جای خالی آموزش ارتباط با دیگران در مدارس

خبرگزاری شبستان: مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین گفت: آموزش ارتباط با دیگران باید از کودکی و در مدرسه آغاز شود که متأسفانه چنین آموزشی را نداریم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام محمد محمد حسینی ظهر امروز (26 بهمن) در سلسله نشست های سبک زندگی اسلامی که در سالن دفتر پاسخگویی به سوالات شرعی برگزار شد، بیان کرد: اگر پدر و مادر بتوانند با فرزند ارتباط برقرار کنند، معجزه می شود و همینطور اگر زن و شوهر توانایی برقراری ارتباط با یکدیگر را داشته باشند، خیلی از مشکلات برطرف می شود.

وی ادامه داد: نقش خانواده و اجتماع در ارتباط گیری با فرزند بسیار زیاد است و بزرگترین مشکلات تربیتی ما عدم توانایی در برقراری ارتباط است.

مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین اضافه کرد: در تحقیقی یک هزار و 200 دانش آموز مورد بررسی قرار گرفتند که بیشترین مشکلات عنوان شده از سوی این دانش آموزان، گوش نکردن والدین به حرف های آنها، بی انصافی والدین و عدم ارتباط نگرفتن پدر و مادر با آنها بوده است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر ویروس خانواده های ما عدم ارتباط یا عدم دانستن مهارت ارتباط با فرزندان است که اگر بتوانیم پیام های ارسالی را با کنترل هیجانات خود درست به مخاطب برسانیم و پیام های او را نیز درست دریافت کنیم در نهایت به تفاهم رسیده و این یک ارتباط موثر است.

حجت الاسلام محمدحسینی به ارتباط موثر با همسر اشاره و اظهار کرد: ارتباط موثر با همسر یعنی پیوند زیبا برای درک یکدیگر، بیان علاقه و ابراز مشکلات، قسمت بسیاری از عمر ما در ارتباط با دیگران خلاصه می شود و آمارها نشان می دهد دو سوم یعنی 70 درصد عمر انسان صرف ارتباط با دیگران می شود که متأسفانه تنها 10 درصد مردم می توانند ارتباط صحیح برقرار کنند.

وی تأکید کرد: آموزش ارتباط با دیگران باید از کودکی و در مدرسه آغاز شود که متأسفانه چنین آموزشی را نداریم در حالی که در دین ما نمونه های ارتباط موثر را داریم به طوری که پیامبر گرامی اسلام با ارتباط موثر توانست بسیاری را جذب دین اسلام کند.

مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین خاطر نشان کرد: ارتباط تنها پلی است که می توانید به وسیله آن در دل دیگران اثر گذارید و در یک ارتباط موثر باید زمان و مکان نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: موانع ارتباط صحیح شامل تعدد پیام، تداخل پیام، بی توجهی به زمان و مکان ارسال پیام، نادیده گرفتن احساسات و عواطف طرف مقابل، پیشداوری، ادارک کلیشه ای، استفاده از کلمات مبهم و حالات و حرکات نامناسب و غیره است.

حجت الاسلام محمد حسینی یادآور شد: در قرآن کریم شاهد هستیم که نام همسر فرعون، آسیه نیامده بلکه از او به عنوان زن فرعون یاد شده است و همین نشان می دهد که اگر همسر فرعون هم باشی، می توان انسان درستی بود و صحیح زندگی کرد.

پایان پیام/

کد خبر 439705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha