به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین خوشایند امروز (11 بهمن) در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی به ارائه گزارش عملکرد 10 ماهه اداره کل فنی و حرفه ای استان پرداخت و اظهار داشت: این اداره کل متولی آموزشهای مهارتی بین سطوح تحصیلی در استان است و فعالیت های خود را با هدف تربیت نیروی کار ماهر، نیمه ماهر و ارتقای مهارت نیروی کار انجام می دهد.
وی با بیان اینکه آموزش های فنی و حرفه ای در دو بخش دولتی و غیردولتی ارائه می شود، گفت: تمامی خدماتی که در بخش دولتی ارائه می شود، رایگان است.
مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان جنوبی ادامه داد: حال حاضر 21 مرکز آموزش در قالب 125 کارگاه ثابت و 374 حرفه آموزشی در بخش دولتی و 146 آموزشگاهآزاد با 250 حرفه در بخش غیردولتی سالانه به طور متوسط 3.5 میلیون نفر ساعت آموزش را به انجام می رسانند.
آموزش 2 میلیون نفر ساعت در مراکز فنی و حرفه ای خراسان جنوبی
وی به عملکرد آموزشگاههای بخش دولتی در 10 ماه گذشته اشاره کرد و افزود: در این مدت 2 میلیون و 136 هزار و 715 نفر ساعت و 14 هزار و 423 نفر دوره تحت آموزش قرار گرفته اند که از این تعداد 6 هزار و 24 نفر خواهر، 8 هزار و 49 نفر برادر و 350 نفر در دوره های مشترک شرکت کرده اند.
وی تاکید کرد: از میان این مهارت آموختگان 970 نفر دانشجو و فارغ التحصیل دانشگاهی بوده اند.
خوشایند تصریح کرد: همچنین بر اساس تعهد اداره کل فنی و حرفه ای استان در کارگروه اشتغال مبنی بر ایجاد 250 شغل در بخش مشاغل خانگی در طول سال 93؛ تاکنون 206 فرصت شغلی در این بخش ایجاد شده است.
مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در هر مرکز فنی و حرفه ای یک نفر مشاور داریم، افزود: در طول 10 ماهه گذشته 28 هزار نفر از مشاوران این مراکز بهره مند شده اند.
وی درخصوص آموزش افاغنه نیز گفت: 71 نفر از افاغنه مقیم استان در این مدت آموزش های لازم در رشته های رایانه کار، خیاطی، نازک دوزی زنانه، مانتودورز و ... فرا گرفته اند.
وی همچنین به آموزش نانوایان در مراکز فنی و حرفه ای استان اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: در طول ده ماهه اول امسال 297 نفر از مجموع 360 نفر دوره تعهد اداره کل فنی و حرفه ای، آموزش های لازم را در راستای کیفی سازی پخت نان فرا گرفته اند.
وجود 146 آموزشگاه فعال در خراسان جنوبی
خوشایند درخصوص علمکرد بخش غیردولتی نیز تصریح کرد: در سطح استان 146 آموزشگاه فعال و 10 فعال غیرفعال داریم که از این تعداد 59 مرکز در سطح بیرجند مشغول ارائه خدمات هستند.
وی با بیان اینکه این آموزشگاهها تاکنون 6 هزار و 9 نفر دوره و 977 هزار و 448 نفر ساعت دوره های آموزشی برگزار کرده اند، گفت: از این تعداد 4 هزار و 347 نفر خواهر و مابقی را آقایان تشکیل می دهند.
مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان جنوبی ادامه داد: آموزشگاههای آزاد سطح استان در ایام الله دهه فجر با 35 درصد تخفیف در شهریه ها، به علاقمندان خدمات ارائه می دهند.
وی درخصوص عملکرد اداره آزمون اداره کل فنی و حرفه ای خراسان جنوبی نیز گفت: افرادی که نیمی از نمره آزمون کتبی را کسب کنند، جهت انجام آزمون عملی معرفی می شوند.
خوشایند تاکید کرد: در همین راستا 18 هزار و 436 نفر از ابتدای امسال در آزمون های مختلف این اداره کل شرکت کرده اند که از این تعداد12 هزار و 315 نفر موفق به دریافت گواهینامه شده اند.
راه اندازی مرکز علمی و کاربردی مهارت طبس در سال 94
مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان جنوبی در ادامه با اشاره به فعالیت مرکز علمی کاربردی فنی و حرفه ای استان در دو شهرستان بیرجند و قاین اظهار داشت: مرکز بیرجند 180 دانشجو در 6 رشته و مرکز قاین 75 دانشجو در 4 رشته مهارتی دارد.
وی از راه اندازی مرکز علمی و کاربردی مهارت شهرستان طبس در سال آینده خبر داد و به عملکرد دفتر فنی این اداره اشاره کرد و گفت: در ایام الله دهه فجر 3 پروژه "سوله کارگاهی مرکز خواهران طبس، 2 کارگاه در سرایان و سلف و خوابگاه شهرستان فردوس با 2 هزار و 165 مترمربع وسعت و اعتبار یک میلیارد و 160 میلیون تومان به بهره برداری می رسد.
خوشایند به اجرای طرح پژوهشی با عنوان " نیازسنجی آموزشهای مهارتی مورد نیاز بازار کار در سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات در استان" اشاره کرد و اظهار داشت:نتیجه این طرح پژوهشی که جامعه هدف آن یکهزار و 554 کارشناس دستگاهها و موسسات دولتی و بخش خصوصی بوده اند، احصاء یکهزار و 782 عنوان حرفه مورد نیاز بازار کار استان است.
اتمام طرح پژوهشی نیازسنجی مهارتی روستاییان تا پایان سال 94
وی درخصوص طرح نیازسنجی مهارتی روستاییان نیز گفت: این طرح در روستاهای سه شهرستان " قاین، درمیان و نهبندان" اجرا شده است و در چهار شهرستان "بیرجند، طبس، سربیشه و فردوس" در حال انجام و در دیگر شهرستان ها تا پایان سال آینده انجام خواهد شد.
وی درباره وضعیت پرسنلی اداره کل فنی و حرفه ای استان اظهار داشت: در سطح استان 335 نفر نیروی رسمی، پیمانی، قراردادی، حق التدریس و امریه وجود دارد که امسال بر اساس مصوبه هیات وزیران و مجلس، 97 نر از مربیان حق التدریس سطح استان، شرایط لازم برای پیمانی شدن را دارند.
مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح آموزش بازار محور گفت: در این الگوی آموزشی جدید، کارآموزان همزمان با آموزش حرفه مورد نیاز، فرایند تولید، بازاریابی و فروش محصول یا ارائه خدمات را در یک محیط واقعی یا شبیه سازی شده فرا می گیرند که امید است این طرح در سال آینده وارد فاز عملیاتی شود.
وی در ادامه به ویژه برنامه های اداره کل فنی و حرفه ای در ایام الله دهه مبارک فجر نیز اشاره کرد و خاطرنشان کرد: برگزاری مسابقات ورزشی بین کارکنان و کارآموزان، برگزاری مسابقات کتابخوانی، بازدید از خانواده شهدا و ایثارگران، جشن دانش برای فرزندان کارکنان، برپایی نمایشگاه مهارت ویژه خواهران از جمله این برنامه هاست.
پایان پیام/
نظر شما