تروما 4 میلیون سال عمر جوانان را هدر می دهد

خبرگزاری شبستان: دبیر اولین کنگره ملی تروما با اشاره به 12 میلیارد ضرر مالی بر اثر تروما اظهار کرد: همچنین تروما 4 میلیون سال از عمر جوانان را هدر می دهد.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیاوش صحت، دبیر نخستین کنگره ملی تروما در حاشیه اولین کنگره تروما گفت: دومین علت مرگ در کشور تروما است که به راحتی و با ارائه آموزش می‌تواند قابل جلوگیری باشد.

 

وی با اشاره به اصلاح سبک زندگی مردم در کشور تصریح کرد: ۱۷ درصد بیمارانی که در اثر تروما دچار حادثه شده‌اند عابران پیاده در حال تردد در خیابان و معابر‌ها هستند که آموزش سبک زندگی صحیح می‌تواند از بروز تروما در این افراد پیشگیری کند.

 

وی ادامه داد: علی‌رغم مسائل فیزیکی از جمله جاده‌ها و وسایل نقلیه نقش انسانی در درجه اول بروز تروما مؤثر است که تأکید می‌کنیم با ارایه آموزش‌های لازم در تمامی سطوح از قبیل رسانه‌ها به راحتی می‌شود از تروما جلوگیری کرد.

 

به گفته صحت، در هر ۲۴ دقیقه یک نفر بر اثر تروما جان خود را از دست می‌دهد و علاوه بر تحمیل ۱۲ میلیارد ضرر مالی پنج درصد از درآمد خالص ملی صرف تروما می‌شود.

 

وی خاطر نشان کرد: در این همایش سعی کردیم تمام جوانب تروما از قبیل پیشگیری، رسیدن بر سر حادثه، انتقال بیماران و مدیریت و درمان را کاملا پوشش دهیم. امیدواریم در این همایش به طور وسیع و جامع تروما را بررسی کرده باشیم.

 

دبیر نخستین کنگره ملی تروما افزود: پیشگیری کم خرج‌ترین و آسان‌ترین و عامل انسانی مهم‌ترین عامل بروز تروما است.

 

به گفته وی، در شهرهای بزرگ و کلان شهر‌ها در ۴۰ تا ۶۰ درصد تصادفات یک موتور سوار نقش دارد که نشان می‌دهد موتورسواران قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت نمی‌کنند.

دکتر صحت بیان اینکه مصدومان تروما تا ۱۷ درصد تخت‌های بیمارستانی را اشغال می‌کنند، افزود: قسمت اعظم مجروحین بر اثر تروما بین ۲۰ تا ۴۰ سال سن دارند.

 

دبیر علمی اولین کنگره ملی تروما در ادامه گفت: بسیاری از بیماری‌ها را می‌توان با تغییر سبک زندگی کاهش و یا از آن پیشگیری کرد. ولی مسئله‌ای که در این بین بسیار حائز اهمیت است بحث تروما است که با دانش و امکانات لازم می‌توان از آن پیشگیری کرد.

 

وی ادامه داد: خوشبختانه پیشرفت‌های گسترده‌ای از نظر علمی در درمان تروما در کشورمان صورت گرفته است که باید با فرهنگ‌سازی از این معضل که یک فاجعه به شمار می‌رود جلوگیری کنیم.

 

دکتر صحت با بیان اینکه در هر ۲۰ دقیقه یک نفر بر اثر تروما جان خود را از دست می‌دهد، گفت: البته این آمار مربوط به سال ۸۸ است و ۱۰ درصد کاهش یافته است.

 

دبیر علمی اولین کنگره ملی تروما با بیان اینکه مصدومان تروما تا ۱۷ درصد تخت‌های بیمارستانی را اشغال می‌کنند، افزود: قسمت اعظم مجروحین بر اثر تروما بین ۲۰ تا ۴۰ سال سن دارند. سن امید به زندگی در مردان ۷۳ سال و در خانم‌ها ۷۴ سال است. کسانی که بین ۲۵ الی ۳۰ سالگی جان خود را از دست می‌دهند می‌توانستند سال‌های مفید زندگی خود را در خدمت مملکت باشند ولی متأسفانه با وجود این شرایط تاکنون چهار میلیارد سال از دست رفته داریم.

 

دکتر صحت با تأکید بر اینکه زیان تروما در کشور سالیانه ۱۲ هزار میلیارد تومان است، گفت: آمار تلفات حوادث تروما یعنی کسانی که با وسائل نقلیه موتوری تصادف کرده‌اند با شهدای هشت سال دفاع مقدس برابری می‌کند.

 

به گفته وی، در شهرهای بزرگ کشور ۴۰ تا ۶۰ درصد موتورسیکلت سوار‌ها در سانحه عامل اصلی تصادف بوده و به نوعی در آن شرکت داشته‌اند.

 

دبیر علمی اولین کنگره ملی تروما افزود: متأسفانه باید بگوییم که در زمینه تروما با فاجعه ملی روبه رو هستیم که باید به آن بیشتر توجه شود. بازسازی و نوسازی بیمارستان‌ها از جمله این مسایل است.

 

دکتر صحت پیشگیری از تروما، نحوه درمان تروما در زمان وقوع حادثه و بیمارستان‌ها، بررسی ناهنجاری‌های اجتماعی و روانی ناشی از تروما را از محورهای کنگره عنوان کرد و گفت: در سه روز از برگزاری این کنگره، ۱۶۴ مقاله علمی در قالب سخنرانی و پوستر ارائه خواهد شد. همچنین ۲۷ میزگرد تخصصی در محورهای درمان، توانبخشی، مدیریت تروما سیستم، پیشگیری، نقش آموزش و پژوهش در پیشگیری از تروما برگزار خواهد شد.

 

همچنین ۱۳ کارگاه عملی در زمینه پیشگیری تروما و کمک به مصدومان مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرند.

 

پایان پیام/

کد خبر 431664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha