علمای شیعه و سنی وحدت را در جامعه اسلامی ‌ایجاد کنند

مدیر حوزه های علمیه کشور، حوزه های علمیه را حافظ وحدت دانست و گفت: علمای شیعه و سنی وظیفه دارند وحدت را در جامعه اسلامی ‌ایجاد کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، آیت الله مرتضی مقتدائی، مدیر حوزه های علمیه کشور ظهر امروز (12 خرداد) در گردهمائی علمای شیعه و سنی استان گلستان در حوزه علمیه امام خمینی (ه) گرگان با گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی(ره) گفت: هنوز ملت ایران، عاشق امام و راه و خدمات ایشان هستند و تحولی که توسط آن مرد بزرگ در ایران، ایجاد شد، حرکت عظیمی را در جهان ایجاد کرد.


وی افزود: آثار و برکات نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی، امروز به عنوان بیداری کشورهای اسلامی پیدا و پدیدار شده است.


آیت الله مقتدائی تصریح کرد: امروز به اعتراف سردمداران استکبار، بیداری در کشورهای اسلامی، به تاسی از انقلاب و برگرفته از نظام جمهوری اسلامی ایران است.


مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، با اشاره به قیام 15 خرداد، گفت: آن قیام و حرکت خود جوش مردم باعث شد، تا قیامی عظیم برپا شود که رژیم مجبور به مقابله با مردم شد و آن قیام مردمی در واقع حرکت مهمی برای پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود.


وی افزود: قیام 15 خرداد نقطه عطفی در تاریخ بود و همان حرکت استمرار پیدا کرد تا به پیروزی انقلاب اسلامی منتهی شد.


آیت الله مقتدائی، با اشاره به اینکه حوزه های علمیه از صدر اسلام تا به امروز وجود داشته و رسالت این حوزه ها از گذشته نیز مشخص بوده است، خاطرنشان کرد: اوج کار حوزه های علمیه، بعد از غیبت صغری می باشد که ادامه دهنده راه انبیاء بودند و تا زمان ظهور حضرت ولی عصر (عج) کار این حوزه ها استمرار دارد.


وی افزود: حوزه های علمیه از گذشته تا به امروز نگه دار دین مردم بودند و به دلیل اعتبار و وظایفی که برعهده حوزه های علمیه است، رشد خاصی پیدا کردند.


آیت الله مقتدائی گفت: اگر احکام و مسائل دینی و اسلامی توسط همین حوزه های نشر پیدا نمی کرد، اکنون مردم بوئی از اسلام نبرده بودند و از سوی دیگر، علمای این حوزه ها، ضمن تعلیم علوم دینی،‌ وظیفه تعلم را برعهده دارند که باید از عهده این وظیفه و مسئولیت خود به خوبی برآیند.


وی یادآور شد: بقاء دین اسلام و دوری مردم از گناه و معصیت با تدابیر مدیران و روحانیون حوزه های علمیه بوده است.


مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: امروز حساسیت بر روی حوزه های علمیه بعد از مستقر شدن نظام جمهوری اسلامی ایران، در کشور، از سوی دشمنان بیشتر شده است و دشمنان نیز با توجه به بیداری جهان اسلام که الگو گرفته از ایران اسلامی می باشند، احساس خطر می کنند.


وی افزود:‌ عدالت، درستی، صفا، صمیمیت، اخوت و برداری در ایران وجود دارد و همین مسئله باعث جلب توجه مردم مسلمان و غیر مسلمان سایر کشورهای جهان شده که دست به قیام زده اند و دشمنان نیز از این مساله ترس و واهمه دارند.


آیت الله مقتدائی گفت: اگر دشمنان تا امروز نتوانسته اند،‌ با طرح، برنامه ها و توطئه های خود و همچنین جنگ تحمیلی، نظام جمهوری اسلامی را ساقط کنند و به دسیسه ها و توطئه های دیگر روی آورده اند، نشان از حقانیت این نظام دارد.


وی گفت: این نظام برای خدا و در مسیری که او فرمان داده، حرکت می کند و به سمت عدل و عدالت پیش می رود، خداوند نیز از او حفاظت می کند که از سوی دیگر، حوزه های علمیه نیز حافظ و نگهبان دین خداو پیامبر (ص) و معصومین هستند.


آیت الله مقتدائی خاطرنشان کرد: امروز در جامعه اسلامی ما، رهبری با روحانیت است و همچنین رمز پیروزی انقلاب اسلامی و استمرار این نظام و انقلاب، حفظ وحدت بین مردم و شیعه و سنی است.


وی با بیان اینکه بقاء این نظام، بستگی به مسئله وحدت دارد، تصریح کرد: همه به دنبال توحید در این جامعه هستیم و همه ما اعم از شیعه و سنی نیز یک امت می باشیم، یک خدا داریم و اعتقاد به توحید و معاد داریم و باید این راه را ادامه دهیم.


آیت الله مقتدائی تاکید کرد: حوزه های علمیه نیز حافظ وحدت هستند و علمای شیعه و سنی وظیفه دارند، وحدت را در جامعه اسلامی، ‌ایجاد کنند.


وی افزود: تقویت نظام، بستگی به تقویت حوزه ها دارد که تجربه نشان داده در ایران اسلامی،‌ هر جا حوزه وجود داشته، دشمنان اسلام و ایران، اعم از بهائیت، وبهابیت و غیره نتوانستند حضور داشته باشند.


مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، با اشاره به سفر 10 روزه مقام معظم رهبری به قم، گفت: از کل صحبت های معظم له، 100 مورد اساسی و محور مهم برای ما در حوزه ها، استخراج شد که بخشی از آنها را در حال انجام دادن و بخش دیگری را نیز در دست اقدام داریم.


وی، همچنین از تبادل طلبه شیعه و سنی با دانشگاه الازهر مصر خبر داد و گفت: بر اساس تفاهم اولیه با رئیس دانشگاه الازهر مصر، به زودی کار تبادل طلبه شیعه و سنی برای ایجاد وحدت شیعه و سنی انجام می شود.


آیت الله مقتدائی اظهار امیدواری کرد: با ایجاد این کار روابط بین حوزه های علمیه چه شیعه و چه سنی با این دانشگاه حسنه شود.


وی یادآور شد: در گذشته، زمانی که حسنی مبارک رئیس جمهور مصر بود، به گفته رئیس این دانشگاه، امکان سفر به ایران وجود نداشت.


آیت الله مقتدائی افزود: خوشبختانه پس از سرنگونی حکومت مصر، ابراز تمایل رئیس دانشگاه الازهر برای سفر به ایران زیاد شده و مقدمات اولیه این سفر در حال انجام است و ایشان به زودی به ایران سفر می کند.


وی، با بیان اینکه این روابط و رفت و آمدها باید در خور و شان ایران و منطقه باشد، گفت: امروز، بیداری جهان اسلام، برگرفته از بیداری انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران است.


پایان پیام/
 


 

کد خبر 43598

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha