دوستی یک رزمنده ایرانی و عراقی در یک فیلم

خبرگزاری شبستان: کارگردان جوان فیلم سینمایی «عاشق ها ایستاده می میرند» اثرش را پرچم و پیام صلح ایران برای تمام دنیا دانست.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، «عاشق ها ایستاده می میرند» نام اثر سینمایی «شهرام مسلخی» است که در بخش نگاه نو سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر حضور داشت. این فیلم سینمایی به زودی به روی پرده سینماها خواهد رفت و به همین بهانه با کارگردان جوان آن به گفتگو نشستیم که در زیر مشروح آن را می‌خوانید.

«شهرام مسلخی» کارگردان فیلم سینمایی «عاشق ها ایستاده می میرند» در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان درباره این فیلم بیان کرد: این دومین فیلم سینمایی من است. متاسفانه فیلم قبلی ام «هیلانه» تنها در کردستان عراق و ترکیه اکران شد و به دلایلی در سینماها پخش نشد اما به زودی به تلویزیون می آید.

وی درباره سطح کیفی این فیلم توضیح داد: فیلم «عاشق ها ایستاده می میرند» در جشنواره فجر سال گذشته در بخش مسابقه حضور داشت و عنوان جوان ترین کارگردان سینمای ایران را به من دادند. با توجه به اینکه از نظر رقابت بین هنرمندان، دوره سی‌ و دوم  جشنواره فیلم فجر قطعاً سال سختی بود و همه با امید آمده بودند؛ فیلم من در این دوره مجوز حضور پیدا کرد پس می توان گفت مسلماً استانداردهای لازم را داراست.این اثر با سختی بسیاری تولید شد و از  تعدد و تنوع لوکیشن‌های مختلف بهره می برد که البته  عمده کار در ایران و بخشی در کردستان عراق ضبط شد. بازیگران فیلم هم متشکل از بازیگران عراقی و ایرانی هستند که سروش صحت، شوان عطوف، لعیا زنگنه بازیگران اصلی کار هستند.

مسلخی ادامه داد: پس از پیگیری های بسیار، موفق شدیم اکران عمومی این فیلم را داشته باشیم که به زودی در سینماهای سراسر کشور و توسط پخش کننده آزاد توزیع می شود.

وی درباره ایده اولیه این فیلم، با بیان اینکه سفری به کردستان عراق داشته است به شبستان گفت: در این سفر با سرباز عراقی که پاسپورت‌ها را مهر می‌کرد روبرو شدم که از من سراغ یک ایرانی به نام رضا را گرفت. این سرباز عراقی زخمی روی صورتش بود که می‌گفت " رضا در جنگ ایران و عراق، این جراحت را در جنگی تن به تن بر من وارد آورده. گرچه ما روبروی هم قرار گرفتیم اما بعد موقعیتی بوجود آمد که زمینه ساز دوستی‌مان شد.  رضا روی مین رفت و من نجاتش دادم و دوستی‌مان در آن زمان شکل گرفت اما حالا از هم جدا شده‌ایم و هنوز هم به دنبال او می‌گردم."  این موضوع برای من جدید بود و احساس کردم که ایده خوبی است، اما هر چه فکر کردم فیلم به سمت جنگی شدن می‌رفت.

مسلخی ادامه داد: احساس کردم ساختار سینمای امروز باید به مسائل روز بپردازد و همچنین خارج از حوصله مخاطب است که بخواهد فیلم جنگی ببیند به همین دلیل از یک فیلم جنگی فاصله گرفتم و قصه را از چندین سال بعد و از جایی که این دو همدیگر را پیدا می‌کنند، نوشتم و به مشکلات هر دو در کشور محل زندگی‌شان و تاثیر جنگ بر آنها پرداختم و عشق را وارد قصه کردم تا برای مخاطب ملموس‌تر باشد.

وی در مورد عکس‌العمل‌ها نسبت به این فیلم در رابطه با داستان دوستی یک ایرانی و عراقی، توضیح داد: باید توجه داشت که کاراکتر روبروی فرد ایرانی، یک کرد کردستان عراق است که صدام آنها را به زور و اجبار به جنگ فرستاد و خودش نیز قربانی جنگ است. صدام بi مردم خود نیز ظلم کرد و اگر ایرانی‌ها نبودند مردم آواره حلبچه و کردستان عراق نیز کشته می‌شدند. در واقع خود مردم عراق خیلی با جنگ علیه ایران موافق نبودند و در کلیت اینکه، امروز عراق کشوری است که ایران هم به آن از لحاظ سیاسی، اقتصادی و ... کمک می‌کند.

این کارگردان جوان، «عاشق ها ایستاده می میرند» را پرچم و پیام صلح ایران برای تمام دنیا دانست و گفت: فیلم پیامی جهانی داشته و این قابلیت این را دارد تا در جشنواره‌های مختلف به نمایش درآید. در واقع «عاشق‌ها ایستاده می‌میرند» ملودرامی اجتماعی و قصه‌گو است که شامل تم های فرعی شامل عشق، جنگ و خیانت، دوستی، برادری و دشمنی است. در این فیلم رضا یک خبرنگار آزاد است که به طور اتفاقی سرنخ‌هایی از هیوا، سرباز عراقی پیدا می‌کند که سال‌ها پیش رضا را در شرایط سخت جنگی نجات داده است. او برای جواب به مسائلی که سال‌هاست از اطرافیانش پنهان کرده عازم عراق می‌شود.

شهرام مسلخی در پایان از اکران فیلمش در کردستان عراق در ایام عید نوروز خبر داد.

 

پایان پیام/

کد خبر 440075

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha