به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم پایانی سی و دومین دوره جایزه کتاب سال صبح یکشنبه ۱۹ بهمن ماه با حضور رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن اجلاس سران برگزار شد. در این مراسم «حجتالاسلام محمدعلی مهدوی راد» دبیر جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سخنانی گزارشی از سی و دومین دوره این جایزه ارائه کرد.
«علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با بیان اینکه توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی یکی از شعارهای اساسی جمهوری اسلامی ایران است، گفت: کتاب، جان مایه بسیاری از تمدن ها و انقلاب های بزرگ در جهان بوده و از پایه های اساسی توسعه فرهنگی به شمار می آید.
وی خاطرنشان کرد: همچنان که یکی از شاخصه های توسعه یافتگی در جهان سرانه مطالعه است، توسعه فرهنگ مطالعه از شعارهای اساسی ایران است و کتاب آنگاه نقش شایسته خود را در توسعه فکری و اجتماعی ایفا میکند که برگرفته از اندیشه و تفکر نو باشد. باید شوق مطالعه را در جامعه به وجود آورد تا مردم کتاب را در بخشی از سبد اقتصادی خانواده قرار دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: آفت جامعه امروز، دوری از کتاب است و راه نجات بشر امروز هم توسعه فرهنگ و گفتگوی سازنده بین ملتها و تمدنهاست. تولید اندیشه، نیاز جامعه امروز ماست و باید همه دست به دست هم دهیم که تولید فکر به ارزشی بنیادین تبدیل شود.
وی با اشاره به عملکرد وزارت ارشاد در برگزاری جوایزی چون جایزه کتاب سال، بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر سال با برگزاری جایزه کتاب سال، جشنواره های مختلف مانند نقد فصل نامه، کتاب شعر، فجر، جایزه جلال آل احمد و غیره به اهمیت کتاب می پردازد. همچنین وزارت ارشاد تلاش کرده تا هیات های نظارت، نقش خود را با شرایط مساعدی که برای ارتقای کیفیت در عرصه کتاب لازم است فراهم کنند.
جنتی در پایان تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کوشیده است با تشکیل هیاتهای نظارت بر ضوابط نشر و در چارچوب قانون ضوابط نشر مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، شرایط مساعدتری را در حوزه امر بررسی کتاب فراهم کند.
پایان پیام/
نظر شما