به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، حجتالاسلام علي عماد امروز (2 بهمن) در شانزدهمين همايش كتاب سال حوزه كه در مدرسه امام خميني(ره) برگزار شد گفت: كتاب سال حوزه معرض بخش قابل توجهي از توليدات علمي و نهادهاي علمي و پژوهشي آنهاست.
وي گفت: هر سال كه يك نوبت اين همايش برگزار ميشود، رشد و پيشرفت آثار علمي را ميتوان مشاهده كرد و بنده به نيابت از مدير حوزه علميه و همه دستاندركاران امر پژوهش، خيرمقدم عرض كرده و توفيق خدمت را خواستار هستم.
معاون پژوهش حوزههاي علميه به بيماري و كسالت آيتالله حسيني بوشهري اشاره كرد و خواستار دعاي خير براي ايشان شد.
عماد گفت: در اين مراسم رونمايي از پنج سند نيازسنجي حوزه را داريم كه در دستور كار قرار خواهد گرفت كه توسط مديران و پژوهشگران حوزه تهيه شده است.
وي ابراز داشت: پنج سند نياز سنجي از جمله علوم تفسير و قرآن، اقتصاد اسلامي، علوم تربيتي، مناسبات دين و روانشناسي و عرصه ادبيات از جمله اين نيازسنجيها هستند كه رونمايي خواهند شد.
معاون پژوهش حوزههاي علميه بيان داشت: آنچه كه مورد مطالبه رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقليد است، اين است كه پژوهشها ناظر به نيازها و با هدف به پاسخگويي به نيازها باشد.
وي گفت: نيازسنجي گام مهمي است كه به ما مي گويد ما در چه شرايطي نياز داريم و آن نيازها چه وزن و سطحي دارند و كدام دستگاه ميتواند در راستاي مسائل و مشكلات گام برداشته و نيازها را پاسخ دهد.
عماد گفت: گام اول شناخت تكليف است و تكليف ما در عرصه پژوهش اين است كه نيازها را بشناسيم، وقتي كه ايده نياز سنجي هشت سال پيش در حوزه شكل گرفت و كارگاههاي روششناسي ايجاد شد، ايده اينكه ما بياييم نياز جامعه اسلامي را بررسي كنيم كه در ابتدا به طبقه بندي 14 گانه رسيديم كه برنامهها در اين زمينه انجام شد.
معاون پژوهش حوزههاي علميه ابراز داشت: به عنوان گام نخست، اصليترين دانش حوزه يعني فقه را مبنا قرار داديم و آن روش را در اين مدل تطبيق كرديم و در دوره گذشته كتاب سال عرضه شد.
وي گفت: با پيشرفتهاي صورت گرفته، نياز سنجيهاي ديگر نيز انجام شد و در اين زمينه نيز تلاش داشتيم كه از جمله آن همين پنج نياز سنجي كنوني بود.
عماد گفت: نياز سنجي پژوهشي در فقه سياسي، نياز سنجي علوم حديث، مهدويت، كلام و الگوي نياز سنجي حوزههاي علميه در دستور كار است كه پيشرفتهاي 60 تا 90 درصدي داشته است.
وي ابراز داشت: اين نياز سنجيها بايد ادامه داشته باشد و اگر بخواهيم اين را ادامه دهيم و به توصيههاي رهبر معظم انقلاب پاسخ دهيم، نيازمند استقرار سامانه منظم نيازسنجي و پاسخگويي به مطالبات نظام در عرصه پژوهشهاي دين هستيم.
معاون پژوهش حوزههاي علميه گفت: سامانه پيگيري عرصه مطالبات نظام در عرصه دين امر بسيار مهمي است كه بايد حوزه در اين عرصه وارد شده و بتواند پاسخگو باشد و پژوهشها را اجرايي كنند.
پايان پيام/
نظر شما