به گزارش خبرگزاری شبستان، مسعود زندی، سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه این سازمان بر اساس وظایف ذاتی خود همواره بر راهکارهایی که بتواند به کاهش آلودگی هوای شهرهای کشور کمک نماید تاکید می ورزد، گفت: استاندارد سازی سوخت در اولویت برنامه جامع کاهش آلودگی هوای شهرها است و بطور قطع در گذشته نیز بر آن پا فشاری نموده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از پارامترهای بسیار مهم در سوخت استاندارد میزان بنزن وآروماتیک ها است،اظهار داشت: میزان بنزن موجود در بنزین پتروشیمی بسیار بالاتر از حد استاندارد یورو 4 بوده و همانگونکه در مستندات قبلی نیز اعلام شده در ریفرمیت پتروشیمی برزویه که از سال 1389 تا 1392 توزیع گردیده میزان بنزین 5/1-2 در صد و میزان آروماتیک ها 60-65 درصد بوده است.
سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست افزود: میزان بنزن ریفرمیت پتروشیمی بندر امام 10-8 در صد و میزان آروماتیک ها 62-56 در صد بوده است در حالی که در مقایسه با استاندارد میزان بنزن یک در صد و آروماتیک ها 35 درصد فاصله زیادی دارد .
وی تصریح کرد: با حذف بنزین پتروشیمی و توزیع سوخت با استاندارد یورو4 نه تنها وضعیت کیفی هوا در شهر تهران نسبت به سال گذشته بهبود کیفی داشته بلکه میزان بنزن در نمونه های برداشت شده از سطح شهر تهران و حتی در نزدیکی جایگاههای توزیع سوخت به میزان چشمگیری کاهش یافته هست .
به گفته زندی، بنزین یک ماده به طور قطع سرطانزا بوده و چندین موسسه بین المللی از جمله سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان یک ماده سرطانزا ثبت کرده اند .
زندی با اشاره به اینکه سوخت تنها یکی از محورهای برنامه جامع کاهش آلودگی هوای شهر تهران و کلان شهرهای است، تاکید کرد: هیچگاه سازمان محیط زیست مدعی رفع آلودگی هوای شهرها نشده است بلکه تاکید بر بهبود نسبی کیفی هوا نموده که محقق گردیده است . چرا که رفع آلودگی هوا یک اقدام بین بخشی است و باید تمامی بخش های درگیر برای رفع آن تلاش کنند.
وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست بر استفاده از سوخت منطبق با استانداردهای مصوب کشور تاکید دارد و اگر قرار است سوخت وارداتی مورد استفاده قرار گیرد بایستی منطبق با استاندارد مصوب کشور باشد از انجا که نقش کیفی سوخت بر بهبود هوای شهرها قطعی است مخالفت خود را با هر گونه سوخت با کیفیت نامناسب اعلام میداریم .
پایان پیام/
نظر شما