به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از روابط عمومی فرمانداری، محمدعلی توحیدی، فرماندار کرمان در مراسم افتتاحیه نخستین گردهمایی و صعود زمستانی نمایندگان 12 کشور جهان که در دانشگاه هایتک ماهان برگزار شد با اشاره به قدمت تاريخي زياد کرمان ابراز داشت: به گفته بعضي از مورخان و پژوهشگران سابقه سكونت و استقرار انسان در کرمان به هزاره چهارم قبل از ميلاد ميرسد به شهادت اوراق تاريخ این سرزمین در طي قرون متمادي، دوران پرنشيب و فراز فراواني را طي نموده و شاهد دگرگونيهاي زيادي در تاریخ حيات خويش بوده است.
وی تصریح کرد: شهر کرمان از حيث قدمت تاريخي يكي از قديميترين و باسابقهترين شهرهاي كشور کهن ايران و جزو يكي از پنج شهر تاريخي اين مملكت به شمار می رود.
وی افزود: این استان مانند سایر استان های کشور جاذبه های گردشگری متعددی دارد اما آنچه بیش از همه در خاطر گردشگرانی که به کرمان گام می گذارند می ماند میهمان نوازی و خونگرمی مردمان این دیار کویری است که آنچنان با گردشگران برخورد می کنند که انگار سالهاست ایشان را می شناسند.
توحیدی با بیان اینکه استان کرمان دارای جاذبه های گردشگری متعدد طبيعی و تاريخی است؛ گفت: تمدن های باستانی جيرفت، شهداد، بم، سيرجان و ... امکان جذب ميليونها جهانگرد خارجی و گردشگر داخلی را مهيا ساخته است.
وی ادامه داد: ارگ بم، باغ شاهزاده ماهان، روستای میمند، گنبد جبلیه، باغ سنگی سیرجان، آبشار راین، بازار بزرگ، حمام و میدان گنجعلیخان کرمان به خوبی برای همه شناخته شده اند و به همين دليل است که باستان شناسان کرمان را بهشت خود می نامند.
فرماندار کرمان در جمع کوهنوردان و ورزشکاران داخلی و خارجی به شهرت و قدمت صنايع دستی استان اشاره کرد و افزود: برخی از تولیدات و صنایع دستی استان مانند قالی، گليم و پته شهرت جهانی دارند.
وی اضافه کرد: معادن گران بهای مس، زغال سنگ، سنگ آهن، تيتانيوم، سنگ های ساختمانی و انواع ديگر معادن، کرمان را به هدفی برای طالبان معدن و صنعت تبدیل کرده است.
توحیدی کرمان را سرزمين کم بارانی دانست که به رغم خشکسالی های متوالی، هرگز در برابر ناملايمات کمر خم نکرده و توليد بخش قابل توجهی از محصولات باغی و زراعی کشور را با همت و تلاش مردم سخت کوش خود برعهده دارد تا جایی که جایگاه مناسبی در صادرات خرما، پسته، مرکبات، ميوه، خشکبار و ديگر محصولات کشاورزی دارد.
وی قاووت کرمانی، کلمپه، ادویه جات، زیره، حنا، ظروف مسی، کماچ سهن، سوهان زرند و مسقطی سیرجان را از جمله سوغات استان کرمان دانست.
فرماندار کرمان با بیان اینکه کوهنوردی ورزشی است که ابزارش طبیعت و کوه و قلل کوه هاست؛ گفت: کوهنوردی ورزشی است که نه تنها باعث تقویت جسم، بلکه مفرح روح هم است و جسم و روح را همزمان تقویت می کند.
وی کوهنوردی را باعث تقویت اراده و اعتماد به نفس دانست و اظهار داشت: درسی که یک کوهنورد از کوه و طبیعت می آموزد تواضع، فروتنی، مروت و مردانگی است کوهنوردی تنها ورزشی است که در آن رقابت نیست بلکه رفاقت است و اگر رقابتی هم باشد برای گرفتن دست افتاده ای است
محمدعلی توحیدی ادامه داد: گاهی کوهنوردان در بالای کوه، بدون اینکه شناختی از یکدیگر داشته باشند چنان گرم و صمیمی با هم برخورد می کنندکه انگار چندین سال همدیگر را می شناسند و اطلاعات و تجارب خود را به همدیگر انتقال می دهند.
وی عنوان کرد : یک حس مشترک و یک حس همگرایی ناشناخته ای کوهنوردان واقعی را به هم پیوند می دهد چرا که همه آنها می خواهند به اوج، به قله و هدف خود برسند.
وی یکی از فواید کوهنوردی را شناخت انسان نسبت به فرهنگ های دیگر و انواع پوشش گیاهی و جانوری مناطق دیگر دانست و اذعان کرد: در این صعود به یاری پروردگار، شما سه قله بلند دیار کریمان یعنی کوههای جوپار، هزار و پلوار را فتح خواهید کرد که کوه جوپار با ارتفاع ۴۱۳۵ متر در جنوب شهر جوپار و در ۴۳ کیلومتری جنوب شرقی کرمان واقع شده و به عنوان بلندترین چین خوردگی منفرد جنوبشرقی ایران است که برفهای این کوه حتی در تابستان نیز آب نمیشود.
فرماندار کرمان تصریح کرد: گیاهان دارویی فراوانی از کوه جوپار به دست می آید مانند آلاله، آویشن، مرزن جوش و از همه مهمتر زیره سیاه کرمان که شهره آفاق است؛ همچنین کوه هزار در بخش راین در جنوب شهرستان کرمان قرار دارد و با ارتفاع ۴۵۰۱ متر بلند ترین قله این استان است.
وی ادامه داد: کوه هزار به دلیل داشتن هزار نوع گیاه گوناگون، هزار نامیده شده است و چهارمین کوه بزرگ ایران و مرتفع ترین قله جنوب کشور و معروف به بام جنوب ایران است و با مساحت ۹۰۰ کیلومتر مربع سرچشمه رودخانه هایی چون هلیل رود تهرود است.
گفتنی است، در پایان این مراسم از جمعی از پیشکسوتان و خانواده های جان باختگان حوادث کوهنوردی تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما