به گزارش خبرگزاری شبستان کتاب «امام موسی صدر، مصلح بزرگ اجتماعی» به کوشش سید محمود خسروشاهی از سوی انتشارات ادیان و مذاهب منتشر شد.
بر اساس این گزارش، این کتاب در 14 فصل با عناوین امام موسى صدر خورشيدى همچنان درخشان، بررسی فعاليت هاى امام موسى صدر در سطح روحانيون و سياست مداران و روشنفكران، امام موسى صدر استمرار راه سيد جمال الدين اسدآبادى، جنبش اَمَل و امام موسى صدر، فعاليت هاى اجتماعى امام صدر، امام موسى صدر، مردى دموكرات، مواضع امام موسی در قبال جنگ داخلی لبنان و قضیه فلسطین، امام موسى صدر و مجلس اعلاى اسلامى شيعيان، نقش امام صدر در ايجاد گروه هاى مقاومت لبنان، سيد جمال و امام موسى صدر احياگران انديشه دينى، امام صدر، مورد احترام فرق و مذاهب مختلف، امام موسى صدر و ايجاد تحول در لبنان، موضوع شناسى افكار و انديشه هاى امام موسى صدر، علل ناپديد شدن امام موسى صدر و بررسی ابعاد آن همراه با گزارشی مفصل از روند پی گیری این قضیه در دادگاه های ایتالیا تدوین شده است.
در بخشی از مقدمه این کتاب به قلم مهندس محسن کمالیان آمده است: "بى شك تلاش هاى جدى، دردمندانه و مؤثر دو دهه اخير استاد خسروشاهى جهت احيای ياد، نام، انديشه و سيره امام صدر در جامعه ايران، نتيجه شناخت عينى و جامعى است كه ايشان طى ربع قرن رابطه مستمر با آن بزرگوار به دست آورده است. استاد خسروشاهى امام صدر را يك مصلح برجسته فرهنگى و اجتماعى اين روزگار و يكى از سرآمدان حركت روشنفكرى دينى زمان حاضر مى داند كه نظرات و انديشه هاى نوينى داشت و درصدد بود با وفادارى به فقه جواهرى و نيز حكمت متعاليه، قرائت هايى جديد از اسلام را مطابق با شرايط زمان و مكان ارائه نمايد. ايشان امام صدر را جزو معدود رهبران اسلامى مى داند كه درصدد برآمدند در گوشه اى از اين جهان متكثر يك جامعه اسلامى شيعى نمونه بسازند تا با اداره كردن آن عملاً به جهانيان نشان دهند كه اسلام و مكتب اهل بيت (علیهم السلام) قادر است جامعه را اداره كند و باز معتقد است كه امام صدر نه تنها درصدد برپاكردن و سپس اداره يك جامعه اسلامى شيعى برآمد، بلكه در روزگار ما اصلاً ايشان بود كه اين حركت را آغاز كرد."
این گزارش می افزاید: استاد خسروشاهى امام صدر را يكى از پيشگامان بحث "تقريب بين مذاهب اسلامى" در روزگار ما مى داند كه با عضويت در "مجمع البحوث الاسلامى" در قاهره و نيز با حضور فعال و مؤثر در تمامى كنفرانس هاى اسلامى، در ايجاد تقريب و وحدت ميان مسلمين فعاليت بسيارى داشت. ايشان همچنين امام صدر را يكى از معماران و بلكه پيشتاز بحث " وحدت، تعايش و ديالوگ اديان" مى داند، آن هم در روزگارى كه رفتن به كليسا و سخنرانى كردن زير صليب حضرت مسيح، بين روحانيون و علما يك اقدام ضدّ ارزش! بود. استاد البته اهميت حركت امام صدر در مسير تقريب مذاهب و تعايش اديان را صرفاً از اين جنبه نمى داند كه آن بزرگوار موفق گرديد با بزرگان اهل سنت و مسيحيت در فضايى صميمانه به گفت و گو برخيزد!
استاد اهميت حركت امام صدر را در اين مى داند كه آن بزرگوار با درك صحيح شرايط زمان و مكان و با در پيش گرفتن روش هاى نوگرايانه موفق گرديد بدون آنكه حتى ذره اى از اصول و مواضع اسلام و تشيع عدول كند، فضايى آكنده از اعتماد و محبت ميان شيعيان و اهل سنت و مسيحيان برقرار سازد و يك پيوند مستحكم همكارى و داد و ستد سازنده در عرصه هاى اجتماعى و سياسى ميان آن ها برپا نمايد. استاد خسروشاهى واقع بينانه اعتقاد دارد كه اگرچه انديشه و سيره امام صدر جوابگوى بسيارى از مشكلات امروز جامعه اسلامى ما هست، اما شرايط زمان و مكان ممكن است تغيير يابد و با گذشت زمان نيز تدريجاً مسائل جديد ممكن است پديد آيد. و از همين رو اعتقاد دارد كه بايد با استناد به موازين خاص و با حفظ اصول ثابت و مورد اعتبار از لحاظ سابقه دينى و تاريخى، در انديشه و سيره امام صدر بازنگرى كرد و در تكميل آنها كوشش کرد.
گفتنی است،" امام موسی صدر، مصلح بزرگ اجتماعی" شامل مجموعه مقالات، سخنرانى ها و مصاحبه هاى استاد سید هادی خسروشاهى درباره امام موسی صدر در ۴۲۴ صفحه با بهای ۱۷ هزار تومان روانه بازار کتاب شده است.
پایان پیام/
نظر شما