به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جیرفت، علیرضا دلیری، معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امروز ( 27 دی) در آئین افتتاح آزمایشگاه نانو در جیرفت بیان داشت: زیرساخت اولیه تحقیق و پژوهش نیروی انسانی است، منابع نسانی باعث پیشرفت کشورها است، کشورهایی که حتی تاریخ و نیروی انسانی نداشته اند از نیروی انسانی سایر کشورها استفاده کرده و امروزه در جهان، پیشرفته شناخته می شوند.
وی افزود: ایران اسلامی از همه نظر غنی است، چیزی که باعث شده پیشرفته نباشیم مدیریت نکردن و عدم رسیدگی به منابع انسانی است، شاید آموزش درست بوده، اما در عرصه بهره وری از آن درست استفاده نشده و آمار تکان دهنده خروج نیروهای نخبه از کشور به همین دلیل است، زیرا نیروهای نخبه را بیش از رفع نیازشان به مسائل مادی، استفاده از توانمندی های علمی و تخصص و تجربه هایشان قانع می کند.
دلیری گفت: در دولت یازدهم اصلاح ساختار شده در پی شناسایی افراد برتر در طرح هایی چون طرح شهاب هستیم و آنچنان هم معتقد به منفک کردن استعداد ها در مدارس نمونه و استعدادهای درخشان نیستیم، دانش آموز نخبه در همان محیط اولیه ای هم که درس می خواند باید مورد حمایت قرار گیرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری گفت: بودجه پژوهش کشور رقم بدی نیست، ما در مدیریت پژوهش نقص داشتیم و داریم، مسیر خود را پیدا نکرده، پژوهش باید محصول محور باشد در زمینه کشاورزی، نفت و ... پژوهش ها باید به مرحله تولید محصول برسد که نیازمان به واردات از بین برود.
وی با طرح این سؤال که چرا باید فارغ التحصیلان بیکار باشند به اصلاح برخی ساختارها اشاره کرد و گفت: مسیری آغاز شده است که نیاز به تشویق و ترغیب استعدادها دارد، ایران در حال حاضر مقام هفتم فناوری نانو را دارد و این فناوری باعث تحول در همه زمینه ها می شود.
دلیری خواستار توجه به 2 حوزه دیگر یعنی کشاورزی و میراث فرهنگی جنوب کرمان شد و گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این 2 بخش آماده همکاری جهت معرفی کشت های جایگزین در شرایط خشکسالی فعلی جنوب کرمان و پژوهش و تحقیقات بیشتر در حوزه فرهنگی هلیل رود است.
پایان پیام/
نظر شما