آیت الله علی سیفی، مسئول مدرسه علمیه و امام جماعت مسجد حضرت حجت (عج) در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: زندگی حضرت زینب کبری (س) را می توان به چند بخش تقسیم کرد که بخش اول آن به تولد ایشان مربوط است.
وی ادامه داد: این بخش از زندگی ایشان از این منظر قابل بررسی است که پیامبر اسلام (ص) نیز دخترانی به نام زینب، ام کلثوم، رقیه و فاطمه داشتند و امیرالمومنین علی (ع) نیز دارای 2 دختر به نام های ام کلثوم (زینب صغری) و زینب کبری بودند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه برخی از مورخین تولد حضرت زینب را پنجم جمادی الاول سال ششم هجری قمری و برخی سال پنجم هجری قمری گفته اند، اظهار داشت: به هر حال خداوند به حضرت زهرا (س) و امیرالمومنین علی (ع) این دختر را بعد از حسن و حسین اعطا کرد و ام کلثوم دختر دیگر ایشان و محسن که در جریان حمله به خانه امیرالمومنین سقط شد آخرین فرزند این خانواده بود.
زینب به چه معنا است؟
وی افزود: بعضی گفته اند زینب یعنی "زین اب"؛ که به معنای زینت پدر است و واقعا ایشان، زینت پدر بودند.
مسئول مدرسه علمیه حضرت حجت (عج) با بیان اینکه همانطور که حضرت فاطمه زهرا (س) مورد احترام و علاقه خاص پیامبر (ص) بودند، زینب کبری (س) نیز مورد احترام و علاقه خاصه امیرالمومنین علی (ع) بودند به حدی که هرگاه ایشان قصد زیارت جدشان پیامبر اسلام را می کردند حضرت علی، امام حسن و امام حسین (ع) همراه ایشان به قبرستان می رفتند.
عباس! مراقب زینب باش
وی با تاکید بر اینکه امیرالمومنین علی (ع) علاقه عجیبی به حضرت زینب (س) داشت، اظهار کرد: وقتی در 19 رمضان حضرت علی ضربت خوردند وصیتی کردند و در همان حال حضرت زینب به امیرالمومنین گفتند: من یک تقاضا دارم؛ اینکه مرا به دست چه کسی می سپاری؟ امام علی (ع) فرمودند: انتخاب کن. حضرت زینب (س) فرمودند: حسن و حسین مولایم هستند و به حضرت ابوالفضل اشاره کردند و گفتند به این برادرم بگویید مراقبم باشد؛ امیرالمومنین علی (ع) نیز دست عباس را در دست زینب گذاشتند و فرمودند: مراقب خواهرت باش.
امام جماعت مسجد حضرت حجت (عج) با اشاره به جریان فدک و خطبه فدکیه که از سوی حضرت زهرا (س) ایراد شد، خاطرنشان کرد: برخی مورخین و محدثین معتقدند سلسله سند خطبه فدکیه به حضرت زینب می رسد زیرا ایشان شاهد ماجرا بودند؛ به هر روی به اعتقاد بنده بیانات حضرت فاطمه در خطبه فدکیه را می توان منشور جاوید تشیع نامید.
مدافع حقیقی انقلاب عاشورا
آیت الله سیفی با بیان اینکه حضرت بعد از شهادت جانسوز مادر، پدر و برادرشان امام حسن (ع)، شاهد شهادت غریبانه سالار شهیدان حسین بن علی (ع) بودند، گفت: با ورود به سنین جوانی، بخش دوم زندگی حضرت شروع می شود و در همین دوره ایشان به عقد عبدالله بن جعفر بن ابی طالب یعنی پسرعمویشان در می آید؛ و ثمره این ازدواج چند پسر به نام های علی، محمد، عون و عباس و دختری به نام ام کلثوم است.
وی ادامه داد: محمد و عون در رکاب سالار شهیدان به شهادت رسیدند و علی عباس زنده ماندند و ام کلثوم به عقد قاسم بن جعفر بن ابیطالب درآمد.
مسئول مدرسه علمیه حضرت حجت (عج) تصریح کرد: بخش سوم زندگی حضرت زینب کبری (س) مربوط به سال 61 هجری قمری و حادثه عاشورا است که ایشان همراه برادر بودند.
زینب (س)، زاهده و متهجد بودند
وی افزود: از خصوصیات برجسته حضرت شباهت ایشان به امیرالمومنین علی (ع) بود برای نمونه هر وقت ایشان صحبت می کردند مردم فکر می کردند علی (ع) در حال صحبت است و در شجاعت و صلابت برجسته بودند همچنان که زاهده و متهجد بودند.
آیت الله سیفی در همین ارتباط اظهار داشت: تهجد حضرت زینب (س) تا حدی بود که در روز عاشورا وقتی امام حسین (ع) برای وداع آمدند ضمن بیاناتی فرمودند خواهرم مرا در نماز شبت فراموش نکن.
وی با بیان اینکه امام سجاد (ع) فرمودند در مسیر کوفه به ایشان هیچگاه عمه ام زینب نه واجب و نه مستحب را ترک کرد، خاطرنشان کرد: در برخی منازل عمه ام زینب نشسته نماز می خواند که در اثر گرسنگی بود.
تقسیم جیره غذایی خود بین کودکان؛ گوشه ای از ایثار حضرت زینب (س)
امام جماعت مسجد حضرت حجت (عج) تصریح کرد: حضرت زینب (س) به دلیل اینکه مسئول کاروان و کودکان بودند جیره غذایی خود را بین کودکان تقسیم می کردند.
وی با بیان اینکه گاهی سفر اختیاری است لذا فرد هر جا بخواهد استراحت می کند اما سفر مسافران کاروان اهل بیت (ع) اختیاری نبود؛ و در این سفر، حضرت زینب (س) از سویی سرپرست کاروان و از سوی دیگر، پیام رسان و مدافع انقلاب عاشورا بودند؛ و همچنین می بایست مدافع جان امام زمانشان باشد؛ و ایشان واقعاً در همه شرایط از امامت و ولایت دفاع کردند.
آیت الله سیفی با تاکید بر اینکه هرچه در خصوص حضرت زینب کبری (س) حرف بزنند و بنویسند کم گفته اند، اظهار داشت: سرانجام حضرت در شام وفات یافت و امروزه قبر ایشان، زیارتگاه عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام است.
تأسی پرستاران به حضرت زینب (س) در اخلاق و شجاعت
مسئول مدرسه علمیه حضرت حجت (عج) گفت: به دلیل اینکه حضرت زینب (س) پرستار و مراقب کاروان و کودکان اهل بیت (ع) از کوفه تا شام و از شام تا مدینه بودند، روز ولادتشان به عنوان روز پرستار نامیده شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پرستاران ما باید به ایشان تأسی کرده و از صلابت، شجاعت، ولایتمداری، تدین و تهجد ایشان درس بگیرند.
پایان پیام/
نظر شما