کار آیت الله خوانساری تولید عابد بود

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین میردامادی تواضع و تقید به انجام وظایف شرعی را از مهمترین ویژگی های آیت الله خوانساری خواند و گفت:  آیت الله خوانساری به دستور آیت الله بروجردی حوزه علمیه قم را رها کرده و با هدف خدمت به حوزه و طلاب به تهران آمده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله سیداحمد خوانساری، فقیه عالیقدر و امام جماعت مسجد حاج سیدعزیزالله تهران در شب هجدهم مهرماه سال 1309 هجری قمری به دنیا آمد. وی پس از تحصیل دروس مقدماتی در اصفهان به نجف رفت و پس از شش سال به حوزه سلطان آباد اراک بازگشت. ایشان هفت سال نزد آیت الله حائری مرجع عالیقدر شیعه به تحصیل و تدریس پرداخت و شاگردانی مانند شهید مطهری، شیخ علی پناه، آیت الله احمد مجتهدی تهرانی و سیدرضی شیرازی را تربیت کرد. آیت الله احمد خوانساری سال ها در مسجد حاج سیدعزیزالله بازار تهران به تدریس فقه استدلالی اشتغال داشته اند و سرانجام در 29 دی ماه 1363 مطابق با 27 ربیع الثانی 1405 قمری دار فانی را وداع گفت. به مناسبت درگذشت این مجتهد عظیم الشان با حجت الاسلام والمسلمین میردامادی نماینده آیت الله نوری همدانی در تهران و از شاگردان آیت الله خوانساری گفتگویی ترتیب دادیم.

 

وی با اشاره به اینکه مرحوم آیت الله سیداحمد خوانساری فقیه عالیقدر و مرجع جهان تشیع بودند، گفت: ایشان از طرف آیت الله بروجردی مرجع عظیم الشان جهان تشیع به عنوان امام جماعت مسجد سیدعزیزالله تهران منصوب شدند و بنده توفیق داشتم از محضرشان مستفیذ شوم.

 

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی ادامه داد: محضر ایشان محضر علم و دین بود و مصداق این روایت از امام محمد باقر (ع) بودند عالمی که مردم و جامعه از وجود او بهره مند شوند از 70 هزار عابد بالاتر و نزد خدا عزتش بیشتر است.

 

وی در تبیین این حدیث گفت: وقتی کسی عابد است و به مبارزه با هوای نفسش برخواسته است صرفا خود را از گناه و فساد مصون نگه می دارد در حالی که عالم جمعیتی بس رفیع را به سمت طرق الهی هدایت می کند؛

صاحب دلی به مدرسه آمد خانقا بشکست عهد صحبت اهل طریق را

گفتم میان عابد و عالم چه فرق بود که اختیار کردنی است این طریق را

گفت آن گلیم خویش بیرون می کشد ز موج وی سعی می کند بگیرد غریق را

 

شاگرد آیت الله خوانساری با بیان اینکه یک عابد مقید بر انجام واجبات و حتی مستحبات و نوافل در اول وقت و دوری از گناه و فساد است، خاطرنشان کرد: در حالی که یک عالم دیگران را تشویق به عبادت و بندگی خدا و ترک و نهی از منکرات می کند لذا کار عالم تولید عابد است.

 

وی با بیان اینکه یک عالم با تالیف کتب قرن ها و بلکه هزاران سال مردم را به سوی معارف الهی فرا می خواند، گفت: آیت الله سیداحمد خوانساری فقیه عالیقدر مصداق چنین وصفی بودند و حقیقتا از اولیا الله بودند.

 

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی افزود: در نتیجه بروز برخی شبهات و تبلیغات سوء فردی از آیت الله اراکی مرجع عالیقدر جهان تشیع پرسید آیا آیت الله خوانساری بر عدالت است که آن مرجع عالیقدر چنین پاسخ دادند از عصمت آقای خوانساری از من بپرسید و نه از عدالتشان که ایشان در عمرشان کار لغوی انجام نداده اند.

 

وی ادامه داد: آیت الله خوانساری فقیه عظیم الشأن نزدیک به 30 سال از طرف آیت الله بروجردی مرجع عالیقدر جهان تشیع در مسجد حاج سیدعزیزالله امام جماعت بودند و درس خارج فقه تدریس می کردند و سرانجام در سن 96 سالگی دار فانی را وداع گفت.

 

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی با اشاره به اینکه جمع کثیری پیکر ایشان را تشییع کرده است، اظهار داشت: پس از آنکه آیت الله سیدمحمدرضا گلپایگانی مرجع عالیقدر بر پیکر ایشان نماز خواندند در مسجد بالای سر حرم حضرت معصومه (س) دفن شدند.

 

وی تواضع و تقید به انجام وظایف شرعی را از مهمترین ویژگی های آیت الله خوانساری خواند و گفت: با وجود اینکه ایشان در زمان آیت الله بروجردی مرجع عالیقدر شخصیت بسیار مهمی در قم بودند به دستور معظم له حوزه علمیه قم را رها کرده و با هدف خدمت به حوزه و طلاب به تهران آمده است.

 

وی در پایان گفت: سفر آن نیست که از مصر به بغداد روی از سر جان سوی جانان سفر مردان است، ظفر آن نیست که در معرکه قالب گردی از سر نفس گذشتن ظفر مردان است.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 432688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha