به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، اولین نشست مربوط به فیلم سینمایی «دوران عاشقی» ساخته علیرضا رئیسیان بود. در این نشست خبری کارگردان فیلم، رؤیا محقق فیلمنامهنویس، علیرضا برازنده مدیر فیلمبرداری، هایده صفیاری تدوینگر، ستار اورکی آهنگساز، فرهاد اصلانی، لیلا حاتمی و مینا وحید بازیگران فیلم حضور داشتند.
رئیسیان: شخصیت فیلم من خطاکار است اما خیانت کار نیست
علیرضا رئیسیان در ابتدای این نشست در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در فیلم از دوربین روی دست استفاده شده بود یا خیر،گفت: تکنیک فیلمبرداری این کار دوربین روی دست نبود، فکر میکنم این روش را آقای برازنده برای اولینبار در فیلم استفاده میکرد و حس سیال بودن را به مخاطب منتقل میکرد. تمام فیلم، سیال است، چه در روایت و چه در اجرا. درنهایت راجع به فیلمبرداری میتوانم بگویم که فیلمبرداری فیلم به خصوص در پلانهای ترکیبی و حرکت پرسوناژها فوقالعاده بود.
وی در ادامه این نشست در پاسخ به این سؤال که پایانبندی فیلم چرا اینگونه است، و آیا شخصیتها هم از یکدیگر گذشت میکنند، گفت: فیلم طوری پیش میرود که ما مدام این پرسش را در ذهن مرور میکنیم که پایان ماجرا به کجا خواهد انجامید، در پایان فیلم هم دو شخصیت اصلی به هیچ چیز اشاره نمیکنند، ما در واقع میخواستیم پایانبندی فیلم در ذهن مخاطب کامل شود.
رئیسیان در ادامه این نشست در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا این فیلم یک فیلم مردانه یا زنانه است، اظهار کرد: فیلم تأکیدی روی جنسیت ندارد. چندی پیش یکی از منتقدان میگفت که به این دلیل فیلم برای من جذاب است که شما خنثی نبودید و در عین حال بیطرف بودید، تمام فیلم های من بر روی شخصیت زن فیلم شکل میگیرد، به خاطر اینکه فکر میکنم به این بخش از جامعه بیشتر باید پرداخت.
وی در پایان سخنانش توضیح داد: این فیلم راجع به خیانت نیست، شخصیت در فیلم خطاکار است اما خائن نیست، چرا که او کارش را آشکارا انجام داده و هیچ چیزی را پنهان نمیکند. تم اصلی فیلم خیانت نیست بلکه بحران است، اینکه آدمها در بحران چه واکنشهایی نشان میدهند.
لیلا حاتمی بازیگر این فیلم نیز در این خصوص گفت: ما خبر نداریم که چه اتفاقی خواهد افتاد، نکتهای که در سکانسی که در گلخانه شکل میگیرد به بیننده این احساس را میدهد که مسئله گذشت کردن نیست و مسئله اصلی میل این شخصیت برای انجام این کار است که به نظر من نکته جدید این فیلم همین موضوع است. در پایان فیلم، به خاطر وجود نور و گل، امید هست و این امید را میتوان حس کرد و همان موقع وقتی میترا از بیتا خداحافظی میکند میتوانیم شادی درون او را احساس کنیم.
وی درباره شباهت شخصیت او در فیلم دوران عاشقی با فیلم لیلا، بیان کرد: این نوع شباهت به خاطر فیزیک و نوع بیان شخصیت است، من هم با دیدن این شخصیت یاد لیلا افتادم و مخالف این شباهت نیستم، اما این دو شخصیت تفاوتهای عمدهای هم با هم دارند و این تفاوت در نوع زیاکشنها و واکنشها است و نکته جذاب این فیلم هم برای من همین بود.
فرهاد اصلانی دیگر بازیگر این فیلم نیز در این نشست گفت: در مورد شخصیتم در این فیلم باید بگویم که کاملاً دراختیار آقای رئیسیان بودم و سعی کردم فقط خواستههای ایشان را اجرا کنم، همه چیز در مورد این شخصیت در ذهن آقای رئیسیان شکل گرفته بود و من کار خاصی انجام ندادم.
«بدون مرز» جنگ را زیر سوال میبرد!
بر این اساس، نشست خبری فیلم سینمایی «بدون مرز» به کارگردانی امیرحسین عسگری با حضور عوامل این فیلم برگزار شد.
امیرحسین عسگری به عنوان کارگردان این فیلم گفت: از ابتدایی که سینما را شناختم این واژه برای من استرسزا بوده است. در این مدت چند تله فیلم به من پیشنهاد شده بود اما حرف دلخواه من را نمی زدند. 5 سال پیش نگارش این فیلمنامه را آغاز کردم و با چند کارگردان درجه یک درباره این فیلمنامه صحبت کردم وهمه به من گفتند که با یک کار ساده تر، کار حرفه ای را آغاز کنم و بعد به سراغ این نوع سوژه ها بروم اما ساخت این فیلمنامه دغدغه من بود.
وی در خصوص نگاهی که در این فیلم وجود دارد اظهار کرد: «بدون مرز» جنگ را زیر سوال میبرد و من هم علیرغم همه توصیه ها تصمیم به ساخت این اثر سینمایی گرفتم و معتقد بودم اگر فیلمنامه به مرز پختگی لازم رسیده باشم می توانم این فیلم را بسازم. ابتدا برای گرفتن پروانه ساخت اقدام کردم و بعد از آن تصمیم گرفتم مجوز پروانه ویدئویی بگیرم تا اینکه سرمایه گذار پیدا کردیم اما در ادامه سرمایه گذار رفت، تا زمانی که با سرمایه شخصی مجتبی امینی تولید را آغاز کردیم.
عسگری در خصوص پایان بندی این فیلم توضیح داد: همیشه یک ماجرایی در وسط هست که صلحی وجود نداشته باشد و به نظر من ما با صلح آمیزترین شکل ممکن فیلم را تمام کردیم. همه قلب خود را گذاشتند تا این فیلم ساخته شد و از همه دست اندرکاران این فیلم تقدیر می کنم.
این کارگردان فیلم اولی خاطرنشان کرد: ما به دنبال قصه گفتن نبودیم و به دنبال اجماع درباره موضوع مورد نظر بودیم از اینرو تلاش کردیم که در سه پرده، بیننده را تا انتهای با خود همراه کنیم و داستان فیلم تا همین اندازه برای بدون مرز کفایت می کند.
وی در پاسخ به این پرسش که فیلم شباهت هایی به فیلم سینمایی «جهنم در اقیانوس آرام» به کارگردانی برومن دارد، گفت: این موضوع درست است. اما من بعد از اینکه فیلم نامه «بدون مرز» را نوشته بودم، به توصیه یکی از دوستان فیلم آقای برومن را دیدم و من هم متوجه تشابهاتی شدم. درست است این دو فیلم ظرف های مشابهی دارند، اما محتوای این دو با هم فرق می کند و من به دنبال تاثیر جنگ در زندگی خودمان بودم و چقدر این موضوع می تواند باعث به وجود آمدن نفرت شود.
عسگری با اشاره به اینکه جنگ در ضمیر ناخودآگاه آدم ها تاثیر می گذارد، گفت: کسانی که طعم جنگ را چشیده باشد، دریافت یکسانی هم از آن دارند. «بدون مرز» فیلمی کم دیالوگ است و کم دیالوگ بودن بدون مرز به دلیل این است که می خواستیم کسانی که زبان فیلم را نمی دانند هم با آن همراه شوند و ارتباط برقرار کنند.
اصلانی: بلیت برنده «عصر یخبندان» در دست مصطفی کیایی است
به گزارش شبستان، در ادامه این روز پر حاشیه ترین و شلوغ ترین نشست خبری جشنواره برگزار شد. نشست خبری فیلم سینمایی «عصر یخبندان» با حضور مصطفی کیایی کارگردان، محسن کیایی، بهرام رادان، مهتاب کرامتی، سحر دولتشاهی، مینا ساداتی، فرهاد اصلانی و آنا نعمتی بازیگران فیلم برگزار شد.
فرهاد اصلانی در ابتدای نشست گفت: بلیت برنده این فیلم در دست مصطفی کیایی است چرا که او یک فیلمنامه درخشان را نوشته و یک اثر خوب را کارگردانی کرده است. در فیلم «عصر یخبندان» ما مانند اعضای یک تیم دو میدانی با یکدیگر همکاری داشتیم و در نهایت احترام و تمرکز با هم کار کردیم و خوشبختانه نتیجه این همکاری هم درخشان شد.
در ادامه این نشست بهرام رادان تصریح کرد: اگر یک تیم خوب باشد نتیجه کار هم درخشان میشود روح همکاری در «عصر یخبندان» موج میزد و انرژی خوبی که در پشت صحنه کار وجود داشت همه ما را نسبت به موفقیت این اثر خوشبین کرد.
مهتاب کرامتی بعد از صحبتهای رادان بیان کرد: بسیار خوشحال و هیجانزده هستم که این فیلم را دوست داشتید و توانستید با کاراکترهای آن ارتباط برقرار کنید در «عصر یخبندان» همانطور که شاهد بودید ایفاگر نقش یک زن معتاد بودم اما میتوانم خیالتان را راحت کنم که الان پاک پاک هستم. بازی من و سحر دولتشاهی در این فیلم بسیار سخت بود چون باید نقش فرد معتادی را ایفا میکردیم و حواسمان به راکورد بود تا سکانس به سکانس میزان اعتیاد و عوارض آن روی ما بیشتر شود. جا دارد در اینجا از گریم خوب سودابه خسروی گریمور «عصر یخبندان» تشکر کنم که در ایفای نقشم این گریم کمک کننده بود.
در ادامه نشست سحر دولتشاهی گفت: بازی در این کار برایم بسیار متفاوت بود چرا که توانستم با ایفای این نقش تجربه متفاوتی را کسب کنم.
آنا نعمتی دیگر بازیگر فیلم «عصر یخبندان» اظهار کرد: طی سال گذشته تنها در یک فیلم حضور داشتم و خوشحالم که آن یک فیلم «عصر یخبندان» بوده است. این فیلم یکی از بهترین آثاری بوده است که در آن حضور داشتهام.
مینا ساداتی بازیگر نقش «ستاره» در مورد حضورش در فیلم سینمایی «عصر یخبندان» گفت: کار کردن با مصطفی کیایی ضمن اینکه برایم بسیار لذتبخش بود کار دشواری هم به شمار میرود چون او کارگردان بسیار سختگیری است و تأکید زیادی روی اجرای کامل فیلمنامه دارد. از فرهاد اصلانی هم تشکر میکنم چرا که یکی از بهترین پارتنرها به شمار میرود.
محسن کیایی در ادامه این نشست تصریح کرد: هنوز «عصر یخبندان» اکران عمومی نشده استرس فیلم بعدی را دارم و منتظر هستم در یک اثر دیگر نقشآفرینی کنم. من همیشه پای ثابت فیلمهای برادرم هستم چرا که به سفارش مادرم او مجبور است نقشی را برایم کنار بگذارد. مادرم فیلمنامههای مصطفی را با دقت میخواند و نقشی را برای من در نظر میگیرد.
مصطفی کیایی کارگردان فیلم «عصر یخبندان» در پایان نشست در سخنانی گفت: عامدانه چند پایان متفاوت را برای این فیلم در نظر گرفتیم چرا که میخواستیم از این طریق به گرههای قصهمان پاسخ دهیم. هرچند که در این اثر من قصد داشتم یک قصه تلخ را روایت کنم اما بارها و بارها صدای خنده تماشاگران در سالن پیچید که فکر میکنم این موضوع به خاطر حضور محسن کیایی است. تدوین این فیلم متکی به فیلمنامه بود و ما این ریتم را براساس قصهمان انتخاب کردیم.
نشست رسانهای فیلم سینمایی «تا آمدن احمد» امشب با حضور صادق صادق دقیقی کارگردان، پروانه مرزبان تهیهکننده، فریدون شیردل مدیر فیلمبرداری، صداگذار آرش قاسمی و افسر اسدی بازیگر در سالن سعدی برج میلاد تهران برگزار شد.
پروانه مرزبان در ابتدای این نشست گفت: شهدای خارک مظلومیت خاصی داشتند و تا به حال فیلمی درباره آنها ساخته نشده بود ما 2800 روز جنگیدیم و 2840 بار منطقه خارک مورد حمله قرار گرفت. مردم این موضوعات را نمیدانند و حتی شرکت نفت هم در جریان این موضوع نبود. زمانی که رژیم عراق میخواست به کشورمان حمله کند هدف اول آنها جزیره خارک بود که اگر این جزیره را میگرفتند صادرات نفت مختل میشد. فیلم سینمایی «تا آمدن احمد» را به درخواست مردم خارک ساختیم.
در ادامه این نشست افسر اسدی بازیگر این فیلم درباره لهجه خود گفت: لهجه من در این فیلم ترکیبی از زبان آذری و بوشهری بود و زمانی که فیلمنامه به من پیشنهاد شد 2 روز بیشتر برای تمرین فرصت نداشتم که در نهایت یک فرد بومی لهجه را با من تمرین کرد.
صادق دقیقی نیز در سخنانی گفت: من نمیخواهم غر بزنم که به این وسیله فیلم دیده شود اما واقعاً ما به کدام سمت میرویم 25 سال از جنگ میگذرد و حالا تا اسم فیلم های جنگی میآید همه در مقابلش گارد میگیرند. رسانهها و منتقدان اول فیلم را ببینند و سپس ما را نقد کنند ما در این فیلم شعار ندادیم و فقط یک زندگی معمولی را به تصویر کشیدیم.
وی خاطرنشان کرد: مردم ما فکر میکنند جنگ فقط در مناطق مرزی بوده اما بیشترین حمله به جزیره خارک شده است. آیا همه فیلمها باید اجتماعی باشند فیلمهای اجتماعی خوب و مهم هستند اما باید به این نوع فیلمها هم اهمیت داده شود.
تا قبل از ساخت «داره صبح میشه»، فیلم «ماهی و گربه» را ندیده بودم!
به گزارش شبستان، در پایان روز چهارم جشنواره در برج میلاد نیز آخرین نشست خبری مربوط به فیلم سینمایی «داره صبح میشه» با حضور یلدا جبلی کارگردان، رعنا آزادی ور، ایرج شهزادی، مهدی احمدی، ارنواز صفری، امیرحسین آرمان، الهه حصاری، هیلدا حمیدی؛ بازیگران و مصطفی محمودی به عنوان منتقد برگزار شد.
جبلی در این نشست گفت: مشارکت گروهی شریف موجب شد فیلم سینمایی «داره صبح میشه» به سرانجام برسد. بیشترین دیالوگ های شاعرانه را در اپیزود پدربزرگ و بیتا داریم. این دیالوگ ها در شخصیت های گلی و سامان کمتر اما در بخش رعنا هم رعایت شده است.
کارگردان «داره صبح میشه» در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درباره شباهت این فیلم به فیلم «ماهی و گربه» بیان کرد: تا پیش از اتمام این اثر سینمایی هنوز ماهی و گربه را ندیده بودم اما به هر حال از حضور این اثر سینمایی در گروه هنر و تجربه خوشحالم.
پایان پیام/
نظر شما