به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، حجت الاسلام محسن پورمحمد، عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در جشن گرامیداشت پیروزی انقلاب که شب گذشته( 20 بهمن) در مسجد سیدالشهدا(س) رشت برگزار شد با اشاره به نقش انقلاب اسلامی در رجوع به دین، اظهار کرد: اظهارات برخی از روشنفکران و فلاسفه غرب مانند نیچه در ابتدای قرن 21 علیه دین و معنویت بیانگر این بود که مشکل را دریافته بودند اما راه حل آن را نمیدانستند.
وی افزود: نیچه اگر یک شهید مطهری کنارخ ود داشت، نیچه نمیشد.
وی با بیان اینکه چارلی چاپلین 30 سال بعد از نیچه افکار او را در قالب فیلم نمایش داد، گفت: چاپلین در فیلم عصر جدید افکار نیچه، از خودبیگانگی، غافل شدن از هدف و در علم و تکنولوژی غرق شدن را به تصویر میکشد.
عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به تلاش غرب برای ایجاد عقب ماندگی در کشورهای در حال توسعه به ویژه اسلامی اشاره کرد و گفت: کاروان علم منتظر کسی نمیماند.
وی نزاعهای سیاسی احزاب چپ و راست را بخشی از توطئههای غرب در کشورها دانست و گفت: باید با تلاش بیشتر عقب ماندگیها را جبران کرد.
پورمحمد تاکید کرد: علم و پیشرفت علمی به تنهایی برای بشریت سعادت آفرین نیست.
وی هدف غایی علم، دین و فلسفه را ایجاد آرامش، امنیت و آسایش دانست و گفت: علم آن آرامش، امنیت و آسایش را برای بشریت به ارمغان نیاورده است.
عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: حجم زیادی از بودجه کشورها صرف تهیه ابزار نظامی، وسایل آرایشی وبه طور کلی وسایل سلب آسایش و آرامش میشود.
وی یادآور شد: همینکه حجم اعظم داراییهای دنیا در دست عده معدودی باشد بیانگر استفاده ابزاری از علم برای تولید ثروت به نفع عدهای و بی بهره ماندن عدهای دیگر است.
پورمحمد اظهار کرد: اگر علم با طغیان در بلاد همراه باشد نتیجهاش تباهی است.
وی با بیان اینکه از 1964، چند سال بعد از جنگ جهانی دوم و چند سال قبل از انقلاب کلمه فلسفه دین ابداع شد، گفت: زمزمه رجوع به دین یک دهه قبل از انقلاب شنیده شد.
عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: بعد از انقلاب اسلامی ایران رجوع به دین اوج گرفت و 11 سپتامبر آخرین میخ بر تابوت علم بود.
وی خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی ایران، علمرا در مدار توحیدی خودش قرار داد و دیندارانی مانند چمران و شهید شهریاری تربیت کرد.
پورمحمد اعلام کرد: اگر غرب در تکنولوژی، علم و ابزار علمی پیشرفت داشته، ایران اسلامی هم در عرصه فکر ترقی کرده است.
وی با بیان اینکه ژاپن به عنوان کشور برجسته علمی و هند به عنوان دارنده علوم هستهای و فضایی بت پرست و گاوپرست هستند، گفت: اگر غرب و وابستگان به غرب در علوم به معنای "ساینس" پیشرفت داشتهاند، ما در مباحث فکری تا جایی پیش رفتهایم که دانشجویان ما در این زمینه از اساتید این حوزه در غرب قویتر هستند.
عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار کرد: اگر ما پیشرفت علمی را پیوست عقلانیت و دین مداری خود کنیم فاصله ما با غرب زیاد میشود.
پایان پیام/
نظر شما