تاکید بر لزوم ضرورت تدوین نقشه راه فناوری استان ها

خبرگزاری شبستان: سرپرست دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات وفناوری، بر لزوم تدوین نقشه راه فناوری هر استان و ایجاد جریان فناوری بین دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر خسرو پیری، امروز(7 بهمن) در نشست با اساتید و دانشجویان فعال دکتری در سالن جلسات شهید موسی اسکندری دانشگاه شهید چمران اهواز، با یادآوری ضرورت بازنگری در حوزه فناوری پارک های علم و فناوری، گفت: نگرش وزارت علوم در حوزه فناوری تنها به پارک ها نیست بلکه بسیار گسترده تر است اما پارک ها به عنوان ابزار اصلی و ساختار محوری هستند.

 

وی با بیان اینکه در این دیدگاه، فناوری به ویژه در دانشگاه ها مد نظر بوده و ماموریت های جدیدی برای دانشگاه ها تعریف شده است، افزود: در حوزه فناوری نمی توان تنها به پارک ها و دانشگاه ها اکتفا کرد بلکه باید ماموریت های مشخصی برای سیستم و دستگاه های اجرایی کشور در این خصوص تعریف شود.

 

این مقام مسئول در وزارت علوم، تحقیقات وفناوری تاکید کرد: لازم است سند فناوری هر بخش اعم از دانشگاه، صنعت، بخش اجرایی و پارک های علم و فناوری تدوین و وظایف تعریف شود تا به اهداف اقتصاد مقاومتی دست یابیم.

 

پیری، هدف این دفتر را ایجاد همگرایی بین بازیگران حوزه فناوری دانست و تصریح کرد: برای هر استان باید نقشه راه فناوری تدوین شود که ماموریت ها را مشخص می کند؛ قطعا بر اساس مزیت های هر استان، ماموریت های این حوزه متفاوت از استان دیگر است.

 

وی با بیان اینکه در بعضی طرح های آمایش استانها اصلا فناوری دیده نشده، اضافه کرد: در اسناد بالادستی، رابطه پارک های علم و فناوری و دانشگاه ها مشخص شده و ما باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی، جریان فناوری را به صورت خروجی از دانشگاه و ورود به پارک های علم و فناوری برقرار کنیم. این جریان فناوری در حال حاضر وجود ندارد.

 

سرپرست دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات وفناوری گفت: نفت و گاز از یک سو و از سوی دیگر دانشجویان تحصیلات تکمیلی، پتانسیل های خوزستان هستند باید دانشگاه نقش محوری خود را در هدایت به این سمت ایفا کند و تحقیقات از طریق پارک علم و فناوری وارد حوزه عملیاتی و اجرایی شود.

 

وی ادامه داد: هزینه ایجاد هر شغل دولتی 300 میلیون تومان است در حالی که در شرکت های دانش بنیان به 40 تا 50 میلیون تومان کاهش می یابد؛ برخی شرکت های دانش بنیان تاکنون توانایی خود را به اثبات رسانده اند و می توان از تجربه آنها به خوبی بهره برد.

 

پیری در پایان، آمادگی دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات وفناوری را برای هر نوع پشتیبانی در حوزه فناوری و ایجاد جریان فناوری بین دانشگاه، صنعت و پارک علم و فناوری اعلام کرد.

 

در ادامه این نشست، اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز پرسش های خود را در حوزه فناوری و سیاستگذاری مطرح کردند.

 

پایان پیام/

کد خبر 434980

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha