خبرگزاری شبستان// قزوین
پانزدهم خرداد ماه هر سال یادآور قیام مقدس مسلمانان جان برکفی است که به منظور دفاع از اسلام به میدان آمدند و علیه تشکیلات ستم قیا م کردند، این روز طلیعه و صبح صادق نهضت اسلامی علیه استبداد واستکبار است، زمانی که امت مسلمان ایران با الهام از قرآن و مکتب اهل بیت (ع) به رهبری امام خمینی (ره) و احساس مسئولیت در مقابل جامعه برای مقابله با دشمنان اسلام و قرآن به عرصه های سیاسی و اجتماعی گام نهاد و رژیم جور و ستم را دچار رعب و هراس ساخت.
ریشه های نهضت مقدس پانزده خرداد سال 42 را باید در این نقشه دشمنان جستجو کرد که می خواستند با انواع حیله ها، سیل تهمت ها و مخدوش ساختن سنت های مذهبی، مردم را از اسلام اصیل و ارزش های الهی جدا سازند.
محمد رضا شاه پس از روی کار آمدن تا سال 1340به خاطر نفوذ معنوی مراجع تقلید به ویژه مرحوم آیت الله العظمی بروجردی که در بین مسلمانان جهان نفوذ ویژه ای داشت، نتوانست مقاصد استکبار را عملی سازد.
لذا با رحلت آن مرجع بلند پایه شیعه به خیال خود و اربابانش زمینه را مساعد دیده و با طرح لوایح شش گانه ایالتی و ولایتی در سال 1341که از جمله آنها حذف واژه "اسلام" از شرایط انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان و به جای تحلیف نمایندگان به قرآن؛ به کتاب آسمانی، مراسم تحلیف را انجام دهند.
پس از تصویب این لوایح، خشم و نارضایتی مردم به اوج رسید و همچنین پس از سخنرانی امام خمینی(ره) در فیضیه، حوزه های درسی مراجع و بازار شهرهای قم و تهران و بسیاری از مراکز استان ها به عنوان اعتراض تعطیل شد و به دنبال آن، دستگیری و تبعید امام در 15 خرداد 1342توسط ساواک موجی از خشم و نفرت، جامعه را فرا گرفت.
با این حرکت که اکثر شهرهای ایران اسلامی را فرا گرفته بود، مردم مسلمان ایران رشد فرهنگی خود را نشان داد ند و خواستار حکومت و عدالت اسلامی و قطع نفوذ بیگانگان شدند و بدین ترتیب تاریخ نهضت اسلامی ورق خورد وفصل نوینی در کار نامه اسلام خواهی و استقلال طلبی و آزادی و عدالت خواهی که خوی ذاتی هر ایرانی است، گشود و به سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن استکبار"نه" گفتند و در این راه بهای سنگینی نیز پرداختند اما از پا ننشستند چرا که قیام 15خرداد ریشه در اعتقادات اسلامی مردم داشت.
تثبیت رهبری و مرجعیت امام خمینی (ره)، با تایید مراجع و علما و مردم، بیداری مردم، قرار گرفتن علما و مراجع در سطح رهبری نیروهای مذهبی، آشکار شدن قدرت مذهب به وسیله بسیج گسترده مردمی و مقاومت در مقابل حرکت های ضد اسلامی استبداد و استکبار سقوط تشکیلات ستم شاهی به مثابه زوال امویان و اتحاد اقشار گوناگون را می توان از برکات و ثمرات قیام 15 خرداد برشمرد.
گرچه در 14 خرداد سال 68 با رحلت بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران مردم مسلمان ایران به سوگ نشست، اما یک بار دیگر در 15خرداد 68 با تعیین رهبر معظم انقلاب، مقام معظم رهبری، نهضت اسلامی را تداوم بخشیده و به دنبال آرمان های خود که همان پیاده شدن قوانین اسلام و قرآن و مکتب اهل بیت(ع) در جامعه است، هستند.
منابع:
نشریه درس هایی از مکتب اسلام (قیام 15خرداد عبدالله اصفهانی)
http://www.aviny.comبررسی تحلیلی در باره ریشه های قیام 15 (غلامرضا گلی زواره)
پایان پیام/
نظر شما