حمیدرضا مظاهری سیف، در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم با اشاره به معنای غیرت اظهار کرد: غیرت یعنی اینکه انسان برای خودش حریم شخصی قایل باشد و آن را از غیر حفظ کند و این یک ارزش تلقی می شود که یک شخص حریم شخصی خود را تعریف کند و دیگران نیز به آن احترام بگذارند.
وی افزود: غیرت در فرهنگ اسلامی و دینی ما تعریف شده و قلمرویی دارد که اعضای خانواده به ویژه همسر و دختر جزو آن حریم قرار می گیرند که مردهای خانواده موظف به حراست آنها هستند.
رئیس موسسه علمی فرهنگی بهداشت معنوی، تجمل گرایی را موجب از دست رفتن ارزش در جامعه عنوان کرد و اظهار داشت: تجمل گرایی وقتی در جامعه رایج شود و هر کس سعی کند کالای زیباتری را داشته باشد و بروز دهد، این موضوع دامنه اش به حریم شخصی هم کشیده می شود و زن در محیط خانواده عملا به این سمت کشیده می شود که مرد، همسر و دختر خود را به عنوان کالای زیبایی که مال من است به معرض دید می آورد و این در واقع تجمل گرایی است که حریم خصوصی افراد را تغییر می دهد.
کارشناس فلسفه اخلاق تاکید کرد: اتفاقی که در جامعه ما افتاده این است که ارزش غیرت، کم کم جای خود را به ارزش تجمل گرایی داده که غیرت را کوچک کرده است.
مظاهری سیف با بیان اینکه در عرصه تجمل گرایی، زن ها به فکر رقابت می افتند، ابراز داشت: مردها به فکر تملک هستند تا از زن بهره ببرند، فضایی که در جامعه ما پیش آمده دقیقا مثل حرکت گوی در سراشیبی است، هر روز که زن ها بیرون می آیند جلوه ها و چهره هایی جدیدی می بینند که دوست دارند بیشتر از روز قبل جلوه گر باشند و مردها نیز قایل هستند که بگویند ما نیز کالای زیبایی داریم.
وی با اشاره به حدیثی ازحضرت زهرا(س) " خوش به حال زنی که هیچ مرد و نامحرمی او را نبیند" گفت: این یک فضای آرمانی است که باید به این نزدیک بشویم، نه اینکه زن ها در خانه بمانند و وارد جامعه نشوند، حتی حضرت زهرا(س) در مساله خانه نشینی حضرت علی(ع) وارد جامعه شد و سخنرانی کرد.
رئیس موسسه علمی فرهنگی بهداشت معنوی، در ادامه نقش نهادهای مختلف جامعه در کم رنگ شدن غیرت را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: ریشه وضعیت ناهنجاری رفتاری که ما در فضای رفتارهای زنان و مردان داریم، تنها در این رفتار نیست بلکه باید چند قدم عقب تر برویم و به نهادهای مختلف اجتماع نگاه کنیم.
وی افزود: در نگاه اقتصادی بحث این است که برای زنان، استقلال اقتصادی را ارزش سازی کردند و این تبلیغ، ضد فرهنگ اسلام است، در جامعه امروز به طور علنی، فرصت های شغلی متعددی برای خانم ها فراهم شده تا در جامعه کار کند و حتی حقوق بهتری نسبت به مرد دارد، اما در این بین نقش مادری زن چه می شود؟
مظاهری سیف تاکید کرد: مهندسی اجتماعی ما مهندسی اجتماعی فاسد و ضد دینی است و گاهی این را ارزش تلقی می کنیم، مشکلاتی که به وجود آمده باعث شده به تدریج مبنا و پایه های ناهنجاری های رفتاری جنسی در جامعه ایجاد شود.
کارشناس فلسفه اخلاق، با انتقاد از طولانی شدن دوره تحصیلی زنان در جامعه گفت: دوره تحصیل مرد و زن را تا وسط های دهه سوم عمرشان برده ایم، یک زنی که این روند تحصیلی را طی می کند، در نهایت یک مهندس می شود و مجبور است حتی در اموری وارد شود که در حد توانایی جسمی او نیست و این یک ناهنجاری رفتاری است.
مظاهری سیف در بخش دیگری از سخنان خود به آسیب های تغییر جایگاه ارزش و ضد ارزش در جامعه اشاره و عنوان کرد: زمانی که جایگاه ضد ارزش و ارزش در جامعه عوض شود، اگر بخواهیم سعی کنیم غیرت و عفت و ارزش های اخلاقی در جامعه پیاده شود، احساس تعارض روی می دهد و برعکس، وقتی احساس تعارض نمی کند که بی غیرتی باشد.
وی تاکید کرد: وقتی یک نظام اجتماعی مبتنی بر ارزش های دینی نداشته باشیم، این توپ به ته دره می رود و این مشکل زیر بنایی ماست.
کارشناس فلسفه اخلاق افزود: در چنین جامعه ای وقتی یک زنی بخواهد عفت را رعایت کند عجیب به نظر می رسد حتی ممکن است یک وصله ناجور برای محیط اجتماعی و کاری خود دربیاید.
رئیس موسسه علمی فرهنگی بهداشت معنوی، همچنین با اشاره به تاثیر جامعه جهانی بر کم رنگ شدن غیرت در جامعه خاطرنشان کرد: موضوعی که به این مساله دامن زده جامعه جهانی است، فضای فرهنگ جهانی یک فضای بی عفتی است که برخی کانون های فرهنگ پرداز جهانی به آن دست می زنند.
وی با اشاره به کارکرد رسانه در فضای فرهنگی غرب گفت: رسانه ها و فضای مجازی فرهنگی به طور خاص یکی از کارهایی که انجام می دهند، عریان کردن و به معرض آوردن زن است که زن را به عنوان یک فرصتی برای تفنن در جامعه تلقی می کنند.
رئیس موسسه علمی فرهنگی بهداشت معنوی ادامه داد: در غرب برهنگی ارزش منفی تلقی می شود، حتی در فضای شهری غرب، پوشش ها خوب است به طوریکه در فضای 100 سال پیش اروپا، لباس ها نسبت به امروز پوشیده تر بود.
پایان پیام/
نظر شما