به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، علیرضا درویش درویش نژاد در مراسم اعطای مجوز 320 کانون فرهنگی هنری در بندرعباس، مسجد را خواستگاه انقلاب اسلامی دانست و عنوان کرد: فلسفه وجودی مسجد، انسجام و تشکل در جهت مبانی معنوی، عرفانی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است.
وی با بیان اینکه مسجد به معنای مکان سجده است، افزود: یکی از مفاهیم سجده، بریدن از ناپاکی ها و پیوستن به پاکی هاست؛ مخالفت با ظلم یکی از مبانی فلسفه وجودی سجده است.
درویش نژاد ادامه داد: حکومتی به نام پهلوی، بنای ظلم را در حوزه اعتقادی و فضای اجتماعی گذاشته بود و برای مبارزه با این ناپاکی به نام طاغوت، خواستگاهی به نام مسجد نیاز بود که تشکل و انسجام لازم را بوجود آورد.
وی با بیان اینکه ضرورت وجود مسجد با جریان رسالت و نبوت پیوند دارد، بیان کرد: اولین اقدام پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) بعد از رسالت، ساخت مسجد بود، از این رو در کشور ما نیز برای پیشبرد اهداف متعالی نظام و انقلاب، مسجد محور اصلی امور است.
این مقام مسئول با اظهار اینکه مسجد تنها مکان عبادت نیست بلکه کانون معنویت و عرفان است، گفت: اقامه نماز به عنوان یک حرکت آغازین یکی از فعالیت های مسجد می باشد و دیگری توجه به عوارض نماز(فرهنگ نماز) است که در قالب حرکت های فرهنگی و اجتماعی شکل می گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه آن چه انقلاب ملت ایران به رهبری امام راحل(رحمت الله علیه) را معنادار کرد، معنویت و مساجد بود، افزود: انقلاب اسلامی؛ دگرگونی و کنار زدن یک حکومت نبود بلکه قدرتی با محوریت معنویت، کرامت انسانی، فرهنگ اهل بیت(علیهم السلام) و اعتقادات مذهبی ایجاد کرد و این نگرش، انقلاب ما را زیبا کرد.
درویش نژاد افزود: اگر مسجد پایگاه انقلاب نبود، شاید جهت آن عوض می شد.
وی به نقش مساجد در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: مسجد در آن دوران، افراد را سمت دفاع و حماسه هدایت می کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: امروز نیز مسجد در حوزه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی معجزه گر است و شکل گیری انقلاب اسلامی و حماسه آفرینی ملت ایران در دوران دفاع مقدس از معجزات مساجد است.
وی با اشاره به نقش و پیوند مسجد با کانون های فرهنگی هنری، عنوان کرد: حرکت همه انبیا الهی برپایه جذابیت و هنر بود و اساس دین مبین اسلام نیز بر پایه هنر است به گونه ای که وجود نازنین نبی رحمت و مهربانی از شاهکارهای هنری عالم هستی است.
درویش نژاد افزود: جذب افراد به مسجد و تبیین فرهنگ ناب اسلامی و آموزه های نبوی و اهل بیت در کانون های فرهنگی هنری با روش هایی جذاب صورت می گیرد و می توان گفت که بهترین نوع هنر است.
وی با بیان اینکه نماز نماد زیبایی است، تصریح کرد: مسجد می تواند محلی برای جریان مغناتیسی فرهنگ باشد و کشش ایجاد کند.
این مقام مسئول بر زیبا نشان دادن دین تاکید کرد و گفت: کانون های فرهنگی هنری باید جذابیت های دین را به گونه ای تبیین کنند تا افراد به ویژه نسل جوان جذب مساجد شوند.
وی وجود پتانسیلی به نام جوانان در سطح کانون های فرهنگی هنری مساجد را یکی از نعمات دانست و افزود: یکی از مفاهیم واژه جوان، پویایی، حرکت و شکفتن است؛ کسب موفقیت های بی نظیر در حوزه های هسته ای، فناوری، فرهنگ و هنر و ... در تبیین نقش نسل جوان گویای این مطلب است.
درویش نژاد با بیان اینکه جایگاه مسجد در پیوند عمیق با جوانان بسیار مهم است، گفت: کشور ما برپایه مفاهیم ناب اسلامی باید روبه جلو حرکت کند و موتور محرکه آن نیز نسل جوان است.
وی بیان کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد باید برای ترویج مبانی فکری عظیم انقلاب، ولایت و همه آرمان های نظام مقدس جمهوری اسلامی برنامه داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما