فضای مجازی بهترین کانال برای گسترش زبان فارسی

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام امیرخانی عدم تسلط فارسی زبانان به سایر زبان ها و فقدان مدیریت یکپارچه را مهمترین موانع گسترش زبان فارسی دانست.

حجت الاسلام علی امیرخانی، مدیر مطالعات معاونت بین الملل حوزه های علمیه پیرو تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی زنده نگه داشتن و گسترش زبان فارسی به خبرنگار شبستان گفت: زبان فارسی دارای ظرفیت بالایی است که می توان از این ظرفیت برای انتقال فرهنگ و آموزه های اسلامی به سایر کشورها استفاده کنیم اما در این زمینه نقاط ضعف و کاستی هایی وجود دارد که ابتدا باید آنها را برطرف کرد.

 

حجت الاسلام امیرخانی ادامه داد: خوب است که متولیان امر زبان و ادبیات فارسی، جایگاه و اهمیت این زبان و فرهنگ را درک کنند و فکری به حال نقاط ضعف موجود در راه گسترش زبان فارسی کنند.

 

وی با ابراز تأسف از عدم تسلط زبان فارسی زبانان بر سایر زبان های بین المللی، اظهار داشت: تاکید بر احیای زبان فارسی به معنای کنار گذاشتن سایر زبان ها نیست. یک ادیب فارسی زبان دغدغه مند، وقتی می تواند دانش خود را به سایر کشورها منتقل کند که با آن کشورها در تعامل باشد. لازمه این امر یادگیری زبان های دیگر است.

 

مدیر مطالعات معاونت بین الملل حوزه های علمیه معتقد است، بدون دانستن و تسلط بر سایر زبان ها نمی توانیم با کشورهای دیگر تعامل و ارتباط داشته باشیم و همین مسئله سدی برای انتقال دانش و فرهنگ اسلامی از طریق زبان فارسی به سایر کشورها ایجاد می کند.

 

حجت الاسلام امیرخانی نقطه ضعف دیگر در راه گسترش زبان فارسی را عدم استفاده از فناوری، ارتباطات و فضای مجازی در این زمینه دانست و افزود: فضای مجازی بهترین کانال و وسیله برای گسترش زبان های فارسی و احیای آن است.

 

وی حرکت ادیبان و بزرگان در راستای جهانی سازی زبان فارسی را کند ارزیابی کرد و گفت: فرهنگ فارسی و بسیاری از پژوهش های فارسی می تواند در قالب های مختلف ریخته و در بسته های جذاب عرضه شود.

 

به گفته این پژوهشگر، فرهنگ و زبان فارسی را می توان مطابق استانداردهای جهانی و بانک های اطلاعاتی جهانی تنظیم کرد تا برای همگان قابل استفاده باشد.

 

حجت الاسلام امیرخانی فقدان متولی و مدیریت یکپارچه را ضعف دیگر در مسیر گسترش زبان فارسی ذکر کرد و ادامه داد: مراکزی همچون فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی که در زمینه زنده نگه داشتن و گسترش زبان فارسی تلاش می کنند، مدعی هستند که برای احیای زبان فارسی در تلاش هستند ولی متولی و مدیریت یکپارچه در این زمینه وجود ندارد.

 

وی خاطرنشان کرد: وقتی یک مدیریت در زمینه زبان و ادبیات فارسی نداشته باشیم، هر کس در جزیره ای تشکیلاتی به پا می کند، موسسه و مرکزی ایجاد می کند بدون اینکه با سایر مراکز هماهنگ باشد. بدین ترتیب موازی کاری و چندصدایی ایجاد می شود و کار به جایی نمی رسد که هیچ، آسیب های زیادی به وجود می آید.

 

مدیر مطالعات معاونت بین الملل حوزه های علمیه معتقد است، در مورد زبان فارسی نظارت های مختلف در کشور وجود دارد و همین فقدان مدیریت یکدست و یکپارچه یکی از نقاط ضعف مهم و جدی در راه گسترش زبان فارسی است.

 

این پژوهشگر تصریح کرد: شاعرانی که در قدیم داشتیم واقعا قدر و چیره سخن و قلم بودند که متاسفانه ما الان چنین شاعرانی نداریم، برخی مواقع که دیوان اشعار قدیمی از بزرگان را می خوانیم، فکر می کنیم آن واژه ها فارسی نیستند در صورتی که فارسی اصیل هستند اما با آنها بیگانه هستیم. بسیاری از واژه های بیگانه وارد زبان فارسی شده که ما ندانسته آنها را تکرار کردیم و پذیرفتیم.

 

حجت الاسلام امیرخانی با ابراز تأسف از اینکه اصالت زبان فارسی در حال از بین رفتن است، اظهار داشت: مسئولان و متولیان زبان فارسی باید به رفع مشکلات موجود در راه گسترش این زبان همت گمارند. تقویت زبان فارسی در راستای تقویت ایران اسلامی و مکتب آموزه های قرآنی و اهل بیت (ع) باید سرلوحه متولیان زبان فارسی قرار گیرد.


پایان پیام/

 

 

کد خبر 439495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha