کمبود بودجه مشکل اصلی موسیقی کشور است

خبرگزاری شبستان: نایب رییس کمیسیون فرهنگی در مجلس نهم معتقد است، کمبود بودجه مشکل اصلی موسیقی کشور محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی  سی‌امین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، سید رمضان شجاعی کیاسری، نایب رئیس کمسیون فرهنگی، جشنواره موسیقی فجر را معیاری برای مشخص شدن ضعف‌ها و عقب ماندگی‌ها می‌داند و معتقد است: جشنواره موسیقی فجر می‌تواند یکی از مسیر‌های تعیین و کاهش عقب‌افتادگی در حوزه موسیقی باشد.

شجاعی کیاسری دراین باره گفت: این جشنواره می‌تواند معیار سنجش ضعف‌ها باشد و سپس با آموزش صحیح مسیر را اصلاح کند.

این نماینده مجلس نهم ضمن اشاره به ضعف‌های موجود در موسیقی کشور خاطر نشان کرد: مشکل اصلی عقب افتادگی‌ها و کاستی‌های موجود کمبود بودجه است لذا باید اعتبارات و فضای لازم برای رشد و توسعه انواع موسیقی سنتی و اصیل و فاخر فراهم شود تا استعدادها و خلاقیت‌ها ظهور و بروز خود را پیدا کنند.

نماینده مردم ساری و میاندود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در بعد نیروی انسانی مشکلی نداریم معضل اصلی نبود بودجه کافی است لذا به نظرم باید به زیر ساخت‌ها و اصول توجه جدی شود.

کیاسری تصریخ کرد: تا زمانی که به زیر ساخت‌ها، ارکستر سمفونیک‌ها، موسیقی‌دان‌ها، شعرا، گروه‌های موسیقی توجه نشود و از تولید موسیقی‌های سنتی و اصیل پشتیبانی لازم صورت نگیرد فاصله‌ها با موسیقی سنتی و بومی ما بیشتر می‌شود.

نایب رییس شورای نظارت بر صدا و سیما در ادامه بیان داشت: وقتی دو ارکستر بزرگ کشور حذف شود یعنی اینکه فاتحه موسیقی اصیل و سنتی کشورمان خوانده شده است و عملاً فضا و میدان و راه را برای ورود موسیقی‌های غربی با فرهنگ خاص آن بازکرده‌ایم.

شجاعی موسیقی را ابزاری دانست که احساس همه ملت‌ها را به یک زبان روایت می کند و توضیح داد:   وقتی یک قطعه موسیقی حس خوبی در شنونده ایجاد می‌کند، باید به آن موسیقی احترام گذاشت. ما ملتی هستیم که  فرهنگ و تمدنی کهن داریم و یکی از نشانه‌های این فرهنگ انواع موسیقی سنتی و بومی است که در اقوام مختلف کشورمان وجود دارد.

وی موسیقی و سازهای بندری، ترکی، کردی، عربی، گیلکی و طبری را نشانه تنوع و غنای موسیقی در این سرزمین دانست و آنها معرف هویت و فرهنگ ایرانی برشمرد. 

وی ضمن اشاره به موسیقی دهه اول انقلاب اسلامی اظهار داشت: موسیقی ما در دهه اول انقلاب خوش درخشید. در دوران پیروزی انقلاب با موسیقی انقلابی و سپس در دوران دفاع مقدس با نوع موسیقی مختص دوران جنگ توانست آثار ماندگار وجاودان و بزرگی را تولید و ارایه کند.

وی ادامه داد: همان طور که می‌دانید موسیقی دوران دفاع مقدس با دوران انقلاب در فرم، ادبیات،  استخدام کلمات و موسیقی تفاوت‌هایی دارند اما در دهه اخیر به دلیل عدم حمایت‌های لازم از موسیقی اصیل و سنتی شاهد الگوبرداری از موسیقی غربی هستیم و راه ورد  این موسیقی عاریتی باز شده است.

وی با انتقاد از وضعیت تولیدات موسیقی کشور اظهار داشت: در حال حاضر آثاری تولید می‌شود که فاقد کیفیت لازم است و کسی حاضر به خرید آنها نیست. وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی نباید اجازه دهد ذائقه مردم و جوانان به انواع موسیقی غربی عادت کند زیرا از وظایف این وزارتخانه حفظ و احیای موسیقی اصیل ایرانی و پاسداری از حرمت آن است.

این نماینده مجلس به لزوم تامین اعتبار جهت انجام وظیفه در دولت اشاره کرد و گفت: پاسداری از موسیقی اصیل و سنتی کشور نیازمند آموزش در این زمینه است و آموزش نیازمند بودجه و اعتبار است.   

نماینده مردم ساری به تاثیرگذاری موسیقی پاپ به عنوان یک موسیقی همه پسند اشاره کرد و توضیح داد: این نوع موسیقی هم می‌تواند برگرفته از نت‌ها و ملودی‌های ایرانی باشد و فرهنگ ایرانی را حفظ کند.   

علاقمندان مي‌توانند اخبار و عكس‌هاي مربوط به اين جشنواره را در سايت www.fajrmusicfestival.com و يا در اينستاگرام جشنواره به نشاني fajrmusicfestival30  مشاهده كنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 437096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha