کانون های مساجد؛ بهترین حلقه های فرهنگی دینی برای تحقق تمدن ایرانی اسلامی

خبرگزاری شبستان: مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان،  کانون های فرهنگی هنری مساجد را بهترین حلقه های فرهنگی دینی برای تحقق تمدن ایرانی اسلامی مدنظر مقام معظم رهبری دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام محمد قطبی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان امروز در نهمین جلسه هیات هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان که در سالن جلسات استانداری اصفهان برگزار شد، اظهار داشت:مسجد، اصلی ترین پایگاه فرهنگی و دینی است که نقش به سزائی در پیشبرد امور دارد.

 

وی افزود: یکی از تکالیف اصلی حکومت اسلامی، اقامه نماز و ترویج دین و معرفت است و کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از پایگاه های مهم دینی و فرهنگی هستند که در این حوزه نقش مهمی دارند.

 

حجت الاسلام قطبی با اشاره به یک هزار و 600 کانون فرهنگی هنری مساجد در استان اصفهان افزود:کانون های مساجد تنها تشکیلاتی است که پسوند مسجد دارد و وابسته به مسجد است.

 

وی با اشاره به برگزاری این جلسات افزود: خوشبختانه توانسته ایم با رهنمودهای امام جمعه اصفهان و استاندار اصفهان و تعامل و همکاری دستگاه های عضو، گام های موثری برای پیشرفت کمی و کیفی مساجد برداریم.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان افزود: بهترین حلقه های فرهنگی، مذهبی و اجتماعی برای محقق ساختن تمدن ایرانی اسلامی مدنظر مقام معظم رهبری، کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند.

 

وی، افق پیش روی کانون های مساجد را امیدبخش و آرمان گرایانه دانست و افزود: برای پیشرفت و توسعه کمی و کیفی کانون های مساجد تلاش می کنیم.

 

در ادامه حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان ضمن گزارشی از جلسات برگزار شده افزود: سال گذشته در چنین روزی اولین جلسه هیات هماهنگی و نظارت بر کانون های مساجد در دولت جدید را برگزار کردیم.

 

وی از برگزاری 16 جلسه کارگروه تخصصی این هیات نیز اشاره داشت و افزود: دراین جلسات مصوباتی داشته ایم که در راستای همکاری و وحدت رویه و جلوگیری از موازی کاری دستگاه های عضو بسیار موثر بوده است.

 

در ادامه حجت الاسلام حسن امیری ، معاون فرهنگی، اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان افزود: در راستای شناسنامه دار کردن مساجد، کارگروهی در این اداره تشکیل شد و مسجد طراز اسلامی مورد توجه قرار گرفت.

 

وی گفت: از 5 هزار و 748 مسجد در استان اصفهان، 5 هزار و  428 مسجد دارای پرونده هستند و در حال حاضر به ازای هر 850 نفر دراستان یک مسجد وجود دارد.

 

حجت الاسلام امیری افزود: در سامانه شناسنامه دار کردن مسجد کلیه اطلاعات فیزیکی و نیروی انسانی آن لحاظ شده است که تجمیع این اطلاعات در قالب پرتال ضروری است.

 

در این جلسه حجت الاسلام محمدرضا صالحیان، مدیر مرکز رسیدگی به امورمساجد استان اصفهان افزود: در فقه سیاسی، امور مساجد از شئونات ولی فقیه است.

 

وی ادامه داد: امور مساجد به عنوان یک ارگان انقلابی برای پیشرفت و توسعه مساجد تلاش می کند اما ولی فقیه باید کلیه وظایف و اهداف را تعیین کند.

 

همچنین فضل الله کفیل، فرماندار اصفهان در ادامه گفت: به ازای هر یک هزار نفر، یک مسجد دراستان وجود دارد وسرانه شهرستان یک هزار و 600 نفر است.

 

وی، گفت: پراکندگی مساجد با استفاده از علم امار محقق می شود که باید به شهرداری و راه و شهرسازی اعلام شود و خروجی این آمار، نقشه راه باشد.

 

در این جلسه همچنین نماینده آموزش و پرورش استان اصفهان نیز اشاره ای به طرح پیوند«مسجد، مدرسه و منزل» داشت و افزود:این طرح با هدف پیوند نسل جوان با فضای معنوی مساجد و رونق بخشی به ان، پرهیز از فعالیتهای موازی کاری، بهره مندی از توان بالفعل دستگاهها و موسسات و هم افزایی بین این سه نهاد اجتماعی اجرا می شود.

 

وی، مخاطبین این طرح را دانش اموزان مقطع دوم ابتدائی، اول متوسطه و دوم متوسطه دانست و افزود:کلیه نواحی و مناطق جغرافیایی تابعه اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان، محدوده جغرافیایی اجرای طرح هستند.

 

گفتنی است، در این جلسه دیگر اعضای نیز به بحث و تبادل نظر پرداختند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 431678

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha