به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، مرگ عبدالله خاندان سعودی را با طوفان های پنهانی و اختلاف در میان شاهزادگان مواجه کرد و در نهایت با تعیین سلمان بن عبدالعزیز به عنوان پادشاه جدید و مقرن به عنوان ولیعهد و محمد بن نایف به عنوان جانشین ولیعهد ظاهرا به پایان رسید.
در سوی دیگر این قضایا تحلیلگران بن نایف را قدرت در سایه و برنده تحولات اخیر می دانند زیرا مقرن از ارتباطات و لابی های لازم در میان خاندان پادشاهی برخوردار نیست و به نظر می آید بخت نایف برای جانشینی بیش از وی است.
با وجود اینکه نایف تحصیلکرده آمریکاست و نسبت به شاهزادگان دیگر با افکار غربی بیشتر آشنایی دارد و در واقع دگراندیش به شمار می رود اما موانعی در پیش دارد که مهمترین آنها اجابت خواست واشنگتن برای پی گیری اصلاحات بنیادی در شاکله های سنتی و قبیله ای قدرت در خاندان سعودی است و همین امر می تواند نایف را با انبوهی از چالش ها در برابر شاهزادگان نسل قبل از وی که به اصول موسس آل سعود وفادارند مواجه سازد.
علمای وهابی نیز که در دوره عبدالله نسبت به اصلاحات اجتماعی از جمله اعطای حق رای به زنان خوشبین نبوده و دچار اصطکاک با مقامات و پادشاه شدند مایل به روی کار آمدن فردی با افکار اصلاح گرایانه و تجدید نظر طلبانه نیستند که همین موضوع نایف را در شرایط سختی قرار خواهد داد.
با تمامی این تفاسیر واشنگتن برای سوق دادن ریاض به سمت رویکردهای تازه مدنظر خود در منطقه حساب ویژه ای بر روی نایف باز کرده و سعی دارد در یک فرآیند تدریجی زمینه قدرت گرفتن وی را فراهم آورد از آنجا که سلمان 78 ساله دچار بیماری آلزایمر است و گزینه مناسبی برای آنان نیست.
پایان پیام /
نظر شما