور وارد می کنند، تعاونی ها ساختاریافته ترین و قانونمندترین تشکل هستند که می توانند در اقتصاد مقاومتی نقش بسزایی داشته باشند.
وی اظهار داشت: ما باید در جهت تقویت اتاق تعاون و اتحادیه ها تلاش کنیم که بیشتر فعال شوند و در همین راستا راهبردهایی را در دستور کار داریم که یکی از آنها ترویج فرهنگ تعاون در جامعه است تا نگاه روشن تری در جامعه به تعاون به وجود آید.
معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: 80 درصد نیاز روغن کشور را تعاونی های دانه های روغنی تامین می کنند و در حال حاضر 500 تعاونی دانش بنیان داریم که اکثر اعضا آن دانشجویان مقطع دکترا و نخبگان هستند.
وی با بیان اینکه راهبرد دیگر همکاری بین بخشی دستگاههای مختلف با تعاون و توسعه مدیریت در تعاونی ها و تعاملات شبکه ای است تا تعاونی ها کارآمدتر شوند و خرید و فروش در تعاونی ها رونق گیرد، گفت: 2 و نیم میلیون مسکن مهر در کشور توسط تعاونی ها ساخته شد که این امر نشان از قابلیت بخش تعاون دارد.
کلانتری یکی دیگر از راهبرادها را تامین مشوق ها ذکر کرد و گفت: در این راستا تعاونی ها از بخشودگی ها بهره مند می شوند و بانک توسعه تعاون نیز 70 درصد سرمایه خود را در اختیار تعاونی ها می گذارد.
وی خاطرنشان کرد: تامین نظارت بر فعالیت های تعاونی ها یکی دیگر از راهبردهای تعاونی هاست و در حال حاضر 500 هزار نفر هیات مدیره تعاونی ها در سطح کشور هستند.
پایان پیام/
نظر شما