مسجد گلشن محل تجمعات انقلابی/رمز پیروزی انقلاب جدانشدن انقلابیون از مسیر دین است

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت امنای مسجد گلش بازار رشت اعلام کرد: رمز پیروزی انقلاب، جدا نشدن انقلابیون از مسیر دین و ارتباط با علما و روحانیت بوده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان،مسجد علاوه بر اینکه مرکز عبادت و تربیت معنوی است، کانونی برای مقاومت در برابر استبداد و سلطه گران وقوای استکبار است و بر همین مبنا تمامی فریادها، خروش‌ها و نهضت اسلامی بطور مستقیم و غیر مستقیم از مساجد سرچشمه می‌گرفت و از همین جهت مسجد در تاریخ پرفراز و نشیب اسلام به خصوص تشیع بزرگ ترین پایگاه تجمّع مردم و از سویی مهم ترین خار چشم حکومت‌های ظالم و جفا پیشه بوده است و همواره آنان در صدد بوده‌اند با شیوه‌های گوناگون این اماکن مقدس را به تعطیلی بکشانند امّا چون مستقیماً در برابر شور و احساسات، اراده قوی وایمان استوار مردم قرار می‌گرفتند این جسارت و توان را در خود نمی‌دیدند که علنی در برابر افراد مسلمان بایستند. در انقلاب اسلامی نیز مسجد بهترین مکان برای شروع نهضت بود که تحول عظیمی در افکار و اندیشه های مردم بوجود آورد و باعث هراس رژیم پهلوی و اربابانش شد.این فریادها که از عمق جان‌ها در پایگاه مقدّس مسجد برخاسته بذر امید و حرکتی بود که بر دل‌ها پاشیده و با تداوم آن به رشد و نمو و شکوفایی رسید.

مسجد گلشن رشت یک از مساجد قدیمی و معتبر شهر رشت و از پایگاه‌های مهم مبارزات انقلابی مردم شهر بوده است. این مسجد در میدان کوچک و در جوار کاروانسرای گلشن واقع شده و از جمله مساجد بازار رشت است.

بیت الله فلک باز، عضو هیئت امنای مسجد گلش بازار رشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، در خصوص فعالیت‌های مذهبی و انقلابی خود در پیش از انقلاب، گفت: از 1349 تا 1358 مسجد جامع بازار کانون فعالیت من و عده‌ای از جوانان مذهبی بود.

وی با بیان اینکه از نوجوانی در مسجد جامع بازار رفت و آمد و فعالیت مذهبی داشتم، اظهار کرد: در دوران دبیرستان، دانش‌آموز ممتازی بودم و از آنجائیکه به رشته ادبی علاقه نداشتم، در رشته طبیعی ادامه تحصیل دادم.

عضو هیئت امنای مسجد گلش بازار رشت یادآور شد: در سال 1354 به مدت 6 ماه طلبه حوزه علمیه جامع بازار بودم.

 وی خاطرنشان کرد: گرایشات مذهبی سبب شد که من و عده‌ای از دوستان نزدیک مانند غلامرضا دیدار شتابان که متخصص بیهوشی هستند، علیرضا مودب شعار، دبیر معارف، محسن کاظمی، سفیر سابق ایران در رومانی، حجت‌الاسلام صفوی، امام جمعه فعلی شفت، حجت‌الاسلام یاری، رئیس فعلی اداره تبلیغات اسلامی گیلان به حوزه وارد شویم.

این فعال دوران انقلاب افزود: حجت‌الاسلام سید شفیع واحدی در آن زمان امام جماعت مسجد جامع و از بزرگان شهر بودند که از وجود ایشان استفاده می‌کردیم.

وی اعلام کرد: در شب‌های ماه مبارک رمضان و به ویژه شب‌های قدر از رشت به لاهیجان می‌رفتیم و در منزل شهید ابوالحسن کریمی، دادستان انقلاب در لاهیجان که بعد از انقلاب به دست منافقین ترور شد و آیت الله قربانی، نماینده ولی فقیه کنونی در گیلان که در آن زمان ممنوع المنبر بودند می‌رفتیم و از وجودشان و سخنانشان استفاده می‌کردیم.

فلک باز با اشاره به شرایط اختناق و خفقان دوران رژیم پهلوی، گفت: فردی به نام شیخ‌الاسلامی که از مسئولان ساواک در رشت بود هفته‌ای چند بار در نماز جماعت مسجد جامع شرکت می‌کرد تا فعالان مذهبی و انقلابی را شناسایی کند.

وی به یکی از خاطرات خود در پیش از انقلاب اشاره کرد و گفت: دوستی به نام سید مظفر تهور داشتم که اعلامیه‌های امام خمینی(رحمه الله علیه) را از تهران به رشت می‌آورد. در یک مورد از این انتقال اعلامیه‌ها در سال 56 ساواک ایشان را تعقیب می‌کند و او نیز به من مراجعه می‌کند. آقای تهور را به خانه پدری بردم و به مدت دو روز او را مخفی کردم تا اوضاع آرام شود. اعلامیه‌ها را هم با پیک و رابطی که داشتم به لاهیجان منتقل کردم.

عضو هیئت امنای مسجد گلش بازار رشت با بیان اینکه در سال 1355 به عنوان سپاهی دانش به خلخال اعزام شدم، گفت: در خلخال نیز با دو نفر از متدینین و انقلابیون آنجا به نام‌های یکتا و عابدینی و آیت الله مروارید که اهل مشهد بود و به این شهر تبعید شده بود ارتباط داشتم و از محضر آنان استفاده می‌کردم.

 فعالیت‌های بعد از پیروزی انقلاب

وی در خصوص فعالیت‌های مذهبی و انقلابی خود بعد از پیروزی انقلاب، گفت: زادگاه من محله چله خانه رشت بود و بعد از پیروزی انقلاب با سازماندهی جوانان مذهبی و انقلابی به مدت 10 ماه در محله چله خانه تا پارک شهر و چهارراه بیمارستان پورسینای رشت حفظ امنیت منطقه را بر عهده داشتیم.

این فعال دوران انقلاب، راه‌اندازی تعاونی بزرگ اسلامی را از دیگر فعالیت‌های بعد از انقلاب خود برشمرد و گفت: در میدان بزرگ رشت و منزل آقای گلچین برنج اهدایی پدرم، حاج ابراهیم فلک باز را که از بازاریان بنام و خیر بود، بسته‌بندی کرده و به افراد نیازمند و تهیدست می‌رساندیم.

 وی که بازنشسته آموزش و پرورش است، اظهار کرد: بعد از انقلاب مسئولیت‌هایی در آموزش و پروش گیلان داشتم که معاونت آموزش و پرورش ناحیه 2 رشت، مدیر مدرسه دین و دانش و کارشناس آموزش متوسطه از آن جمله بوده است.

مساجد، کانون آغاز انقلاب بودند

فلک باز به نقش مسجد در شکل‌دهی فعالیت‌های انقلابی و مذهبی در پیش از انقلاب اشاره و اظهار کرد: مساجد، کانون آغاز انقلاب بودند و هر مرد و زن مبارزی سعی می‌کردند اولین گامشان را از مسجد بردارند.

وی تاکید کرد: امن‌ترین مکان برای رسیدن به اهداف دینی و انقلابی مسجد بود.

عضو هیئت امنای مسجد گلش بازار رشت با بیان اینکه دشمنان به نقش مسجد در ترویج روحیه انقلابی پی برده اند، گفت: از دلایل مخالفین انقلاب و منافقین برای به راه اندازی کشتار مذهبیون و افراد انقلابی در سال‌های 60 و 61 و شهادت علما در محراب همین نقش کاربردی مسجد بوده است.

وی تصریح کرد: رمز موفقیت و پیروزی انقلاب جدا نشدن انقلابیون از مسیر دین و ارتباط با علما و روحانیت بوده است.

فلک باز اضافه کرد: با گروه های سیاسی و احزاب به شدت مخالف بودم و با هیچیک ارتباط نداشتم زیرا معتقد بودم دنباله روی از این گروهک‌ها پشیمانی است و با اتفاقاتی که بعدها برای گروهک منافقین و دیگر جامانده‌ها از همراهی با روحانیت و اسلام افتاد خوشحالم که مسیر درستی را انتخاب کردم.

جوانان وارثان و حافظان انقلابند

وی جوانان را وارثان و حافظان انقلاب دانست و گفت: باید افتخار کنیم که جوانان ما مذهبی باشند و حلال و حرام را تشخیص داده و رعایت کنند.

عضو هیئت امنای مسجد گلش بازار رشت، خانواده، جامعه و مسئولان را سه گروه دخیل در سعادت و سلامت جوانان برشمرد و افزود: اگر هر پدر و مادری در محیط خانه به فرایض توجه داشته باشند و به واجبات عمل کنند، فرزندان نیز به دین گرایش پیدا می‌کنند.

وی با بیان اینکه مسئولان کشور باید مهرورزی به جوانان را در دستور کار خود قرار دهند، گفت: باید امکانات ازدواج، اشتغال برای جوانان فراهم شود تا به بیراهه نروند.

فلک باز یادآور شد: به نظر می‌رسد برخی مسئولان در 15 سال اخیر به وضعیت فرهنگی و اجتماعی جوانان به علت‌های مختلف مانند بحران اقتصادی، مشکلات برون مرزی توجه کافی ندارند.

وی اعلام کرد: مسئولان می‌توانند از طریق نیروهای کارشناس بومی هر استان که از رنج‌ها و دردهای جامعه آگاه هستند، مشکلات را رصد و برای حل آنها برنامه‌ریزی کنند.

عضو هیئت امنای مسجد گلش بازار رشت همچنین به برنامه شاخص درس اخلاق، آیت الله سید علی حسینی در مسجد گلشن بازار رشت اشاره کرد و گفت: ایشان دارای درجه اجتهاد بوده و 85 جلد کتاب دارند که تنها 40 عنوان از این تعداد شرح و تفسیر به زبان عربی است.

 فلک باز اظهار کرد: درس اخلاق آیت الله حسینی در مسجد گلشن با استقبال گسترده مردم به ویژه جوانان روبرو شده است.

 پایان پیام/

 

کد خبر 437457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha