به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، كتاب سند افتخار به مناسبت ایام الله دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی رونمایی می شود این کتاب كه به بررسي نقش راه آهن اراك در دوران دفاع مقدس مي پردازد توسط نشر عطش همزمان با آغاز دهه فجر منتشر شد.
اين كتاب در 224 صفحه مجموعه اي جالب و خواندني از تلاش ها و ايثارگري هاي كاركنان راه آهن در خدمت رساني و پشتيباني از جبهه هاست.
اين كتاب به اهميت حمل و نقل ريلي در دوران جنگ تحميلي مي پردازد.
با توجه به اينكه در قياس روش هاي مختلف حمل و نقلي اعم از دريايي- هوايي- جاده اي، مزاياي راه آهن باتوجه به مصرف سوخت كم و آلايندگي نسبتاً پائين –ضريب ايمني بالا – اشغال كمتر زمين- استهلاك كم كه از ويژگي هاي ذاتي آن به شمار مي رود و از سويي حمل و نقل انبوه ،به خصوص در مسافت هاي طولاني و اثرات آن بر اقتصاد و منابع ملي، و با عنايت به موقعيت حساس و گستردگي خاك كشورمان، كه در نقطه اي از جهان كه پلي بين شرق و غرب و شمال و جنوب محسوب مي شود، را مد نظر داشته باشيم آنگاه بيش از پيش نقش راه آهن در سال هاي دفاع مقدس را حس می كنيم.
در جنگ تحميلي عراق عليه ميهن اسلامي، اگر چه همه آحاد جامعه يکپارچه در مقابل دشمن بعثي قد برافراشتند ولي در اين ميان نقش برخي از نهادها و سازمان ها در دفاع از کيان اسلامي چشمگيرتر بود.
خانواده بزرگ اداره كل راه آهن اراك نيز يکي از سازمان هاي فعال و کوشايي بود که همزمان با حضور کارکنان زحمتکش آن در خط مقدم جبهه ها، نقش بسيار مهمی در پشتيباني از رزمندگان سلحشور اسلام و جابه جائی رزمندگان و حمل ونقل تجهيزات بر عهده داشت. گذري بر عملکرد اداره كل راه آهن اراک در دوران دفاع مقدس نشان مي دهد که اين سازمان از آغاز تا پايان جنگ ( 1367– 1359) با انتقال ده ها هزار رزمنده به جبهه هاي جنوب و حمل ده ها هزار تن تجهيزات نظامي،كمك هاي مردمي،جابه جائي اجساد شهداء،مجروحين،اسراي جنگي،اسکان مهاجرین جنگی و.. سهم بسزايي در پشتيباني از جبهه ها را بر عهده داشته است.اين كتاب تلاشي است هر چند ناچيز براي نمايش گوشه اي از اين دلاوري ها و ايثارگري هاي مجموعه راه آهن اراك.
در بخش اول اين كتاب به جايگاه و اهميت راه آهن در دو جنگ جهاني اول و دوم پرداخته شده و در بخش ديگر به اهداف استعماري در ساخت راه آهن سراسري اشاره شده است.تاريخچه راه آهن در دنيا و در ايران از ديگر مباحث اين كتاب است.
موالفان در اين كتاب نقش راه آهن اراك به عنوان پل ارتباطي محور جنوب و مناطق جنگي را مورد بررسي قراداده اند زيرا يكي از نواحي راه آهن كه در مسير ريلي به سمت جبهه هاي جنوب قرار دارد راه آهن اراك است كه حجم زيادي از تردد قطار هاي باري و مسافري به سمت منطقه جنگي جنوب از اين ناحيه صورت مي گرفت.
اين كتاب تاكيد دارد با همه كاستي هايي كه در راه آهن در طول سال هاي قبل و بعد از انقلاب بود،این ارگان با تلاش و تعهد و با روحيه و تفكر بسيجي و روحيه ايثارگرانه در طول دفاع مقدس، كار حمل و نقل را به نتيجه رسانده و كارهاي بزرگي كه در ايام دفاع مقدس به انجام رسانيد از جنس كارهايی است كه تنها، عاشق براي معشوق مي كند و در قالب امور عادي نمی گنجد چون ما باور داريم آنکه و آنچه مقابل دشمنان مقاومت كرده و هنوز نيز راه شهيدان را ادامه مي دهد بسيجي و تفكر و فرهنگ بسيجي است.اين كتاب به بيان زندگي نامه و خاطرات شهداي راه آهن اراك پرداخته و به معرفي ايثارگران و جانبازان اين سازمان اهتمام ورزيده است.
اداره كل راه آهن اراك با تقديم 3 شهيد، 67 آزاده و جانباز برگ زريني در کارنامه درخشان دوران دفاع مقدس خود ثبت کرده است.دلير مردان راه آهن اراك که با مقاومت وصف ناپذير خود در مقابل دشمنان انقلاب اسلامي از اين نهال نوبنياد دفاع کردند همواره نامشان در تاريخ اين استان سرفراز خواهد درخشيد.
كتاب سند افتخار تلاشي در جهت ثبت و ضبط گوشه اي از ايثارگري هاي كاركنان و انتقال اين فرهنگ غني به نسل هاي آينده است.
بخش ديگر اين كتاب شامل 18 مصاحبه با كاركنان، ايثارگران و خانواده هاي معظم شهداي راه آهن اراك است كه به بيان خاطرات خود از دوران دفاع مقدس پرداخته اند.
در اين كتاب به بررسي مهمترين اقدامات راه آهن اراك در دفاع مقدس از جمله حمل بار،حمل مهمات،جابه جائي رزمندگان و جابه جائي مجروحين و شهداء پرداخته شده است.تامين امنيت قطارها و محوطه راه آهن،بررسي شعار هاي دوران دفاع مقدس در راه آهن و بيان خاطرات بمباران راه آهن اراك از ديگر مباحث مطرح شده در اين كتاب است.
بخش پاياني كتاب شامل اسناد و مدارك و تصاوير مربوط به دوران دفاع مقدس است.
كتاب سند افتخار به قلم جلال الدين كوكنار و عباس خسرواني و به همت اداره كل راه آهن اراك به چاپ رسيد است.
پایان پیام/
نظر شما